Montakos Chrysler '62:sta löytyneekään?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ZYN-5, 17.8.2004.

 1. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Eli täält löytyy yksi 4D New Yorker '62.
  Suomiauto ja historiaa on. mm. näyttelyitä joskus aikanaan kierrellyt. Jos joku muistaneekaan tällasen "lasi"kattoisen vehkeen.

  tällä hetkellä kuparinhohto.

  jos jotain tietoa historiasta niin kertokaapas.

  mutta montakos samanlaista löytyy muualta?
  tai muita '62:sia?
  Siskon miehellä tallissa projektina 300 2D HT
   
 2. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Onkos se ollut joskus valkoinen? Ennenmuinoin kun Tampereen läpi ajoi niin erään kerrostalon pihalla oli moinen, perä jumalattoman korkealla. Lasikattoa en kyllä aivan varmaksi muista.
   
 3. Polara

  Polara Gearhead

  No täällä kuopion lähellä on yks vaaleen sininen, vähän nascar tyyliin maalattu, en nyt tarkkaan muista ovia, mutta ht se on... Ja hieno on!
   
 4. NY stw 62

  NY stw 62 1st gear

  Mulla on 62 vuoden 4d ht farmari ei kylläkään suomiauto, mutta kuitenkin... :oops:
   
 5. Olds-mään

  Olds-mään 1st gear

  Tutulta löytyy '62 Newport avo joka on tuotu Suomeen 1980-luvun lopulla.

  -Jukka
   
 6. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Viitisentoista vuotta sitten kun Kuopiossa sairaalaa kunnostettiin oli parkkipaikalla muutaman kerran siistikuntoinen valkoinen (mustakilpinen) -62 300 4d HT, varmaankin Suomi-auto. Samasta autosta lienee kuva vuoden -79 veekasissa, silloin perä korkealla ja olisiko ollut liekitetty.
   
 7. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Itseltäni löytyy myöskin '62 New Yorker 4d-tolppa suomiauto.

  Historia ei kovin hyvin selvillä, mutta jotenkin näin se menee:

  Ollut Turun suunnalla missä lie edustus käytössä, joskus 60-luvun lopulla/70-luvun alussa motti pamahtanut ja tilalle laitettu Pösön diesel. Ilmeisesti huonosta kulusta (oma veikkaus) johtuen tuupattu latoon, josta kaivettu esille 80-90 lukujen taitteessa. Koneeksi laitettu '77 400cid mylly. Vanha työkaveri osti tuolta ladosta kaivajalta, purki osiksi, hieman kustomoi autoa ja tallin alta lähtemisen takia räpelsi äkkiä kasaan (jopa osa pulteista kiristetty lukkopihdeillä, ohjaustehostimen putki korjattu hitsaamalla ym. kivaa). Sai sen kuitenkin katsastettu ja myytyä meikä paralle. Auto kun toimi Forssan Pick-Nick (1997) testi reissun OK, niin se riitti minulle. :oops:

  7 vuotta on nyt köyhänä opiskelijana yrittänyt autoa laittaa ja jopa välillä ajaa. Keväällä auto poistui rekisteristä hieman venähtäneen remontin johdosta (lue talliin tuuppaaminen ja sinne "unohtaminen") ja nyt odotellaan lottovoittoa remontin loppuun saattamiseksi...
   
 8. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Jep. Eli luultavasti ollu valkonen. Tietoa en saanu akesta kuin 88 vuodesta eteenpäin. ja olen siitä lähtien 5. omistaja..auto seissy 5 vuotta(-99-2004) jolloin ostettin emännän kans pois ja kunnostin että pääsee liike kannalle.(moottori oli rakennettu runsas 400hummaseksi ja oli paukahtanu)

  eli luultavasti tuolloin 88 vuonna sitä on ruvettu rakentaan siihen peräkorkee malliin jne. Nyt on perä taaas alhaalla muutta scuupit sun muut löytyy.

  Eli kertokaas vaan jos tietoa löytyy...AKE.lta kun sitä ei nyhvättyä enempää saanu.
   
 9. Jake

  Jake Gearhead

  Emännällä on tuollainen eikirjainsarjalainen 300 2d HT. Väriltään alkuperäisen punainen/paikkamaalattu punainen/hilseilevä maalipinta. Sisältä sininen keinonahka/punaiset liekkikuviot teemalla ja alkuperäisillä mustilla penkeillä. Rekkari on NKJ-XXX. Tuotu Suomeen vuonna 1988, emäntä omistanut vuodesta 1994. Tekniikkana on alkuperäinen 383 ja alkuperäinen TF727 nappilaatikko. Peräksi on vaihdettu uudemman mallinen kasikolmevarttinen alkuperäisellä murikalla. Tarkoitus olisi auto saada maalattua parin seuraavan vuoden aikana. Jos jollain on tiedossa sivulistaa pelkääjän puolelle ko. autoon tai parempi kuntoisia puskureita, voisi laittaa yv:tä.
   
