Montakos Chrysler '62:sta löytyneekään?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ZYN-5, 17.8.2004.

 1. sysler

  sysler 1st gear

  Mielenkiintoinen keskustelu. Mulla on kaksi -62 4d newporttia.Toinen punainen/valkoinen katto,rekisterissä ja ajokunnossa.Toinen rullaava projekti purettuna tallissa.Kumpikin 383cid ja 727 nappilootalla.Punaisen hommasin joskus syksyllä-99 Kotkan suunnalta,ja tän toisen 01 Lahdesta.Selasin noita aikasempia viestejä ja siellä oli juttua amerikkalais kustomoinnista eli takaoven kahvat huit helve... Tämä punainen jonka hommasin oli tuunattu samalla konstilla :mad: Eli kahvat mäkeen ja peltilevy parilla heftillä kiinni,sitten pari senttii kittiä ja hyvä on! mutta nyt jälkeenpäin kahvat on laitettu takaisin paikalleen.Myös katossa oli kittiä paljon oletetun kattoikkunan kohdalla mut hitsisaumoja ei ulkopuolella näkynyt.sisäkattoverhous on niin hyväkuntoinen et en viittinyt purkaa..OIskohan kyse samasta laitteesta?Kulkenut joskus 90luvun puolivälissä NUJ-22 lapuilla.Omistaja historiankin hommasin joskus mutta se hävisi jo johonkin..
   
 2. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Kaverilla on tällanen rysleri. Tossa kuvattuna aika tarkkaan vuosi sitten marraskuun alussa Himoksen Halloween retkellä :wink:
   
 3. reisiharja

  reisiharja 1st gear

  hyvää iltaa. jep jep täältä nurmeksesta löytyisi yksi newport. joo sellainen tuli noudettua hmm... no kummiskin jostain porin suunnalta pari vuotta sitten. sellaisen kuva taskussa on ollut varmaan sen monen monituista vuotta ja nyt sen VASTA sai hommattua ja vielä onneksi sopivan puutteelisen ja hjuono kuntoisen, kipinä moiseen tuli tästä kuopion "nascar" 62sta. eip silloin myyjä uskonut että tullaan hakemaan sitä kun matkaa kertyi varmaan sen 4-5sataa suuntaansa tai jotain ja vielä 200d mbllä jeesuksen kokoinen traileri perässä. mut tässä just pengoin tosta rekkari nipusta rek otteen ja se on ollut turussa ainakin nimen perusteella vuonna 1975 kun rekisteröintipäivä on 17.12.75 ja vaikuttaisi et ehken 1978-79 jäänyt ns. projektiksi. edel. tunnus TAM-xxx.
   
 4. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Kaveri muistutti yhdestä -62 Chrysysta jota ei lie mainittu täällä. Kuinka moni muistaa metalfalke-sinisen Suomi-hottentotti New Yorker 4d HT:n? Alla oli muistaakseni Wolfracet ja konepeltiin oli moldattu kierroslukumittari. Kerran sen näin Helsingin näyttelyn parkkiksella 90-luvun alussa? Huhun mukaan purettu armottoman ruosteisena...
   
 5. sysler

  sysler 1st gear

  Re: Chrysler -62

  Joo nascar chrysler on nähty stadin suunnalla tänä kesänä..nascar lookki sopii hyvin siihen..etuvaloihinkin teipattu ristit historic kilpurien tapaan.. :lol:
   
 6. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Mitäs....olikos tämä malli jonkinmoinen Saratoga kun tuo takalasi on suurempi? Vai onko vain kyseiseen HT:malliin laitettu tuollainen?
   
 7. harri60

  harri60 Gearhead

 8. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  tarkoitin nyt tuota aiemmin viittaamassani kuvassa ollutta New yorker kloonia. Kyseessä siis luultavasti Saratoga kun tuo isompi takalasi mutta muuten vastaava kuin New Yorker. vai olenko väärässä?

  The classic Chrysler Saratoga was introduced by Chrysler in the 1950s and was sold until the early 1960s. It was a full-size vehicle and was offered as a mid-range model together with similarly styled vehicles like the Chrysler Windsor and New Yorker.
   
 9. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Enpäs tiedä tarkkaan, toi sen autohan on joku museokilvitetty mopari, sopiva satunnaiseen laulukäyttöön etenkin tolleen marraskuussa :poff:
  Ei vaan komea pelihän toi on :D
   
 10. Geebe

  Geebe Gearhead

  Muistellaanko vielä vanhempaa: noin vuonna -79 tai 80 Espoossa -62 Craisu 4d tolppa jossa puskurit oli korvattu ihan käypäsillä hiekkapelleillä. Väri taisi olla metskusininen vaaleahko. Tuohon aikaan se oli yhtä vanha kuin -89 nyt ! Siivettömänä mallina tuolloin jäi vaisuksi esim. Teddy & Tigers levykannen pinkkiin siipicraisuun verrattuna. Vai minä vuonna se olikaan...
   
