Mobilisti- lehti ja näkenys Cadillaceista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja ManRay, 15.12.2003.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. ManRay

  ManRay 1st gear

  Uusin Mobilisti kolahti tänään laatikkoon, ja sitä tietysti tavaamaan.
  K.L.B:n Uutisia, tapahtumia, kuultua- palstalla iski silmiini tuttu ilmestys: Kuva Cadillac Fleetwoodista, vuodimallia 1971...
  Äkkiä lukemaan kuvan ympäriltä, että mitä siitä on kirjoitettu.

  Aluksi tavanomaista mölinää suomi/muualta uitetuista autoista, ja sitten kyseisen yksilön mustakilpisyyden ylistystä.
  Sitä seurasi parin kappaleen verran merkin nykytilan mollaamista kaikkine voivittumies- ilmauksineen.
  Jutun tarkoituskin oli kai herättää, mutta minut se herätti katsomaan osoitelipukkeesta että siinä on M-kirjain, eli lehden tilaukseni sentään päättyykin joskus eikä sitä tarvitse erikseen vaivautua peruuttamaan.
  Kehuipa KLB vielä omistavansa itsekin, monikossa puhuen, MR-8 1957 cadillacin, mutta potevansa ajohaluttomuutta merkin saaman raggarileiman takia!
  Cadillac ei kuulemma istu "solmioväkiseen edustusmaailmaan".
  Katsooko KLB sitten edustavansa mainitsemaansa edustusmaailmaa? Ilmeisesti, kun ei boi kyseisellä värkillä ajella, koska se on nuorison menoautoksi sisäistetty.

  Eiköhän nyt olla päästy paljoliti eroon kaikenlaisista raggarileimaamisista, mutta joku typerä eläkeläiskolumnisti koettaa väen väkisin kylvää kummallisia ajatuksia autoharrastukseen.
  MItä hän ajaa takaa?

  Lukekaa juttu lehden sivulta 20, kolmas palsta, ja toiseksi alimmainen kappale.

  Minä heitän mokoman paskalehden leivinuuniin.
  Nyt.
   
 2. herrakani

  herrakani 1st gear

  Cadillac raggariauto?
  Jo on aikoihin eletty, sanon minä. Kävis vaikka västeråsissa kattomassa, millä harmaatukat ajelee ja millä raggarit.

  Karkeasti yleistäen väitän, että ennen vuotta 67 valmistetuilla cadillaceilla ajeleepi varttuneempi harrastelijasto, ja raggarit enemmän näillä valianteilla ja chevy kakkosilla.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  karkeasti väitän että ennen vuotta 1999 valmistetuilla cadillaceillä(pois sulkien alle 5 litraiset moottorit)ajelevat varttuneemmat,varakkaammat,mukavuudenhaluiset sedät ja tädit jotka ovat kaukana raggareista
   
 4. MustangGT

  MustangGT Gearhead

  Mobilistin kanta ja kirjoitustyyli on usein negatiivinen kaikkeen "ei alkpuperäiseen".

  Muistatteko Mobilistissa olleen jutun 67 Fairlane 500 XL.
  Siinä yhteen Fordiin oli laitettu peltipakosarjat jossain vaiheessa. Teksti oli muotoiltu niin että se oli ollut maailman suurimpia syntejä tämmöinen vaihto.

  V8:ssa sama asia olisi ilmaistu jotenkin näin. Tervettä konetta piristettiin vielä laittamalla peltipakosarjat ja tyyliin sopivammat GT-vanteet.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Oon jo kauan ihmetelly noita mobilisteja ne ei sulata mitään muuta ku omaa rakentelu tyyliä. Tavallisesti roddarit kehuu jos auto on rakennettu hyvin oli se sit rodi,muskeli tai entisöityauto.(jos ne haluu sotaa ni sitä ne saa.Aletaan roddaamaan kaikki vanhat pelit.)
   
 6. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  No niin nyt pikkuisen jalkaa jarrupedaalille... Itse 70 mallisen caddyn omistavana minua lähinnä huvitti se vähä mitä kerkesin kuvan tienoilta ruokatunnilla lukemaan. Ehkä noita KLB:n juttuja ei kannata ottaa ihan noin vakavasti kun muistaa että ukko on jo pitkän matkaa yli 70 vuotias. Pääkirjoitus näistä "museo"tarkastuksista oli kyllä ihan asiaa. Täytyykin tästä lähtee kotiin lukemaan tarkemmin mitä muuta hauskaa moblassa on tällä kertaa...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Hd-hippi 2003-12-15 17:53 ]</font>
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Reemerihän suuttuu asiasta kun asiasta jo ensimmäisen kommentin kuultuaan.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Moblassa ollut breemerin ylistämä suomikäkkylä näytti olevan ilman konetta ja mustilla pellivanteilla.
  Siitä lienee vetänyt raggariherneen nenäänsä.

