Moottoriöljyn pinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja vahvis, 16.4.2016.

  1. vahvis

    vahvis 1st gear

    Moottori käydessä öljyn pinta mittatikun mukaan alarajalla joka on ok, koska öljyä on roiskuneena nostajilla ym. Kone sammutettuna pinta tasoittuu pikkuhiljaa ylärajalle mutta täysin jäähdyttyä mittatikun kun poistaa, niin sitä on koko tikun varren mitalla varmaan 15 cm ylärajan yläpuolella! Tuon kun pyyhkii ja mittaa, niin pinta on kyllä taas normaalisti ylärajalla. Mikä sen öljyn roiskasee koko tikun varrelle jäähtyessä? Kone 454 kohtuuvireessä, ei vesi/öljyvuotoja eikä roiski öljyä mittatikun reiästä ulos kuitenkaan. Joku paine sieltä purkautuu ja työntää öljyä ylöspäin. PCV-valve kunnossa ja öljykorkki hengittävää mallia myös kunnossa. Onko täysin normaalia vai pitäisikö huolestua?
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Onko se öljytaso sen 15 cm "plussalla" vaikka pyyyhkäiset tikun ensiksi puhtaaksi? jotkut tikut ei anna "reasonable reading values" kuin pyyhkäisemisen jälkeen eli puhdas tikku moottoriin. Tuollainen on mun '05 mondeon Duratec 110 cid/110 hp (eli Mazda MZR) ollut ihan uudesta. Sen tikku kertoo ensin ihan puutaheinää, mutta kun pyyhkäisee tikun, sen jälkeen öljytasot on ihan järjissään.
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Moottorin seisoessa öljyä tippuu kannesta ja muualta tikun yläpuolelta tikun varteen. Tikku on varmaan sen 15cm ilman suojaputkea sieltä alapäästä.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Montaki autoa ollu mistä ei öljyjä katota kerran tikkua nostamalla vain aina pyyhitään kun roiskeita on. Ihan uudempia euroautojakin vaivaa toisia sama vaiva.
     
  5. vahvis

    vahvis 1st gear

    Kyllä se pyyhkäsyn jälkeen näyttää normilukemaa. Varmaan sitten vaan tikun alapään päälle valuu öljyt. En ole ennen muissa autoissa huomannut vastavaa joten oletin öljyn puskevan ulos jonkun paineen takia. Hyvä juttu jos on ok, ja varmaan sitten onkin kun muuten kaikki toimii ok. Kiitos vastauksista.
     

Kerro tästä muillekin!