MONTAKO SUOMESSA

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mopar B-Bodyt', aloittaja superB, 14.2.2008.

 1. superB

  superB 1st gear

  Montako suomessa? Yleinen kysymys mutta mistäpä saisi tietoa. Akelta tietysti mikäli on valmis maksamaan ja silloinkaan tiedot sisältää vain ne rekisterissä olevat. Eli kaikki kilvettömät projektit ja kilpurit sekä suomen valtion verotuksen takia tehdyt korinvaihto autot puuttuvat aken tiedoista. Eli aika vaikeata on. Voihan niitä täällä overdrivellä kysellä mutta usein aika laihalla tuloksella. Sitten on tietysti alan harrastajia jotka selvittelevät omaa autoa vastaavien lukumääriä, hyvänä esimerkkinä vaikka 1958 buickin harrastajat.

  Monella on kyllä tietoa muttei yleiseen jakeluun kuten vaikkapa itselläni.

  Mopar ”tosi” harrastajien keskuudessa on olemassa 2-ovisista b-body mopareista koostuva tiedosto (rekisteri) mikä ei ole ollut tarkoitus yleiseen jakeluun. Tämä ihan tietojen kartottavan tahdosta. Siihenhän ei tietysti tarvitse olla mitään erityisiä syitä.

  Mutta nyt olisi tarkoitus tulla muutos. Eli kyseinen b-body mopareista koostuva tietokanta olisi tulossa julki. Ja overdriven ylläpidon kanssa käytyjen keskusteluiden ansiosta on tällainen oma b-body mopar foorumi perustettu mihin muiden b-body keskusteluiden ohessa tullaan julkaisemaan tiedossa olevat 2-ovisten b-body tiedot kaikkien iloksi.

  Se missä, kenellä, minkä näköinen tai rekisteri numero ei julkaista vaan ainoastaa tiedossa oleva lukumäärä. Eli kyseisten autojen omistajat voivat olla rauhassa. Mitä tulee ilmoitettuun lukumäärään niin se ei ole hatusta vedetty vaan pitää tosiaan paikkaansa. Ne mopar harrastajat jotka ovat kyseisen b-body mopar tiedoston nähneet tietää kyllä että näin todella on. Annettu lukumäärä ei välttämättä sisällä kaikki suomessa olevat/olleet autot mutta tiedossa olevat. Koska kartoitus on tehty vin-numeron perusteella niin se on paikkaansa pitävä. Ainoa seikka autossa mikä ei pitäisi muuttua on juuri vin-numero. Muut kuten ulkonäkö, omistaja ja rekisteri numero voi helposti muuttua hetkessä joten ainoa luotettava tietoa on juuri vin-numero. Ja mopar autoissahan se antaa aika paljon tietoa kyseisestä autosta. Joten kaikki autot on todistettavasti ollut olemassa. Eli kaikki enon naapurin tallissa olevat autot ei ole laskettu mukaan mikäli niistä ei ole saatu todisteita mistä autoista on kyse. Mukana voi kyllä olla autoja joista ei ole saatu vin-numeroa tai se ei ole olemassa. Mutta nämä ovat sellaisia autoja jotka muulla tavalla on voitu varmistaa ettei ole jo joku tiedossa oleva.

  No miksi nyt pitäisi laittaa kyseinen b-body tiedosto yleiseen jakeluun perustelen sen sillä ettei oma aika riitä sen ylläpitämiseen.
  Mutta tulemalla ulos kaapista, vaikken ole fordhomo, niin se saattaa kuitenkin auttaa minua näitten kartoittamisessa. Eli kun kyseisten autojen omistajat nyt tietää tällaisen olemassa olosta ja jopa mistä ylläpitäjän saa kiinni niin saattaa olla että löytyy uusia entuudestaan tuntemattomia autoja. Ja sillain saadaan tiedosto ajan tasalle. Ja kaikki yhteydenotto käy yv:n kautta joten voi asioida huoletta nimimerkin kautta.

  Eli jos omistat tai tiedät 2-ovisen b-bodyn niin voit ottaa yhteyttä niin katsotaan onko jo kyseinen auto tiedossa. Pelkkä rekisteri numero pitäisi riittää ja siitäkin luultavasti vaan alku- tai loppuosa mikäli haluaa pitää tietoja salassa. Sama koskee vin-numeroa eli siitäkin saattaa osa loppua riittää.

  Ja jos todella olet kyseisen auton omistaja niin lisä tietoja on tarjolla mutta koska haluan pelata rehellistä peliä niin tiedot saa vain autosi vin-numeroa vastaan.

  Lisätään vielä että päätös kaapista ulos tuloon on osittain nimimerkki candybitchin ja jaketin ansiota koska molemmat hehkuttavat omia uusia ostoksiaan jotka tietysti puuttui tiedostosta. Joten pitihän tiedot saada selville mutta tulemalla ulos kaapista pääsisin ehkä helpommalla kun omistajat voivat suoraan ottaa yhteyttä eikä minun tarvitse muuta kun lukea saapuneet postit ja vastailla.

  Tarkoitus olisi käydä vuosimalli kerralla läpi ja aluksi olisi tulossa 1968-70 perus mallit. Mikäli muut mallit kiinnostaa niin kyllä ne aikanaan tulee julki joten älkää vielä kyselkö niitä.

  Ja candybitchin ja jaketin mieleksi ensimmäisenä vuorossa olisi 1968 coronet.


  Muistutan vielä että kyse on siis 2-ovisista b-body autoista.


  Ja vuosimallit oli 1966 - 1974.


  kun kerran 2-oviset tuli käsiteltyä niin nyt olisi aikaa noille kahdella ylimääräisillä ovilla oleville. 8)
   
 2. superB

  superB 1st gear

  DRIVE 8)

  yhteyden ottoja on jo tullut ja jopa vin-numeroita ollaan uskallettu antaa, kiitos siitä.

  tästähän on hyvä jatkaa :D
   
 3. superB

  superB 1st gear

 4. jukka63

  jukka63 1st gear

  WS23U1 kv,ikävä kyllä.
   
 5. superB

  superB 1st gear

 6. superB

  superB 1st gear

  FIRST GEAR :D

  eli ensimmäinen "tuntematon" on ilmoittautunut :D

  ja koska muutenkin tuli erittäin mukavaa palautetta tulevaisuutta varten, niin samalla

  SECOND GEAR :D

  eli hyvältä näyttää 8)
   
 7. B-71

  B-71 1st gear

  B

  71-RR, JPP-?
   
 8. superB

  superB 1st gear

  Re: B

  tiedossa on, laitapa YV jos lisä tietoja kiinnostaa 8)
   
 9. roope68

  roope68 3rd gear

  rek:nro

  OP-9 mikä lie ollut?
   
 10. mista

  mista 3rd gear

  Mun 1972 Chargeri ei ole vielä kilvissö eikä ole edes vin numeroa, koska on meksikon tuonti. Eli ainoa tunnus on meksikon veronumero, jolla autot siellä erotellaan/tunnistetaan.. Mutta on se B-body, kaksiovinen ja suomessa kuitenkin :)
   
 11. hzemax

  hzemax Gearhead

  Imperial Crown 2 d ht 1962 valmistettu 1010
  Hese orimattilast
   

Kerro tästä muillekin!