Moottorien hillitty downsizing ja sen hyödyt/haitat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Karpov, 9.11.2018.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jahas, valehtelijoiden klubi on taas koossa. Mä ajelin eräällä malliltaan mainitsemattomalla automerkillä seitsemän vuotta 80-90 luvuilla. Oli otteen mukaan tyhjänä hiukan yli kaksi tonninen ja kone karvan alle kuusi litrainen. Kirjanpitoa pidettiin ruutuvihkoon. Kesäkaudella oman mittarinsa mukaan 23, talvella vähän enemmän. Keskikulutus. Alkuaikoina suoritettiin pari kertaa maantiesäästötesti, joka meni huoltikselta toiselle hilppasen alle 13 litraan. 12 pilkku iso numero. Mut tosiaan niin ettei stop’n’go ajoa päässyt sekaan laisinkaan.

    Vuosikymmenet myöhemmin näin samanmoisen museoiässä ja siistinä Malmin perjantaisessa tapahtumassa. Onnellinen omistaja kertoi kamppeen syövän 12 satasella.

    Eikä vältsisti pistänyt omiaan. Se vaan oli hällä just semmosta ajoa.
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    Mahtaa olla voimaa tommosiin kulutuksiin.
     
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Siis niinku 23 satasella keskikulutus? Ei siihen tartte kuin asua kaupungissa, kylmäkäynnistellä kadunlaidasta ilman lämmitystä, ajaa alle 10km työmatkaa. Se oli noinkin vähän siksi, että aina silloin tällöin ajeltiin mummolaan ja mökille. Pelkkä kaupunkikulutus oli ... huoh jotakin 35 litran paikkeilla. Onneksi oli halpaa bensaa.

    Vuosikymmentä tuoreemmat saastepelit on etävämpiä. 80-lukuinen 300 kutosella F-150 tyytyy talviajossa kaupungissa kutakuinkin tasan 20 litraan.
     

Kerro tästä muillekin!