  Alkuperäisen kiroajan (ManRay) pyhän vihan ymmärtää,katsottuaan hänen kotisivultaan millaisella caddylla itse ajelee. Alkuperäinen, ainoa malliaan suomessa, mutta voi! Saksantuonti. Ei siis "minkään arvoinen"
   
 9. harri60

  harri60 Gearhead

  Se on ihan sama mistä mikin JENKKI on Suomeen tullut. Onneksi niitä on tuotu, ettei tartte millään nissunilla ajella. Eikä noita pussihousujen juttuja pidä aina ottaa vakavasti. Jokaisessa porukassa on aina joku valittaja, arvostelija ja omaan napaansa tuijottaja, minkäs sille mahtaa.
   
 10. Cleveland

  Cleveland 1st gear

  No ehkä kaikkea ei nyt tarvitse ottaa niin vakavasti... Ehkä K.L.B halusi tuoda esiin sitä tosiasiaa, että Cadillac ei ole enään se Cadillac kuin joskus. Ei Cadillac tosiaankaan säväytä nourisoa sitenkuin ennen, Lexuksen he kyllä tuntevat. Tulevaisuudessa lapset eivät edes tiedä mikä Cadillac on! Kyllä K.L.B mielestäni puhui asiaa, vaikka kylläkin perinteisellä pussihousu yltiöpäisyydellä. Siihen alkaa olla niin tottunut, että se vaan hymyilyttää...(Yhä) Paras harrasteauto lehti tällähetkellä.
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mun mielestä asia on juuri toistenpäin, eli KLB näkee Cadilacin sellaisena kun se esim. vuoden -57 autoesitteessä oli,hän siis elää siinä maailmassa, ja nyt kun jokin nuorison edusta.. (KLB:n mielestä raggari).. ajaa cadillacilla, niin mielikuva on silloin rikottu... Klaus elää vuotta -57.
  Tosiasiassa Cadillac ei ole "raggareiden" auto, vaan vanhat ukot niilla ajaa, ja tämä on Cadillacin tehtaalle todellinen ongelma, tehdas tekee todella töitä nuorentaakseen imagoa.
   
 12. SamiL

  SamiL Gearhead

  Tuota noin... KLB ei ole Klaus vaan Kai Lauri.
   
 13. platuart

  platuart Gearhead

  On se kiva kun tuli tuo uusi Mobla, niin teidän ei tarvi haukkua vain Vkasia!!!
  Uskomatonta porukkaa!
  Tuntuu siltä, että Overdrivessa KIRJOITTAVA porukka ei ole tyytyväinen mihinkään lehteen. Onneksi nämä kymmenen-kaksikymmentä nimimerkkiä/nimetöntä on vain pisara meressä lehtien todellisissa lukijamäärissä. Tosin näitä kommentteja lukee sitten hieman isompi joukko ja vetää omat johtopäätöksensä sekä kirjoittajista täällä Overdrivessa, että kynäilijöistä lehtien toimituksissa. Lopettakaa nyt ihan oikeasti nämä vikinät ja valittelut täällä verkossa ja soitelkaa vaikka niihin toimituksiin. Alkaa nimittäin näyttää ihan naurettavalta kun kohta isi lukitsee tämänkin aiheen,niin kuin on joutunut tekemään melkein jokaisen jotakin lehteä koskevan keskusteluketjun kohdalla.
  Mobilisti on helvetin hyvä lehti ja aina vain paranee. Kas kun kukaan ei ole vielä hehkuttanut sillä, että MOBILISTISSA esitellään nostalgia-dragsteri!! Näkivät jutun Primer Magazinessa ja pyysivät minulta yhteystietoja omistajiin, että haluaisivat jutun tehdä. ASIAA! Kehittäkää lehteä samaan malliin, ei varmasti mene kauan kun Moblassa esitellään joku alkuperäiseen kustomoituun asuunsa "entisöity" kustomi tai rodi. Viimeistään siinä vaiheessa kun sellaiset saadaan paljon puhetta aikaan saaneeseen museoautorekisteriin, jotka kyllä minustakin pitäisi nimetä uudestaan, vaikka siksi harrasteajoneuvoksi...

  PLATU, Primer päätoimittaja ja museomestari Vantaan kaupunginmuseo
   
 14. whiic

  whiic 1st gear

  Jep jep. Samaa mieltä platuartin kanssa.
  Rupean copy-pasteterroristiksi, ja postaan saman viestin kuin tuonne Merkki- ja mallikeskusteluun (jossa on siis identtinen keskustelunaloitus kys. kirjoituksesta Mobilistissa):
  ________________________________________

  Eikö tässä vähän tehdä kärpäsestä härkästä? Ei kaikista asioista kaikki ole samaa mieltä, enkä edes minäkään kyseisestä asiasta. Jos kuitenkin suututte tuohon malliin jostakin yksittäisestä kolumnista, niin mitä lehteä voisitte lukea hyvällä omatunnolla?

