Momenttiavaimen testaus/kalibrointi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja azu, 30.7.2006.

  1. azu

    azu 1st gear

    Tarjoaako joku moista palvelua ihan yleisesti, muillekin kuin "oman" merkin tuotteille (mieluiten edullisesti ja Tampereella mutta muukin paikka käy)? Olisi tuon paremman avaimen (jonka maahantuoja kyllä palvelisi) lisäksi hauska tietää kuinka päin seiniä tuo yksi Biltema-avain toimii. Ja sen verran vainoharhainen pitää olla että epäilee maahantuojan kalibroijien "unohtavan" mainita jos heidän aivaimensa sattuu olemaan paljon pielessä.
     
  2. keimo

    keimo 3rd gear

    mä tarkastutin bilteman avaimen ja oli hyvä. tarkastaja vielä kehui osien koneistuksen jälkeä
     
  3. exo

    exo 1st gear

    oulussa ainaki työkaluihin erikoistunut liikkees oli testeri kampe jolla pysty tarkistaan avaimen pitävyys.....piti tarkistuttaa itelläki ku oli kampe lainassa ja käytetty vähä väärin :x
     
  4. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Minulla mahdollista testauttaa lappeenrannan suunnalla , 10 E kpl ilman sertifikaattia
    YV:llä jos jotain kiinnostaa
     
  5. poku

    poku 1st gear

    yksinkertainen homma, lisää varren pituutta metriseksi ja vedä päästä kalavaalla.Toimii.
     
  6. hannux

    hannux 1st gear

    Vanhat automiehet sanoo samaa, maitopurkki painaa kilon.
    Jos varren pituus ja ripustettu paino tunnetaan tarkasti, homma on selvä; pituus (m) * paino (kg) = momentti kilogrammametreinä. Kun tää kerrotaan 9.81:llä , saadaan momentti Newtonmetreinä.
    Siitä vaan karan pää ruuvipuristimeen ja mittaamaan.
     
  7. hezekiel

    hezekiel 1st gear

    Sellainen kaveri kuin Simo Moksi tarkastaa Tampereella mm. momenttiavaimia. Hinnasta ei tietoa mutta kaipa halvempi sentään on kuin uusi kunnollinen avain.
     
  8. mhahto

    mhahto 1st gear

  9. tero76

    tero76 1st gear

    Tuossa vaan pitää tietää vielä avaimen painon aiheuttama momentti, jos siis tehdään painovoimaa vasten vaikka maitopurkilla. puntarilla sen voi tehdä esim. laittamalla avain renkaan pulttiin pystyyn, ja vetämällä sitten.
     
  10. hannux

    hannux 1st gear

    Niin on. Riittäsköhän jos panis ( momenttiavaimen paino * varren pituus /2) lisää niiden vaikka viiden kg:n lisäksi?
    Momenttiavaimen oma paino vaikuttaa aika vähän.
    Jos momenttiavain painaa 1kg, (1kg * 0.15m *9.81m/s2 = 1.47Nm) on kymmenesosa 5kg: kuorman vaikutuksesta.

    Puntari pitäis olla kans kalibroitu ;-)
     
  11. tero76

    tero76 1st gear

    Tee tuo kalibrointi avain pystysuorassa, niin ei tarvitse välittää tuosta avaimen aiheuttamasta vääntömomentista, vaikka se vähäinen onkin.

    Kalapuntarin kalibrointihan ei kummoinen juttu ole.
     
  12. VooDoo_

    VooDoo_ 1st gear

    Saatiin tossa justiin etolan sähkökonehuoltopuolelle virallinen avaimien testeri. (hämeenlinnassa) Jos jotain kiinnostaa, niin ihmeessä poikkeen hämeenlinnan teollisuusetolaan.
     
  13. Gutless

    Gutless Gearhead

    http://www.haitor.com/
    tuolla käytin Norbarin tekemiä avaimia edellises duunis. 44 eur palttirallaa kipale kalibrointitodistuksen kaa.
     
  14. SM

    SM 1st gear

    Työkalutori?
     
  15. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Nostetaan vanhaa aihetta, eli onko nykyään täällä Tampereen seudulla Tammer Dieselin lisäksi muita momenttiavaimia kalibroivia liikkeitä, tai tekijöitä, esim. palstalaisia. Hyllyyn tuli tuossa vähän aikaa sitten pari Stahlwillen ruuvarimomenttia, kolme Snap-On kellomallia ja kolme vanhaa Britoolia. Momentit on väliltä 0,4-250 nm. Kiinnostaisi ainakin osa noista testauttaa, että voisi verrata sitten toisiin avaimiin. Harrastekäyttöön kun ovat tulossa, niin en pitäisi kalibrointitodistusta mitenkään välttämättömänä, mahdollinen säätö tai tieto virheen määrästä riittäisi. Sitten myös testauksen hinta olisi kiva tietää, koska, jos kovin kalliiksi menee, niin ei anna tämänhetkinen budjetti kyllä myöten, tästä syystä myös Tammer Diesel poissuljettu vaihtoehto.
     
  16. Substitute

    Substitute Gearhead

    Itse kotitestasin kirpparilta ostamani momenttiavaimen silleen että laitoin hyväksi tietämäni uudehkon momenttiavaimen viilapenkkiin ja yhdistin uuden ja vanhan sopivilla hylsyillä toisiinsa. Toiseen laitoin kuusiokoloavain-hylsyn ja toiseen siihen sopivan hylsyn. Sitten vaan katoin että naksahtaako molemmat toisiaan vasten vääntämällä suunnilleen samoilla lukemilla.
    Kirppariavaimen jousen päähän laitoin pari aluslevyä shimmeiksi, siitä tuli ihan tarkka.
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Minä olen testannut painolla ruuvipenkissä.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Pitäiskö se varren paino punnita pois eli tarpeeksi tarkalle vaa´lle kahvan puoli ja narulla kohottaa karan puolelta, sit punnitemalla kilomäärät ja pussi kahvaan ja laskea pussin paino avaimen varaan.


    Onko kukaan muuten tietoinen paljon maidon ominaispaino on?
    Onko se tarkka kilo/kuutiodesi?


    Itellä lidl;istä ostettu avain ja pieni epäilys ois et vois olla tarkka, koska helmut voi olla hiuukka suuttunut jos jostain vaikeasta korkkaa kierteet
     
  19. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Maidon tiheys on tavanomaisesti 1,028-1,034 g/ml. Tiheys vaihtelee maidon koostumuksen mukaan. Meijeriin vastaanotetun maidon tiheys on tavallisesti hieman pienempi 1,02g/ml
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Pitäishän se teoriassa, mutta mitätöntä suuremmissa momenteissa ei käytännön merkitystä.
     

Kerro tästä muillekin!