Miten päin äänenvaimennin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja RB-440, 14.7.2006.

  1. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tuli muutama vuosi sitten ostettua äänenvaimentimet, ja nyt kun ne pitäisi pistää paikalleen, alettiin miettiä, jotta miten päin ne pitäisi olla. Pakkaukset on tietenkin kadonneet ajan pyörteisiin jo aikaa sitten ja pönttöön ei ole mitään merkattu.

    Pönttö muistuttaa ulospäin tavallista isoa kammiovaimenninta, mutta sisuskaluina on kaksi reikäputkeä, jotka ensin jakautuu pöntön sisällä, mutkittelee vähän ja menee taas yhteen. Väliseiniä ei ainakaan näy, kun putkeen katsoo ja noitten rei'itettyjen sisäputkien ja kuoren välissä on vissiin joku villa. Muistuttaa siis siltä osin absorptiovaimenninta.

    Niin jotta onko hyviä arvauksia tai tietoa, että onkohan noissa mitään väliä tehon tai vaimennuksen kannalta, että kuinka päin ne panee paikalleen? Ei viitsisi kokeilla, kun toinen sisäänmeno on keskellä ja toinen reunassa, joutuu putkia taas rassaamaan, jos pitää pönttöjä käännellä.
     
  2. pölhö

    pölhö 1st gear

    VÄITTÄISIN JOTTA REUNAPUTKESTA KAASUT SISÄÄN JA KESKELTÄ ULOS.
     
  3. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Kyllä niitä comboja taitaa olla jos jonkinnäköisiä, esmes. itsellä molemmat ovat asennettu laidasta sisään ja keskeltä ulos. Vaan toinen on oikein päin ja toinen väärinpäin, eli jollakin on sattunut pieni kämmi pakkaus- ja/tai asennusvaiheessa.
     
  4. RB-440

    RB-440 1st gear

    Nuo kyllä näyttäis olevan molemmat ihan samanlaiset. Luulisi silti, ettei tuollaisella vaimennussysteemin pöntöllä kovin suurta merkitystä ole, vaikka pöntöt menisi väärinkin päin?
     
  5. SRV

    SRV 1st gear

    Kyllä näin!! Ainakin omassa tuolla lailla ja hyvin vaimentaa ja eipä se kovin tukkoseltakaan kuullosta.... 8)
     
  6. Mjjv

    Mjjv 1st gear

    Jos valmistaja ei ole merkinnyt asennustapaa, niin kait sen saa silloin laittaa miten sen parhaiten saa käymään :eek:

    KUVASSA on sisäänmeno keskeltä
     
  7. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Itse mitä olen käytänyt on yleensä ollut reunasta sisään...
    Joissakin on ollut nuolella pintaan merkittynä (pkokaasun)kulkusuunta, ja joissakin ei...
    Muutama tullut toisinkin laitettua, mutta ei ole eroa ollut toimintaan.
     
  8. RB-440

    RB-440 1st gear

    Joo, eipä löytynyt edes tilauspapruja enää mistään, ja netissä kun surffailee, niin kaikki mieleentulevat yhdistelmät tuntuu olevan mahdollisia. Harmi, kun valmistaja ei ole präntännyt pönttöön edes mainostaan saati sitten mitään nuolia.

    Eli kun ei kerran tiedä, niin pannaanpa demokraattisen äänestyksen perusteella kaasut reunimmaisesta sisään ja keskeltä ulos. Siis kiitosta vaan vastanneille,
     

Kerro tästä muillekin!