Moottoripyörille omistusvero

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Tero K, 10.12.2016.

  1. DX

    DX Double Gearhead

    esmes kansanedustaja jalonen (itsekin auto- ja prätkäharrastaja) kertoi, että pärrävero on tullut hallituksen sisältä, mutta ei perussuomalaisilta ja että heitä sitoo alullepanijan suhteen vaitiolovelvollisuus (liekö edes laillista tehdä sellaisia lehmänkauppoja).

    vasikkaa kaivattaisiin, tai onko yhdelläkään persulla munaa sanoa edes se, mihin toi vaitiolo lehmänkaupoissa vaihdettiin?
     
  2. mcmies

    mcmies Gearhead

    Ei tässä tartte olla Sherlock.

    Todennäköistä on, että kokikset ei tätä ole keksineet. Kokisten ajatusmaailman tällainen yritystoiminnan kyykyttäminen pisteveroilla sopii vähän huonosti.

    Persulaisten keksintöä prätkävero olisi hyvin voinut olla, siitä jää niin keltanokkainen vaikutelma. Mutta ei ole sitäkään.

    Mikä jäi jäljelle? Miksei tullu traktori- ja moottorikelkkaveroa?
     
  3. Catiska

    Catiska Gearhead

    Aivan sama, heidän masinoima tämä on. Ja heidän toiveestaan se hallitusohjelmaan on kirjattu. Sitä ei sinne vaalikiimassa kukaan muu taho tai puolue ole hinkunut, ainoastaan Persut.
     
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai Kepu. Mun muistaakseni persut puhu vaan veneverosta?
     
  5. MudMax

    MudMax Gearhead

    Soini puhui syksyllä samassa lauseessa juppiskoottereista ja mopoista, mutta joulun aikaan oli sitten keksinyt, että hän tarkoittikin "juppikootterilla" vesijettejä. Jos näin olisi ollut alkujaankin, niin tuskin olisi puhunut samassa lauseessa mopoista ja vesijeteistä:wc:

    Kelkoille ei voinut määrätä veroa, koska niitä (ja alle 50 hv veneitä) ei tarvitse rekisteröidä Ahvenanmaalla.

    No pääasia, että saisivat kuopattua kannattamatoman veron lopullisesti ja jos haluavat korvaavaa lisätuottoa, niin mie maksan valtiolle parikymmentä tonnia tullia ja alv:tä heti kun poistavat autoveron.
    Huvikuunari- ja juppiskootteriveroa en maksa senttiäkään, pyörä pysyy poissa liikenteestä museoikään saakka.
     
  6. Rantala

    Rantala 3rd gear

  7. peltsi

    peltsi Gearhead

    Pitääkö sulle vääntää rautalangasta että en minä persuja syytäkkään. Tämä oli ihan Soinin henkilökohtainen kosto suomen moottoripyöräilevälle eliitille. Ja tämä tuli ihan Soinin omasta suusta kun pärrä verosta ensimmäisen kerran puhuttiin.
     
  8. J.J.

    J.J. Gearhead

  9. hapi

    hapi Gearhead

    Tuosta kokoomuksen ajatusmaailmasta olen hiukan eri mieltä. Meillä oli Viinanen valtiovarainministerinä, kun tämä nykyinen väliaikainen autojen käyttömaksu päätettiin. Sitten, kun Niinistön Sauli tuli tuohon virkaan, maksua korotettiin. Vaikka vaalipuheet oli täysin päinvastaiset. Vaalien aikaan väläyteltiin jopa maksun luopumisesta vanhalta kalustolta.

    Mp-vero oli melko varmasti Keskustan idea. Tämäkin selviää kyllä viimeistään seuraavien eduskuntavaalien aikaan. Eikä tässä sotkussa Persutkaan ihan puhtain paperein selvinnyt.
     
  10. peltsi

    peltsi Gearhead

    Persut oli ainut puolue kenen hallitusohjelmassa oli eliitin raippaverot eli pärrät, veneet ja jetit mainittu. Kuvittelivat sillä saavansa katkeroituneiden kotikommareiden ja syrjäytyneiden äänet.
    Soini ei tästä enää anna haastatteluja ettei toimittajat pääse tekemään poimintoja heidän alkuperäisestä hallitusohjelmastaan.
     
  11. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Soinille voisi ehdottaa mp- ja veneveron kompensoimista ravihuvihevosten verolla. Kuormittavat Itämerta ja muutenkin aivan turhaa toimintaa. Aikuiset miehet notkuvat ja lyövät vetoa, kun konit juoksevat ympyrää ja vetävät kärrejä perässään...
     
  12. mcmies

    mcmies Gearhead

    Onhan se näinkii. Ei ole tarkoitus puolustella kokiksia, ovat kyllä suorittaneet oman osuutensa töppöilystä erityisesti Korva-Jorin johdolla.:p

    Toisaalta Viinasen aikaan hallituksen pääministeripuoluehan oli...;)

    Silloin oli myöskin yhden sortin paniikkitilanne taloudessa, mikä selittää jossain määrin epätoivoisiakin päätöksiä.

    Sitten pitää muistaa vielä, että ajoneuvovero on itse asiassa paljon vanhempaa perua, se vain oli välillä poissa käytöstä jonkin aikaa. Lisäksi ajoneuvovero on noin niinqu veroteoreettisesti paljon fiksumpi vero kuin prätkävero, koska maksajia on riittävästi. Se tarkoittaa, että teoriassa maltillisella verotasolla on mahdollista kerätä merkittävä verokertymä aiheuttamatta kuitenkaan massiivisia hyvinvointitappioita.

    No, nyttemmin tämäkin on ryssitty ja ajoneuvoveroaste hilattu liian korkealle. Eikä ajoneuvovero muutenkaan ongelmaton ole, siinäkin on muun ohella omistusveron piirteitä.
     

Kerro tästä muillekin!