Moottoriöljytopicci

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MotorFreak, 10.9.2010.

  1. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mottiin Maxlife vois olla ihan jees ja askiin käy hakemassa JN-Tradingista sopivat öljyt suodattimineen. Taitaa sielläkin olla kaupan moottoriöljyäkin.

    PS. Halvempi kuin Motonet.
     
  2. ip

    ip 3rd gear

    Höpö höpö kyllä täytyy ola vikaa koneessa jos öljyt menee putkistoon ja sekotaa lambda useemat kilpurit/ katuautot ajaa Kendalin Gt-1 jossa sinkinlisäainetta eikä sekoita mitään päästöjä
     
  3. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kateista en tiedä, enkä koiristakaan mutta ainakin kiisselien hiukkassuodattimet vaativat ihan omat öljynsä. Tuskin ne huvikseen noita luokituksia ovat keksineet, ja varoittelevat sinkinkin käytöstä?
     
  4. ip

    ip 3rd gear

    En mäkän tiedä mitään noista koirista enkä kateistakaan! Mutta en tähän päivään mennessä ole yhteenkään hiukkasuodattimeen öljyjä vaihtanut!
     
  5. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Jotenkin nämä topicit on koomisia. Ymmärrän kovin erikoisten kisavehkeiden osalta tuumailun, mutta muutoinhan auton ohjekirjasta löytyy se suositus jolla ihan varmasti kunnossa oleva laite pelaa.

    Ajetaanpa ny esimerkiksi jollain satatonnia veivatulla Silveraatolla toiset satatonnia Teboilin 5w30 synteettisillä. Sitten ajetaan toisella vastaavalla raatolla satatonnia Castrol Edge ultimate 5w30 synteettisillä. Avataan motit ja mittaillaan. Ja sitten haluan nähdä sen mestarin joka näyttää että Castroliin (tai Teboiliin) sijoitetut lisäeurot on jotenkin kannattaneet.

    Itsellä esmes GM laitteessa suositus on juuri synt. 5W30 ja käytän siinä -ylläripylläri - GM:n 5w-30 synteettistä kohtuuhintaista öljyä. Oon vaan niin tyhmä että en osaa tätä öljyarvontaa paremmin kuin se autotehtaan insinööri :/
     
  6. Mutku

    Mutku Gearhead

    No on on koomista ja tyhmiä ollaan sitten täälläkin, mutkumutku:

    - se auton ohjekirja on hukassa. "Nada", eli ei sitä ole, eikä sitä löydy sitten interwepin ihmemaasta tai tiedon valtateiltä. Tai sitten ei vaan huvita lähtä merta edemmäs kalaan, kun aina on OD!
    - ja jos se sitten se jumalainen ohjekirja löytyykin hanskalokerosta, niin ne öljyn laadut eli suositukset eli normit on vaan niiiiiin kivikaudelta ja munkkilatinaa, että eihän semmosia öljyjä löydä (ONNEKSI, heh) enää mistään.
    - ja muutenkin kovinkaan moni ei ymmärtäne öljyistä juuri enempää kuin se kuuluisa sika siitä satelliitista, että eipä pliis oleteta jengin tietävän viskositeeteista ja synteeseistä oikeastaan yhtään mitään...

    Eli peace vaan. Jos kysyjä sattuukin olemaan vaikka ihan uusi harrastaja tässä meidän auringonlaskun lajissamme, niin kerrotaan vaan perusasiatkin. Pitemmän päälle kannattaa.
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Älkää nyt vaan menkö pilaamaan faktoilla hyvää topiccia. Moni asia on mennyt tylsäksi kun joku on alkanut esittämään tosiasioita.
     
  8. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Vadelmakiisselistä saa kätevästi hiukkaset pois kun valuttaa tiuhan sihdin läpi.Eivät jää sitten hampaiden väliin jumiin! :rotfl:
     
  9. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Ne on muute siemeniä he hiukkaset
     
  10. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Tuli mpowerista mieleen et mulla on ollu monta s38 ja s50 koneista bemaria käyttöautona ja ei ne ainakaan oo sinkkilisäaineistuksesta hajonnu vaikka on katit ja lambdat
     
  11. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Harva kone varmaan hajonnut öljyjen takia,JZA tarkoitti varmaan,että
    dieselmoottoreissa missä on hiukkassuodatin pitäisi käyttää ns.
    tuhkautumatonta moottoriöljyä,muuten saattaa tukkia ko.pöntön nopeemmin.
    Juu,ja vattukiisselin hiukkaset on siemeniä kuten 440 Mag kirjoitti!
    :D
     
  12. rb

    rb Double Gearhead

    Muuten viimeksi kun kävin puuilossa, niin siellä näytti olevan lavallinen kyseistä tuotetta myynnissä....
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kattelin että Kendallilta löytys nitroraksterimoottoriöljyäkin, sillä varmaan kulkis auto kaikkeist kovimpaa?
     
  14. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Kulkee juu, Lucas myy myös, vähän halvempana, mut siin ei oo titaanii.
     
  15. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    No sieltä minä sitä yleensä oon kantanu. 20 € / 5 litraa. Käypi sopivasti sekä perheen Chrysleriin että Pontiaciin.
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Käyx kaxtahtiööli noihin, mulla on purkki jossa lukee että litku on tuhkautumatonta :rotfl: .
     
  17. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Eikai kukaa haluu haista mopopojalle :oops:
     
  18. Bronto

    Bronto 3rd gear

    Panssarivaunuissa oli ennen vanhaan erillinen öljypumppu, jolla varmistettiin voitelun riittävyys ennen käynnistystä.
     
  19. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Mitähän öljyä kannattaisi käyttää Renault Laguna 2.0 vm 1996 + automaatti. Mietin mitkä SAE luokitukset kyseinen moottori vaatii Suomen olosuhteissa. Tällä hetkellä ei mitään tietoa, millaiset öljyt moottorissa kun serkkupojan auto.
     
  20. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Ei tuolle mielestäni ole millekään erikois öljylle tarvetta joten jotain edullista 5w-30 tai 5w-40 laittaisin esim juuri se gm 5w-30 mitä motonettikin myy järkihintaan olisi oma valinta. Miksei se perinteinen mobil 5w-50 olisi hyvää myös, mutta kun tuo gm öljy on halvempaa ja vähintään yhtähyvää.
     

Kerro tästä muillekin!