  Täytyy lukea nykyinen Mobla ja kys. kirjoitus, vaikka tiedän olevani (ainakin osittain) eri mieltä. En kuitenkaan aio perua Moblan tilaustani vaikka KLB olisi kirjoittanut mitä paskaa hyvänsä... vaihtoehtoina kun ovat kaikki maailman GTi-magit. Röh-röh-muahahaa! Jos Moblasta löytyy yksi artikkeli, joka mutristaa suun, niin GTi:stä löytyy aina tusina artikkelia, jotka pistäisi nauramaan kirkon penkissäkin istuen. Siitä huolimatta en moisesta komediasta menisi maksamaan, kun se on tahatonta komiikkaa, enkä haluaisi antaa julkaisijoille väärää signaalia kiinnostukseni suuntautumisesta.

  Eli muistakaa ne mittasuhteet! Varmasti Hesarissa/Aamulehdessäkin on ollut jokin kolumni, mielipidekirjoitus tai artikkeli, jonka kirjoitusasua tai sisältöä te olette dissanneet - oletteko siltikään perunut tilaustanne?
   
 15. whiic

  whiic 1st gear

  PS. Mobla on yhä ykkönen. :grin:
   
 16. Cleveland

  Cleveland 1st gear

  Luin ensin Nostalgia-Dragsterista juuri Primerissa ja ilokseni huomasin sen nyt koreilevan Moblan sivuilla. Sisältö on juuri se tärkein asia, mikä Moblassa viehättää, niin hyvässä kuin pahassakin... Olihan jossain taannoisessa numerossa jossa käsiteltiin jonkun Suomi-ukkoslinnun historiaa, kuvia myös entisen omistajan Hudson "varhais suomi-kustomista"... Yhdestä lauseesta ei nyt kannata pelihousuja repiä.
   
 17. bbford

  bbford Gearhead

  Sen klb:n jutut on aina ollut ihan höpöhöpö kamaa,ihan ihme jorinoita siellä pikkupalstalla vieläkin,saman asian vois esittää parilla rivillä kun se jorinoi niistä puoli sivua.
  Lehtenä Moralisti on paras, yleensä jutut on aika kattavia eikä mitään pika räpellyksiä.
  Jutut on kirjoitettu niin hyvin että ne jaksaa lukea vaikka kyseessä olis mikä tahansa moottorilla kulkeva laite.

  Ps:paras mitä minä muistan on jostain 90-luvun lehdestä kun klb hehkuttaa pikkukuvan tekstissä kuinka "auto pelastettiin hot roddaukselta,alla olivat jo erikoisvanteet"....Kyseessä oli joku 30-luvun Pick Up.

  Ei muuta kuin saunan taakse..  _________________
  Rautaa se vaan on...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: bbford 2003-12-16 01:17 ]</font>
   
 18. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Jepjep, uutta Moblaria en vielä voi kommentoida kun en sitä ehtinyt lukemaan (ei kyllä meinannu malttaa tallille lähteä kun jäin lehteä selailemaan...), mutta noin yleisesti Mobilisti on mun mielestä paras kotimainen lehti (Primerin lisäks, tietty...). KLB puhuu usein paljon asiaa, mutta on jo vanha mies ja lähes fanaattinen mobilisti, ja välillä kannattaa hieman "suodattaa" mitä lukee... Täytyy tosin tunnustaa että meidän tallin porukka saattaa olla hieman syyllinen tuohon KLB:n mileipiteeseen :grin: Mutta eikös se ole tärkeintä että autoilla ajetaan ja niitä pidetään kunnossa, eikä se että auto on 100% orkkis ja kuljettaja/matkustajat ovat "oikeaa ryhmää edustavia"? Lisätään vielä että kuten joku jo aikasemmin sanokin jo niin ei joka lehtikirjotuksesta tarvi vetää poroja nenään...
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nää narisijat varmaan alottaa K-kaupassakin painin jos joku konsulentti tarjoaa niille maistiaisia jostain mistä ne ei diggaa
   
 20. JR

  JR Gearhead

  Tuo uusi Mobilisti ei ole meikän postilaatikkoon vielä jostain syystä kolahtanut, mutta sen verran lisään aiheeseen että onhan tuon päätoimittajan vaihdon jälkeen ko. lehdessä lisääntynyt USA-auto jutut huimasti. Ja noista peltisarjanvaihto jutuista hermostuminen on muuten sinänsä vähän turhaa kun muistaa että lehti mainosti itseään "orginal is beautiful" meinigillä... Yleisönosasto palstallahan näkee taas tosi paljon arvostelua siitä, että lehdessä ei esitellä enään Goggomobiileja ja vanhoja Zastavoita vaan letukoita sekä muita "amerikan siipihirviöitä", mitkä ei kuulemma kiinnosta ketään. Puupyörät kun pitäisi autossa kuitenkin olla. Mielestäni heidän taas kannattaisi siirtyä retroon, koska sielä tuntuu niitä mopedi ja traktori juttuja piisaavan. On varmaan kuitenkin aika mahdotonta miellyttää kaikkia. Onko edes tarvetta? Itse en aio lehden tilausta lopettaa vaikka se KLB kirjoittaisi mitä.

  Niin, ja onhan niitä liekitettyjä yms, Caddyjä täällä tampereellakin, että saattaahan jollekin tulla moisista mieleen joku rakkari meinikin...
   
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!