moottorin puhdistaminen "sisäisesti" kemikaaleilla?? Millä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Hd-hippi, 5.7.2004.

  1. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Tarvikeliikkeessä on myytävänä jos jonkunlaista fortea ja motor-appia yms.mömmöjä...
    Oon tässä aatellut että uskaltaiskohan noita mennä mitään kaatamaan koneeseen, eli onko ne vaan taikauskoa vai onko niistä oikeasti jotain hyötyäkin? Olis tossa yksi pidempään käyttämättä ollut kone joka tekisi mieli "puhdistaa" sisäisesti purkamatta sitä.
    Kommentteja ja kokemuksia kuunnellaan.
     
  2. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Mun entinen opettaja ja autourheilun harrastaja kertoi jonkun motor upin tapaisen (sama aine eri purkissa ja halvemmalla) tuovan ainaki lisää tehoa. Ite en oo jaksanu vaivautua kokeilemaan.
     
  3. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Puolet naftaa ja puolet öljyä, tyhjäkäynnillä käyttö lämpimäksi, litku pois uusi suodatin+halvat öljyt sisään taas tyhjäkäynnillä käyttö lämpimäksi, sotku pois ja hyvät öljyt+uusi suodatin sisään. Kokeilin kerran ja toimii, mutta en kyllä ajanut koneella kovin pitkään (alle 15000) operaation jälkeen.
     
  4. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Tuo puolet naftaa ja puolet öljyä kuulostaa ihan järkeenkäypäseltä jota pitää kokeilla. Ei varmaan tee ainakaan pahaa koneelle.
     
  5. herrakani

    herrakani 1st gear

    mä laitoin pullon lamppuöljyä sisään ja käytin lämpimäks jne. Ei se kone siitä ainakaan hajonnu :smile:
     
  6. BB Coronet 500

    BB Coronet 500 Gearhead

    Tässä ois yks varteenotettava litku Forté puhdistusaine! kts. linkki http://www.iltalehti.fi/light/2004/01/0 ... 6_au.shtml
    Mulla se poisti ainaskin ikävän nakutuksen kakkosauton hydraulisista nostajista!! Yks tuttu asentajakin kehu sitä käytettävän useinkin heillä töissä. Toimii ainaskin jaappanin ihmeissä :smile:
     
  7. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Isi-pappa laittoi 400 tonnia ajettuun bensakoneeseen dieselkoneen pesevät öljyt ja ajoi pari viikkoa, pisti uudestaan uuden filtterin kera ja sitten taas ajoa ja oikeat öljyt tilalle.

    Hirvittävän näköistä klimppiä tuli ekan kerran jälkeen, mutta ei kilahtanut.

    En suosittele.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Käytin koneen ennen purkamista Valvolinen puhdistusaineella. Nyt kone on auki ja paikat näyttää puhtaalta.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    ainaki moottoripyörissä voi tehä niin et kaataa pelkkää naftaa. kone käyntiin 20sekuntia,
    sen jälkeen kerran "huono" öljy sisään.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuossa iltalehden Forte jutussa näkyy kyllä ko. lehden autotoimituksen tason kun lukee jutun. mm. -97 mallin Megane on jo parhaat päivänsä ohittanut auto (onhan se jo 7 vuotias) ja ranskalaiset ovat näemmä laittaneet moottoriin erillisen öljysäiliön ja Fortea ei muka myydä vaan käytetään vain korjaamoissa. Itse olen kyllä ostanut Fortea niin korjaamolta kuin varaosaliikkeestä. Ja ainakin öljytilan huuhtelu tehdään Forten ohjeiden mukaan niin että autoa käytetään tyhjäkäynnillä n. 30 minuuttia ja olikohan se n. 10 min välein nostetaan kierrokset 2000rpm 1 min ajaksi. Polttoainepuolen puhdistus olisi kuulemma paras tehdä sekoittamalla n.5litraa bensiiniä pullolliseen Fortea (tai päinvastoin) ja käyttää tällä seoksella suoraan konetta (ei vaan tahdo onnistua jos pumppu on tankissa). Kuitenkin käy sillainkin että 10-20litraa tankissa ja sinne pullollinen ainetta ja sitten ajelee bensan melkein loppuun ennen tankkaamista. Minulla on kyllä kummastakin aineesta hyviä kokemuksia ja aion käyttää ainetta vastakin. Tuntuu että lehden tärkein pointti olikin että HUOLTOKIRJAAN tulee merkintä (tämähän se on merkkihuollossa se ainut toimenpide mitä autolle tehdään nykyään). Tulipas pitkä vuodatus ja tarkoituksella nimettömänä.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mobilisti-lehti kehui ainakin Fortea hyväksi. Laitoin joskus Valvolinea moottoriin (225 L6), jotain tiivisteiden eheyttäjää ym. ainetta oli ja tein ohjeiden mukaan. Mielestäni moottori on alkanut raksuttaa aineen käytön jälkeen.

    Fortea tekisi kyllä mieli kokeilla.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muutamaa ihmeainetta kokeilleena tai kokeiluja seuranneena voin todeta, että STP:n Stop Smoke on hyvä aine.

    STP:llä on elvytetty eräskin naapuruston FSO Polle käymään kolmen sijasta neljällä pytyllä, ja 1200 Lada käymään edes jollain lailla. Omillaan öljysivät tulppansa...

    STP:llä sain siirrettyä omankin käyttöpelin harvinaisen väljän SB-Chevyn koneremppaa melkein kolmella vuodella, eikä kone kilahtanut.

    Katastuksessa vaan kehutiin päästöjä useampana vuonna, vaikka ilman mömmöjä olisi savuttanut öljynsinistä koko ajan.
     
  13. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Noissa sisäisissä pesuissa kannattaa sitten varmistaa että kaikki litkut tulee myös pois sieltä koneesta. Me nimittäin ostettiin kerran yks auto vammaantuneella isolohkolla ja purettaessa ihmeteltiin kun "öljyt" oli ihan litkua, muttei kuitenkaan veden kanssa sotkeentuneet. Kun mistään ei löytynyt mitään semmosta vammaa mistä bensat olis päässyt sotkeutumaan sekaan niin alkoi epäilyttää olisko siinä käynyt joku kämmi kun edellinen omistaja kertoi tehneensä sille koneelle tollasen pesunkin vähän ennen hajoamista. No, ilmeisesti oli käynytkin sitten niin että se oli sen pesukäsittelyn jälkeen vaan laskenut "öljyt" propusta pihalle, jolloin sinne kiertoon oli jäänyt aikas paljon vielä sitä petroolia ja muutahan se ei ollut tarvinnutkaan. Oli nimittäin koneen runkolaakerit tasan vaihtokunnossa, kampurakin kaipas kunnostusta ja muuta kivaa :sad:
     

Kerro tästä muillekin!