Mittarinvaijeri nostaa öljyä

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja bblock, 23.7.2010.

 1. bblock

  bblock 3rd gear

  Kaverin -77 Camaron nop.mittarinvaijeri nostaa laatikko-öljyä mittaristolle josta valuu (tiputtelee) rattiputkea ym. pitkin jalkatilaan :eek: Ei ola ennen kuultukaan tämmöisestä "vaijerin rasvaus varusteesta" eli mikä aiheuttaa,onko joku o-rengas tai mikä lie tiiviste mennyt laatikosta (th 350)
   
 2. CHEVY HESSU

  CHEVY HESSU 3rd gear

  laatikon huohotin ( täyttöputken liika tiiveys ) vois olla vaivan alullepanija , on noita vaivoja ollu jaappanin ja sakujenkin ihmeissä , ja tietty se nopeusrattaan akselin tiiveys runkoonsa vaikuttaa , myös .

  vaijeri irti , sisäosan kai saa pois kuorestaan kokonaan , vaijerikuoren pesu öljyistä ja vaijeriosan kuivaus , niin saattaa mennä vuosia ilman muita toimenpiteitä , mut kannattaa kattoo ettei liian tiivis täyttöputken tulppa ( mittatikku )
   
 3. Aako

  Aako 1st gear

  Eihän ole laatikossa liikaa öljyä,
  Vaijerin alkupäässä on olemassa useammanlaista tiivistysratkaisua, jolla tuota pyritän estämään, kai on tiivistys kunnossa.
  Nuorena miehenä eräässä merkkiliikkeessä vaihtelimme vaijereita takuuseen, kun oli väärinpäin punottuja vaijereita, jotka pumppasivat sitä öljyä laatikosta mittaristoon, lienee ainutkertainen moka, ettei tässä voi tulla kysymykseen, kyse oli etuveto japsista tuolloin:)
   
 4. lincci

  lincci 3rd gear

  Mahdollisesti se vaijerin sisäosa on väärinpäin.Siinähän on kierteenlainen punos ja se voi nostaa öljyä ylös.Kokeileppa kääntää vaijerin sisus toisteppäin.
  Vai :eek: hetkinen auttaako se siihen? pysyykö kierre samansuuntaisena vaikka sen kääntää toisteppäin???? :eek: :rotfl:
   
 5. SamiL

  SamiL Gearhead

  Ei kai kyse ole M:llä alkavasta merkistä? Meillä yhdessä semmoisessa mittarinvaijeri toimi juuri n.s. Arkimedeen ruuvina.
   
 6. SamiL

  SamiL Gearhead

  En kyllä käyttäisi vaijeria kuivana, vaan rasvaisin sen vaseliinilla.
   
 7. Aako

  Aako 1st gear

  Saatoipa usua oikeaan :D
   
 8. Arskasuuri

  Arskasuuri Gearhead

  Aikanaan oli yhdessä Jaappanin ihmeessä moinen ongelma ja syyksi osoittautui puuttuva huovan pala vaijerin alapäästä. Ts vaihteistossa olevan mittarinvaijerin kiinnityspaikan ja vaijerin väliin kuului pyöreä "huopatiiviste" josta tuli ainoastaan itse vaijerin pää läpi. Muistutti siis prikkaa se huovan pala.

  Toivottavasti tästä sai nyt jotain tolkkua muutkin kuin minä..
   
 9. PauliP

  PauliP 1st gear

  Oikea vastaus: Vaihteiston nopeusmittarirataan tiivistestefa on rikki ja/tai rataan varsi niin kulunut niin että öljy pääsee vaijeriin.
   
 10. Aako

  Aako 1st gear

  Todennäköisin vaihtoehto, tuskin siellä mitään tehtaan aseenusvikaa on, kuten 90 luvun alun jaappaninkikkareessa oli :D
   

Kerro tästä muillekin!