Miten saada plus heräte vaihdettua miinus herätteeksi.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja karivanner1, 18.11.2021.

 1. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Työn alla on FDNY lanssin Vanner vuororeleen kytkentä.

  Ongelma on se, että uusi ohjainpaneeli antaa katkaisimesta + virran laitteelle jonka haluaa laittaa päälle.
  Tuo boksi, joka ohjaa kyljen vilkkuvaloja on sellainen että plus johto on koko ajan kiinni. Ilmeisesti sen vuoksi, että laite on suunniteltu kytkemään 140 ampeerin edestä lamppuja.

  Nyt tosin olen vaihtanut (osa vielä vaihtamatta) ledipolttimot, joten virtakuorma on huomattavasti pienempi...

  Laite kytketään päälle antamalla heräte miinus johdolla, joko primary tai secondary liittimeen.

  Voisihan siihen vetää oman katkaisimen tuota laitetta varten, mutta kun kaikkia valoja ohjataan muuten yhdestä paneelista niin se tuntuu vähän hassulta laittaa erillinen katkaisija tuota varten.

  Onko vinkkejä? Vai muutanko vaan niin, että heräte maa on koko ajan kiinni ja plussa tulee tuohon mihin ennen tuli suora plussa? Katkaisinpaneelista tosin tulee vaan 10 (tai 20 jos käyttää 1-2-3-kytkintä) ampeeria.  [​IMG]

  Tuossa vielä se ohjainpaneeli. Eli sieltä tulee alanapeista 10 ampeeria. Vipu (paneelissa vasen alanurkka) on releohjatut lähdöt 1 2 3. Niistä on suunniteltu käytettäväksi valojen ja majakan kytkentä. Niistä 1 ja 2 kytkee 20 ampeeria ja viimeinen 3-asento 20+20 ampeeria. Tuo viimeinen on tarkoitettu majakalle. Toi 3-asento kytkee samalla vaan sirrankin....

  [​IMG]
   
  Muokattu: 18.11.2021
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Käviskö ylimääräinen rele? Ohjaat sitä ja teet releen kärjillä haluamasi temput.
   
 3. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Lisää kaivelemalla löysin uusien Whelen Led lamppujen virrankulutuksen, 2,8 amp max ja n. 1 amp keskimäärin. Noita uusia lamppuja tuli 7kpl ja kyljen neljään punaiseen tuli vaan uudet T20 ledipolttimot. Virrankulutus tippui niin paljon, että taidan vaan laittaa katkaisimen tuon boksin plussaan ja tuo vanha miinusheräte saa olla koko ajan maassa kiinni.
   
 4. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  relettä mietin, yritn vaan googlettaa kytkentöjä niin sieltä löyty niin paljon ettei niistä ottanut hullukaan selvää... yleensä vei johonkin offipalstalle japsiautojen miinus herätekeskusteluihn joissa jo tokasta viestistä alken oli vaan tappelua :)

  Luulis ton 20 amppeeria toimivan jos kytkenkin vaan sitä käyttäen. Varsinkin nyt kun lamput ei enää vie sitä 140 ampeeria :)
   
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tavallinen 4-napanen rele.

  86 se plus heräte
  85 maahan
  30 maahan
  87 vedät sen miinus herätteen sinne laitteelle
   
  Mika.T ja karivanner1 tykkäävät tästä.
 6. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Thanks. Just tota hain.
   
 7. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Tietysti hieman makuasia, mutta omaan silmään nuo ledi polttimot sammuvat liian nopeasti jos käyttää esim. vilkkupaneelissa. Hehkulamppu himmenee hitaammin niin ei jää "pimeää" hetkeä.
  Federal Signalin paneelissa tais kaikki hehkulamput olla alunperin jotain 55 wattisia, laitoin tilalle 10w tai 15w, ei toki yhtä kirkkaat, mutta show käyttöön riittävät ja amppeerit säästyy.
   
 8. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Samaa mieltä, en itekkään ole ledien ystävä mutta ne on vaan niin paljon parempi virrankulutuksen kannalta varsinkin kun noita lamppuja on noin hurja määrä.
  Eniten tykkään noissa stroboputkista, niitä vaan ei tahdo saada enää ja hinta on pilvissä. Lisäksi olisi nitä varten joutun vetään ihan uudet johdot niin ei ...

  Majakkaan varmaan pakko jättää halogeenipolttimot, sen joutuu muutenkin käymään läpi kun tuntuu äänestä päätellen että moottorit on rasvaamatta.
   

Kerro tästä muillekin!