Mitenköhän autotehtaat ajoivat "nokan" sisään?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Slant Sickness, 3.12.2021.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kaupittelen purkuosia autostani. Pari vuotta ajettu nokka-axel on kuin uusi paitsi että on uutta parempi. Kaikki nokat ovat sisäänajetut ja minulla on ostajalle nostajat numeroituna. EI tarvitse vetää 20 minsaa täysillä koneella, jota mieluusti kuuntelisi pienemmillä kierroksilla, ettei vaan tule kallis vaurio.

  Joskus 90-luvun alussa ostin tehdasuuden mopar 360:n johon vaihdoin ennen asennusta pikkuisen viriilimmän nokka-akselin. Poisotettu oli selvästi käyneen näköinen, mutta esim moottorin pakokanavat olivat valuraudan värissä, eivät mustat.

  Kaasulla ajettu? Pyöritetty sähkömoottorilla "sisään"?
   
  Muokattu: 3.12.2021
 2. matti R

  matti R 2nd gear

  Onko näin että jos laitan entisen hyväkuntoisen nokan ja entiset hyväkuntoiset nostajat alkuperäisille paikoille niin sisäänajoa ei tarvitse?
  Nimim. ekaa kertaa konetta kasaamassa.
   
  isalmela tykkää tästä.
 3. Kauankos siihen nokeentumiseen tarvitaan aikaa?
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Olettavasti on. Ja jos sekoitat nostajat, niin ei vältsisti enää onnistu. Katselin tänään Oregon Grind Cams nokkaa, joka oli käynyt pari kautta. Oli tosi nätisti joka nokka kiillottunut samalla tavalla. Slantin julmat venttiilivälykset ja laskevan rampin jännä kuvio... hmm. ...resonoiva jousimassasysteemi ja vielä kerran kopsauttaa nostajaa nokkaan. Samanlainen kuvio kaikissa.
   
  Gary Grand tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!