 10. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  tuntus jotta näitä malleja on suhteellisen paljon porukka aikanaan muokkaillu. joku villitys ollu näitä korimalleja kohtaan. Onhan näissä kyllä aikas motit eli potentiaalia löytyy.
  siis 61-62 chrysyjä takoitan.

  Tuossa on kans heitetty barracudan perse alle(mikä lie välitys niissä?) ja kisa heebeliä tf727 lootassa. ehkä hivenen turhan tiheä perä kyllä mutta eipä se kamalasti häiritse. vaihtaa vain turhan aikasee...
  ja on kuuleman mukaan toiminut heti suomeen tultuaan F.E.Fagerholmin edustus mobiilina(pääministeri)...mutta ei ooo ilmastointia..ihme ja kumma.säästäneet.
   
 11. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Elikkäs---kyselin AKE:lta näitä rekisteri tietoja näist new yorkereista ja vastauksena tuli että sillon '62 vuonna olis rekisteröity Suomeen 5kpl New Yorkereita (eli en tiedä sitten olivatko osa 4D ja osa 2D mallia).

  Kokonasi valtaisesti New Yorker mallia on Suomessa rekisteröitynä 147 kappaletta. Eli ei nyt mikään hirmu yleinen malli ole kyseessä. vai onko tuo nyt paljon.... no joop.
   
 12. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Kyllä ne on neliovisia jos ovat Yorkkerita, kaksiovisia kun ei ainakaan USA:ssa tehty 1962. Kanadasta en sano mittään...
   
 13. mauno75

  mauno75 1st gear

  minulla on vaalea "62 newport 4d tolppa.tuotu suomeen 90 luvun alussa kai..auto on vähän ajettu, alkuperäinen ja hyväkuntoinen,ilmastointikin toimii.
   
 14. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Se on kaksiovinen. Tämä auto sai sen "lookin" yhden silloisen kerholaisen toimesta, pieni pilke silmä kulmassa. Se oli kuopioon tullessa maalattu mattamustaksi pensselillä. Vieläkö tämä auto hengissä kun ei ole näkynyt pitkilleen.
   
 15. harri60

  harri60 Gearhead

 16. rock4

  rock4 1st gear

  Eikös se ollut Illin liekki-Polara?
   
 17. Japi

  Japi 1st gear

  Itse muistan porissa 74-78 pyörineen 4d tolpan ja 79-82 seisoneen hyvän projekti kuntoisen limosiinin. Limosiinin nyky kohtalosta ei ole tietoa, tietääkö kukaan onko nykyään hengissä jossain päin suomea? Ei ole sen koommin näkynyt.
   
 18. Windsor

  Windsor Gearhead

  Lappeenrannan suunnalta löytyy myös ei kirjainsarjalainen 300 2d ht, sekä musta New Yorker vanha suomi peli.
   
 19. Polara

  Polara Gearhead

  On se hengissä se Nascar- Yorkkeri, se on enempi pyöriny tuolla kaavi-juankoski sektorilla ja siellä se seiso talon pihassa ainakin viimeksi kun ajoin ohi. Oli se ainakin vuosi sitten liikenteessä, mutta tänä kesänä en oo nähny...
  On siinä jollain välähtäny maalatessa... Ihmeen hyvin käy siihen autoon ja varmasti paremmin kun mattamusta. Ja niillähän ne on sillon muinoin ajellu kilpaa...
   
 20. Janne

  Janne Gearhead

  Minullakin on 300 2D HT Crysy. Ylllätys yllätys valkoinen, tuota korimallia olen nähnyt Helsingissä 1 mustan, 3 valkoista ja eikös Jaken emännän autokin vaikuta pääkaupunkiseudulla, eli onhan noita. Omani hain vuonna 2000 Tampereelta, alla silloin leveät kromivanteet ja 255 kumit, perä taivaissa ja konepellissä kaamea motiivimaalaus. Muuten tuo on yksilö, orggis optio 413, 12" jarrut, tehostajat, vakionopeudensäädin, nahkasisustus, jne... Ainoastaan ilmastointi, takalasin puhallin ja oikean puolen peili ovät jääneet ruksimatta optiolistalta.
  P.s. Suomessa on kuulemma myös yksi 300H jossain jemmassa, tosin tuskin tullaan näkemään liikenteessä ihan heti.
   

Kerro tästä muillekin!