Moottoripolttoöljy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja O.J., 30.6.2008.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    "Pojat" kertoi, että MPö:n verollisesta erottava väriaine irtoaisi auringonpaisteen vaikutuksesta, ja valuisi pohjalle esim. läpinäkyvässä kanisterissa... :eek:

    Ei oo nyt eka kerta kun tämän kuule, lieköhän ihan essonbaarijuttua? :lol:

    Ei ole nyt löpöä missään jemmassa, et voisi kokeilla, eikä niin saa tietenkään tehdä. :odroll: Ei kuulema ole muuta eroa verolliseen tavaraan, kuin juuri tuo merkintäaine, jolla possut erottavat aineet mahdollisessa löpöratsiassa...?
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No ainakin sen olen huomannut että punainen väri vaalenee lasipullossa auringossa seistessä.
    Roskien polttamisessa sytykkeenä ollut tuon "krematoorion" vieressä semmoista mitä on traktorin tankista laskenut pois johon on päässyt roskaa+ vettä sekaan...
    Siis enemmänkin tullut kuin pullollinen, mutta samaa litkua myös osien pesuun käytän. Pääasiallinen säilytys isommassa pelti-pöntössä...
     
  3. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    se väri on kai vaan kuluttajien takia että erottaa aineen, siinä on joku muu indikaattori?
     
  4. tst

    tst Gearhead

    Väri on käsittääkseni furfuraalia ja merkkausaine euromarker nimistä ainetta :odroll:
    Että ei auta värinpoisto,näin meitä ainakin pelotellaan :poff:
     
  5. nixon

    nixon 3rd gear

    Korjasin.
     
  6. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Joskus kuullut myös huhua, että siinä olisi joku silmälle näkymätön indikaattoriaine... Tuskin löytyy AKEn sivuilta vastausta. :lol: tietääkö joku faktaa tuosta...? on vissiin aika varjeltu salaisuus, ymmärrettävistä syistä...
     
  7. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Tuskin, eikös sinne heitetä väri nappeina kun lörkkis on tyhjennetty kuormurista tankkiasemalle. Johtuen ehkä siitä, ettei ole järkeä kuskata löpöä ja diiseliä eri tankkiautoilla...?

    Ja vahvistan myös tämän, että väriaine erkanee löpöstä auringonvalossa ja jämähtää pytyn pohjalle... Peltivadissa prosessi kestää parisen viikkoa
     
  8. daimleri

    daimleri Gearhead

    ja ton moottoripolttöljyn jäljet löytyy tankista vielä n. 4 tankillisen jälkeen.

    asiaa joskus kyselty öljy-yhtiön edustajalta koska "jollekin" oli käynyt niin ettei ollut uskaltanut enään lähteä liikenteeseen niin vähäisellä dieselillä keskeltä ei mitään, ja tankkas n. jerrykannullisen reiluun 100 litraa vetävään tankkiin. "heti" kaivolle päästyään tankkas, tottakai, ihan laillista dieseliä.

    tommoisesta seos-suhteesta päätyi n. 4 tankilliseen :eek:

    toisaalta, kuka muistaa koska tai koskaan joutuneensa moiseen tarkastukseen ? tiedän faktana että riittävän "syrjäisillä" seuduilla asustelee henkilöitä jotka ajavat jatkuvasti polttoöljyllä ja edelleen samoilla veijareilla on sellaisia useamman vuoden leimoja
     
  9. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Kyllä ne liemet tulee valmiiks eri putkista jalostamolla.
    Väri on sen takia että ne erottaa käyttäjä toisistaan tarkistus aine on erikseen . Tästäkin on vanhoja keskusteluita pilvin pimein kun googlettaa viitsii, ei tarvi jankata samasta asiasta moneen kertaan. Vaikka kertaus onkin opintojen äiti :poff:

    Tuli onneks viisumi ,joten omalla kohdalla loppu valtion kassan kilistely tän asian tiimoilta :wink:
     
  10. SamiL

    SamiL Gearhead

    Ei heitetä. Eri säiliölohkoissa se tulee. On tuota tullut muutama vuosikymmen vierestä seurattua... :soosoo: :wink:
     
  11. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Ookoo, hyvä kun korjasitte. Mutta sen väriaineen saa kumminkin häivytettyä auringonvalolla. Pitänee kokeilla joskus ihan huvin vuoksi saisiko jostain UV- tms säteilijästä rakenneltua "neutralisoijaa"....

