1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Moottorin vaihto, mitä kaikkea pitääkään huomioida

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Onetimer, 25.9.2018.

 1. Onetimer

  Onetimer 1st gear

  Hei,

  tiedossa on, että osaavat tekevät mitä haluavat ja itselläni olisi tarkoitus ottaa vanha auto käyttöön uudella tekniikalla. Kaiken muun sovittaminen paikalleen tuntuu onnistuvan, mutta se moottori. En ole koskaan asentanut mihinkään vehkeeseen konetta, joka ei sinne alunperin ole tarkoitettu.

  Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tarkoitus olisi ottaa v8 pois pellin alta ja laittaa tilalle hieman tehokkaampi ja taloudellisempi rivikone. Moottorin luovuttaja on mitä todennäköisemmin etuvetoinen auto. Kyseeseen saattaa tulla esim. st fiestan moottori.

  Tässä tapauksessa laatikkokin pitää sitten löytää, sillä tuleva asennus on luonnollisesti etumoottorinen ja takavetoinen. Perinteinen automaatti ei ole vaihtoehto. Kaksoiskytkentä manuaali tai perinteinen manuaali ovat vaihtoehtoina, ehkä vielä hybridiä voi harkita.

  Alkuperäinen perä todennäköisesti kelpaa.

  Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun tälläistä lähtee suunnittelemaan?
   
 2. rb

  rb Gearhead

  Jessus!!!........... Että se on nyt jo aprillipäivä..
   
  ImpJay, onoff road, 1purehell ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. urho3

  urho3 Gearhead

  Antaaka nyt kaarnen tulla tänne,ois ees yks järkimies täällä.
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Älkää ny olko tollasia. Saa vanhentuneen epätaloudellisen tekniikan tunkiolle ja nätti auto pysyy liikenteessä. Oon tässä itsekin spekuloinut jonkun margninaalimerkin 40-50 lukuisen pickupin (japsi)dieselöintiä!
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Saatikka miten on tuskaa saada slantsixin viriosia nykyään. Darttiin joku Fiatin TC!!
   
  KajS tykkää tästä.
 6. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Helpoin ehkä olisi saada joku moottori/vaihteisto yhdistelmä pakettina sinne autoon menemään jollon kannattaisi kattoa takavetosista moottoreita ja tehdä "vaan"koneenkorvat ja vaihteistolle palkki. Muute joutuu tekemään kaaveliin laipan ja sovittamaan vauhtipyörää, kytkintä, kytkin akselia yms. ei mahdoton kylläkään. Vaan lainausmerkeissä ettei tule yllätyksenä kun tulee muutakin eteen.

  En tiiä mikä auto kyseessä mutta ellet sitte ota eturipustuksia siittä fiestasta tai vastaavasta kokonaan ja tee etuvetosta siittä.

  Itte ehkä näkisin fiksummaksi jostain bemarista tai mersusta yms. vastaavasta ottaa tekniikan ja toosan molemmat jos tollanen muutos halutaan tehä.

  Hybridistä ei mitään hajua mutta miettisin sitä vasta sitten kun kaikki muu on istutettu sinne, kuitenki sanoit ettei ole kokemusta niin ehkä siinä on ensalkuun tarpeeks hommaa saada se moderni moottori sinne laatikkoineen.
   
 7. Onetimer

  Onetimer 1st gear

  Tarkoitus olisi ajaa aika paljon. Kaikki ajot nastarengaskauden ulkopuolella. Vaihtoehtona on pitää tallissa ja ajaa parina kauniina kesäpäivänä tai sitten vaihtaa tekniikkaa ja ajaa.

  Matka-ajossa 24 litraa satasella vs vajaa kymppi. Motarinopeudessa kulutus on kamalaa. Hissuttelulla saattaa päästä viiteentoista, mutta rivikoneella pääsee sitten jo alle kahdeksan litran.
   
 8. xarper

  xarper Gearhead

  Pitää olla jo aika paljon voimaa tai sit päin vittua säädetty tommosiin kulutuksiin?
   
 9. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Mistä revit näitä rivikoneen kulutuksia jonkun vanhan auton kopassa? Onko joku tehny tollasen koneen vaihdon jossain?

  Mut mikä auto kyseessä??
   
 10. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Kannattaa eka ennen mitää isompia tarkastaa että kaikki perusjutut on kunnossa, silläkin voi jo saavuttaa paljon suht pienellä työllä, huomattavasti pienemmällä mitä jonkun etuvetokoneen asentamisella@

  Maakaasulla on myös mahikset edulliseen ajoon jos vaan on asemia lähellä.
   
