Mondeo vuotaa bensaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja audiq, 9.6.2014.

 1. audiq

  audiq Gearhead

  Mondeossa näyttäisi vuotavan bensatankin ja täyttöputken välinen liitos. Täällä on paljon Fordisteja. Onko kukaan tutustunut kyseiseen ongelmaan tarkemmin?

  En keksinyt, että miten liitos avataan. Oletan olevan kierrettävä, mutta kun ei ole ihan varma, niin ei uskalla mennä kokeilemaan. Ja mikähän siellä on pettänyt, kun on vuotamaan alkanut? Googlella ei apuja löytynyt.

  Potilas on -97 Mondeo, 1,6 bensakone ja korimallia STW.
   
 2. juy40

  juy40 Gearhead

  Oliskohan Mondeossa samanlainen systeemi kuin samanikäsessä Escortissa.
  Siinä täyttöputki vaan painetaan tankissa olevaan kumiseen läpivientiin.

  Eli vuotaisko se kumilerssi siellä tankin kupeessa?
   
 3. audiq

  audiq Gearhead

  Joku kumi siellä kuulemma on. "O-renkaan tyyppinen kumi, jossa olake". - Näin kertoi myyjä Fordilta. Kuulostaako tutulta?

  Tietoa tuntuu olevan todella vähän ongelmaan tarjolla. Fordillakaan eivät osanneet oikein auttaa. Tilasin kuitenkin sen kumin sinne, minkälainen nyt sitten onkaan.

  Kertoivat että pitäisi tankki tiputtaa alas kumin vaihdon takia. Ei kai nyt sentään? Jotenkin sellainen fiilis, että Fordit saavat elää vain sen aikaa, kun toimivat täysin moitteetta ja sitten kierrätykseen.
   
 4. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Voi hyvinkin olla,että tankki alas,jotta sen läpivientikumin saa laitettua kunnolla paikalleen.....Ja tankin irroituksen takiahan joudutaan näissä vanhoissa autoissa sitten usein uusimaan muitakin bensalinjojen osia,jota ovat siinä tankin yhteydessä :wink: ...Että silleen :odroll:
   
 5. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Voi kun tulee oma entinen '94 Mondeo mieleen :D
  Epäilisin että jotain on ruostunut puhki, vaikka osa on muovia niin vastaan silti että ruostunut puhki.
  Sieltä alustanpuolelta jos jotain meinaa ehjänä saada irti niin kannattaa varautua päiviä etukäteen ruosteenirroitusöljyillä ja vaikka jollain kynäsoihdulla. Ei lähde välttämättä silti ehjänä, riippunee lähinnä Etelä-Suomalaisen talviajon määrästä. Pillin kans tietty bensatankin lähistöllä joutuu olemaan varovainen...
   
 6. audiq

  audiq Gearhead

  On huomattu, että mm. etupään remontit alkavat tyyliin "irroita moottori".
  Joku optimisti on Mondeon massannut aikanaan ja siitä syystä aika hyvässäkin kunnossa on alusta vielä. Mutta toki joku täyttöputki tai vastaava voi olla normaalimmassa ruostumistilassa.

  Torstaina tulee osa, että ehkä keskiviikkona alan tutkimaan tarkemmin purkuhommaa. Jos joku on taistellut saman vuodon kanssa, niin olisi kyllä kiva kuulla vinkkejä hommaan. Muutkin toki saavat osallistua keskusteluun ja vittuilla onnettomalle Mondeon ropaajalle. :)
   
 7. Topias74

  Topias74 3rd gear

  Tuo "irrota moottori" jutut voi jättää omaan arvoonsa, tottakai joka autossa on aikanaan remontoimista, eihän nää mitään ikiliikkujia ole. Siellä joku fordiin kyrpiintyny hoilottaa omiaan. Ensinnäkin remontointiin kannattaa ottaa oikea asenne, kun aletaan jotain korjaamaan. Harvoin mikään tulee kuntoon että avataan pari priimakunnossa olevaa pulttia ja vaihdetaan joku osa ja kiristetään pultit, ja se oli siinä! Kyllä näihin jo vanhoihin autohin silloin tällöin jotain korjattavaa tulee, siihen vaan pitää asennoitua oikein, jos vituttaa itse korjaaminen niin sitten kannattaa viedä korjaamolle, tai ostaa uusi auto!