    Helpompi ratkaisu olisi tietysti ajella vain rypsiöljyllä, sekin lienee tukkurilla pikkuhiljaa lörkkistä halvempaa :p
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Mutta eipä juuri auta sen värin pois saaminen...
    Kyllä ne niissä "polttoaine ratsioissa" jollain muulla sen vissiin analysoi kuin värin perusteella. Ainakin jos on vahva epäilys, niin tutkitaan tarkemmin laboratooriossa. (paljon ajavalla tuntuu paljon jos 100 litraan lorauttaa 10 litraa halvempaa).
    Tosin jos senkin halvemman ottaa pikku-erissä mittarista, niin ei kovin tuntuvaa hinnan eroa tule...
     
  13. jviirret

    jviirret 1st gear

    No yhdesti olen ratsiassa ollut jossa polttoainekkin tutkittiin. Tullin mies vain imaisi tankista polttoainetta läpinäkyvään n.litran ruiskuun, katsoi värin ja ruiskasi takaisin. Miten lienee toimivat jos tankkiin ei saa letkua ujutettua, ottanevatko näytteen ruiskupumpulta? Riittänee että saa muutaman tipan paperiin ja sen väri kertoo onko väriainetta vai ei.

    Jukka
     
  14. Aako

    Aako 1st gear

    Suihkuputkesta muutaman roiskeen nappasivat, ku multa joskus tutkivat, kuulemma saattaa olla täyttöputkessa astia, jossa oikeeta tavaraa malliksi :rotfl:
     
  15. hevisevi

    hevisevi Gearhead

    Minun pakusta on otettu polttoainenäyte tien päällä pari vuotta sitten läpinäkyvällä ruiskulla imemällä.
    Ja sitten ruuttattiin aine takaisin tankkiin.

    Tarkistus oli silmämääräinen.

    Viron TV:ssä näytettiin muutema vuosi sitten tapaus jossa väriaine oli pesty pois rikkihapolla.
    Sitten happo erotetaan polttoaineesta.
    Tapaus tuli julki kun eräs mies oli saanut pikku huoltomolta kanisteriin rikkihappoa polttoaineen sijaan.
    Miehelle kävi sitten huonosti kun oli imenyt letkulla ainetta kanisterista.
     
  16. signet

    signet Gearhead

    olen nähnyt tälläisen tankin eräässä vanhassa kuormurissa;5l diesel,175l pö.
     
  17. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Juu, pelleilkää vain ajamalla löpöllä. Itse olen joutunut tien päällä pistokokeeseen ja myöskin kotikaupungissa kiersi tullin erikoisryhmä ratsaamassa dieselautoja. Jos ei rahat riitä ajaa dieselillä, niin ajakaa pienemmällä autolla. Kiinni jäämisestä tulevat sakot on sen verran kovat suhteessa saavutettuun hyötyyn, ettei kannata.
     
  18. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tuskinpa kukaan pelkän taloudellisuuden takia sillä löpöllä ajaa...
    Yleisemmin vain "hiljaista kapinointia" valtion verotusta vastaan.
    Kovin on pieni hinnan ero jos ostaa tankilisen kerrallaan huoltamolta...
    Vaikka kyllähän jotkut silläkin säästävät "huomattavasti" kun ajavat 20-30 km/ suunta ostamaan tankillisen bensaa sentin tai kaksi halvemmalla.... :rotfl:
    Ja sekin hyvä keino säästää että pitää tyhjää kanisteria mukana reissussa, ja käy sen täyttämässä kun näkee jossain asemalla hyvän tarjouksen (jopa 5 senttiä halvempaa kuin kotona)...
     
  19. Aako

    Aako 1st gear

    Vaan tuo kaikki pieni säästö lisää kilpailua ja laskis hintoja, kun kaikki ostas aina vaan sitä halvinta
     
  20. RB-440

    RB-440 1st gear

    Mä kyllä luulen, että löpöllä ajelijat ajelee pölöllä ihan vain sen säästön vuoksi. Jos dieseli ja pölö olis samanhintaista, niin kaikki varmaan käyttäis dieseliä. Joo, ja tämä ei sitten ole ehdotus polttoaineverottajalle vaan ainoostaan ajatelma, joka on tarkoitettu tukemaan loogista päättelyä. Mutta selkeesti suurin osa suomalaisista automaailman ihmevirityksistähän tähtää nimenomaan säästämiseen jossain, yleensä veroissa.

    Itse katselen kylillä pyöriessäni jakajahinnat, enkä käy kalleimmalla. Kun tankki harvoin on täynnä, niin voi ottaa täydennystä silloin, kun se tuntuu edulliselta. Sen takia maakunnassa pyöriessä tulee helposti tankattua, kun näkee tienvarressa jotain edullista. Viime aikoina on kannattanut jarrutella Tuusulassa, jostain syystä siellä päin tulee muutenkin käytyä aina silloin tällöin. Vartavasten ei välttämättä kannata tankkaamaan lähteä.
     

Kerro tästä muillekin!