 11. harri60

  harri60 Gearhead

  Saratoga loppui sarjana vuoteen 1960
  1962 Sai vain Newport, 300, New Yorker ja 300H sarjaa
   
 12. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Saratoga tosiaan loppui jenkeissä vuoteen 1960 mutta Kanadassa mallinimeä käytettiin vielä muutaman vuoden ajan (ote Valiant A-body-sivuilta):

  Other Chrysler Canada Vehicles (Courtesy Bill Watson)

  The Saratoga was available as a four door sedan and a two or four door hardtop in 1962-1966. The 1962 used the Newport exterior trim with rocker mouldings. The Windsor had no rocker mouldings and used the 300 side trim without the "300" emblem.

  The final Saratoga (1966) used Windsor taillamps. Convertibles were imported 1963-1965 but marketed as the 300. For 1966, the US 300 two door hardtop and convertible were imported and marketed as the Sport 300.

  The Canadian parts arm was Chryco - Mopar crept into use in the late 1970s and 1980s.

  Tässä vielä linkki myynnissä olevaan Saratogaan:
  linkki

  Noista Kanadan-autoista on muuten yleisesti ottaen suhteellisen vaikea löytää informaatiota. Esimerkiksi Chryslereistä oli erilaiset esitteet kuin USA:ssa ja ovat aika kinkkisiä löydettäviä nykyään...
   
 13. jounes

  jounes Gearhead

  Re: Chrysler -62

  No hyvä että auto liikkuu ja voi hyvin?? Ja taitaapa olla vielä samannäköinenkin, millaiseksi se tuli silloin joskus maalattua. :D
   
 14. jukka.2

  jukka.2 Gearhead

  onkohan sama auto jonka ostin orimattilasta joskus -90-? oli 383 golden leijon konneella ja nappi 727 :lla . Väri punainen ja puskureiden tilalla siistit pellit . Auto meni ehjänä eteenpäin jonka jälkeen ei oo näkynyt ??
   
 15. exner

  exner Gearhead

  Re: Chrysler -62


  Tuosta "nascar"-Nyyportista vielä sellaista, että se tuotiin aikanaan New Mexicosta;oisko ollu vuosi 89.Kaverin sisko oli Usassa opiskelemassa ja sen sieltä toi suomeen.Kaverini sen siskoltaan osti Kotkaan josta se kulkeutui Pyhtään kautta "lähemmäs Usa:ta".

  Muuten Kotkassa on myös projektina 300 sport vm -62, jossa 413 kasi.Väriltään sinivioletti ja kyljissä oli myös aikoinaan kilpailunumerot.On ollut vuosikaudet paikallisen automaalarin omistuksessa.
   
 16. jart$u

  jart$u Gearhead

  Mobilistissa 4/98 sivulla 16 on Jari Hämäläisen -70 luvulla ikuistama -62 NewYorker, rekkarista vaan ei taida saada selvää. Tummansininen tai musta valkoisella katolla.
   
 17. reisiharja

  reisiharja 1st gear

  joo joku kysyi noista chrysyn jarruongelmista. en tietä onko muut hokassut että aspenin jarrut olkaakseleineen käy paikoilleen ylä-ja alapalloon. pyöränkulmista ja niiden muuttumisesta ei vielä tietoa kun auto ei ihan ole vielä säätökunnossaan mut jarrut on...
   
 18. jep

  jep 1st gear

  Mulla oli joskus 7 vuotta taa päin Tyrväällä -62 Newport 361cid 4d ht, mintunvihreä. Ostin sen Hämeenkyröstä ja myin tallipaikan puutteessa myöh. Nokialle mistä muistaisin lähteneen edelleen Siilinjärvelle. Telakalla nykyään laatikkovaivaisena, jäljitin taannoin kun koitin ostaa takaisin.
  Ei ollut myynnissä, harmittaa pirusti...
   
 19. Moppe70

  Moppe70 1st gear

  ei taida toista farmaria suomesta löytyä...?? vai tietääkö kukaan??sen porin mustan yksilön lisäks.
   
 20. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Taitas olla niin, että Aspenin jarrujen asentamisen jälkeen ne jarruttamisongelmat vasta alkaakin :rotfl:
  New Yorker on sentään varsin painava isolohko auto.
   

Kerro tästä muillekin!