  Mutta mitä itse ongelmaan tulee, niin todennäköisesti täyttöputki ruostunu tai jos se on muovia, niin se kumirengas rikki, tai sitten se pienempi huohotin letku irti tai vaurioitunut, sittenhän sen näkee kun alle menee. Mutta tuskin joutuu koko tankkia irrottamaan jos sen kumirenkaan vaihtaa. Voi olla että joutuu pantoja löysäämään tai toisen irroittamaan, mutta ei se mikään ylitsepääsemätön projekti varmastikaan ole, ei muuta kuin kääri hihat ja alkaa hommiin, kyllä se siitä kuntoon tulee! 8)

  Nim. Voortilla koko ikä :lol:
   
 8. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Onko Mondeossa tosiaan peltinen täyttöputki? Temusin hiljattain 80-luvun ekkeriin uuden tankin ja siinä oli vastaava systeemi, eli täyttöputki meni vain kumidonitsin läpi tankkiin... Escon täyttöputki on muovia, ja siinä riitti että otti sisälokarin irti niin täyttöputken sai pujoteltua pois.
   
 9. audiq

  audiq Gearhead

  Muistatko Topias74 miten sen läpiviennissä olevan kiinnityksen saa avattua?

  Siis olen jo ollut Mondeon alla tutkimassa ja vuoto on paikallistettu täyttöputken juureen tankin läpivientiin, mutta purkamatta ei selvinnyt, että mikä siellä tarkalleen vuodon aiheuttaa. En hoksannut täyttöputken materiaalia tarkistaa, kun jäin ihmettelemään sen kiinnitystä tankkiin. Kiinnitys näyttää siltä, että melkein pitäisi tietää oikea avaustyyli, muuten tulee silppua. Tuolta se näyttää http://workshop-manuals.com/ford/Mondeo ... 301274.jpg


  EDIT: Aa, siellä on joku tuollainen kumi. http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Mondeo-C ... 27e3a0ecba
   
 10. Häju

  Häju 1st gear

  Tuota kun alat irroittamaan niin ensin puhdistat reilulla määrällä esim jarrucleaneria tms. tuon putken ympärystän ja sen muovisen (muistaakseni valkoisen) lukon joka tuossa kuvassakin näkyy. Tämä siksi että jos tuota ei ole puhdistettu, menee tankkiin putkea irroittaessa likaa joka tukkii bensapumpun sihdin. Seuraavaksi tankin kiinnitystä löysälle ja varovasti kääntämään sitä lukitusrengasta vastapäivään. Tankki tulee samalla alaspäin hieman kun lukitus aukeaa. Muistaakseni täytyy tankki laskea kokonaan irti jotta täyttöputki mahtuu tulemaan ulos reiästään. Bensaputkilla on myös muistaakseni omat kiinnikkeet tankin päällä, jotka ovat ihan painamalla kiinnitettyjä, eli putket saa tankin päältä osittain irti kunhan käden ujuttaa varovasti tankin päälle ja sieltä irroittelee ne kiinnikkeistään. Bensaputket taitavat olla tässä mallissa kiinni tankkivarusteessa sellaisilla liittimillä joita täytyy puristaa molemmin puolin (pienet kynnet liittimessä) eikä itse tankkivarusteessa taida olla mitään kaulusta mihin putki jäisi kiinni, joten jos vain jotenkin saat välistä vaihdettua täyttöputken tiivisteen, ilman tankkivarusteeseen koskemista vältyt hyvin todennäköisesti uudelta vuotokohdalta.

  Nämä on nyt sitten parin vuoden takaa muistikuvia,kun viimeksi tällaisen tein, mutta näillä pitäisi päästä eteenpäin.
   
 11. Topias74

  Topias74 3rd gear

  Mulle ei ole tullu mondeossa vielä tuota hommaa eteen, mutta tuon edellisen ohjeen mukaan varmaan onnistuu.
   

Kerro tästä muillekin!