  Muokattu: 25.9.2018
 11. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Kertoisitko nyt oikeesti mikä auto on kyseessä! 2000kg auto ei liiku neloskoneella väärällä perävälityksellä 10litraa /100km. jos nyt liikkuu muutenkaan järkevästi. Myi projekti pois ja hommaa joku pikkuauto käyttikseksi jos et halua säädättää tekniikkaa kuntoon. Älä tuhoa sitä ?????? autoa :(
   
  xarper tykkää tästä.
 12. rb

  rb Gearhead

  [​IMG]
   
  evilpastori, Jussi289 ja FuryIII '71 tykkäävät tästä.
 13. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Jos tohon koneen vaihtoon polttaa vaikka 5k€ fyrkkaa, niin sillä saa bensaa suurinpiirtein 3000l. Jos sun bensankulutusero oli 14 l / 100 km niin tolla 5k€ ajaa suurinpiirtein 24kkm.
  Etuvetoisesta poikittain olevasta koneesta en lähties tekemään takavetoista. Loppuu muutoskatsastusprosentit kesken aika nopeasti. Jos taas menee tyyppikatsastukseen, niin alkaa tuo kilometrimäärä kasvaa kun kustannukset nousee.

  Jokainenhan saa tehdä mitä haluaa, mutat itse en perhe / ajo / maantieautoksi ottaisi vanhaa autoa. Syynä tähän on turvallisuus, ajo-ominaisuudet ja käyttömukavuus. Eihän uusissa autoissa ole välttämättä sitä samaa "stagaa" " pulisonkeja" tai "meisseliä" mutta käyttöautossa nuo ominaisuudet vanhenee aika nopeasti. Harva sitä viitsii harrasteautollakaan suddata tai rällätä muutaman omistusvuoden jälkeen samalla lailla kuin ekana päivänä.
   
 14. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ajoo varten ne vanhatkin autot on tehty, ei niillä aina ole ajettu 10km/h jonossa jossain letkassa mitä niillä nykyää ajetaan.

  Niistä saa myös ihan hyviä ja hiljasia kun äänieristelee ja käy alustaa läpi. Hieno auto on aina hieno eikä ne "pulisonkit" vanhene koskaan. Mieluummin panostaa mielestään hienoon autoon kuin johonkin muuhun ja ajaa mielestään hienolla autolla.
   
  ImpJay ja rb tykkäävät tästä.
 15. Sounderi

  Sounderi 2nd gear

  Autobild-lehdessä oli joskus juttua,kun mercedes teki oman risteytyksen. Vanhaan 123 tai vanhempi kori,laitto uusimman cdi-tekniikan kaikkineen. Vaikka kone oli itsessään n50kg kepeempi,siitä sähkö ym. tarvittavasta roinasta,jotta sen uuden systeemin sai toimimaan tuli 150kg ylimääräistä. Sisältäen johtosarjat,boxit,abs ym. nykyherkut. Kannattavuuttahan siinä ei ollut,mut tulipahan tehtyä.....
   
 16. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  ois siinä kansalla hauskaa ku vetäis miitissä pellin auki ja esim. imperialissa ois punton kone:D
   
  Mikkis, Norri, Riuska-Petteri ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. rb

  rb Gearhead

  Kertoisitko meille ystävällisesti, että millä moottori / perävälityksellä pääsee noihin lukemiin.
   
 18. Dataviilaaja

  Dataviilaaja 3rd gear

  GMC Motorhome taitaa mennä noihin lukemiin. Haluan nähdä sellaisessa Fiascon koneen.:eek:

  Onhan tuollaisessa muutoksessa periaatteessa ideaa, mutta jonkun kovinkin downsize-koneen kanssa on hyvä muistaa, että niiden vetoalue ei välttämättä palvele tarkoitusta jonkun paritonnisen malmikasan kanssa, ellei laatikossa ole vaihteita kuin maastofillarissa.
   
 19. camaro95

  camaro95 1st gear

 20. max

  max Gearhead

  Sanos muuta,ainoa oikea moottorikonstruktio on nokka keskellä lohkoa,työntötangot,2 venttiiliä ja kansina tietysti mikkikannet 60-luvulta.X-runkoa unohtamatta.
   
  Jussi289 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!