Moottoripyörille omistusvero

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Tero K, 10.12.2016.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Lienevätkö persut tuota asiaa nyt ihan kynnyskysymykseksi nostaneet? Kun tossa Kreikka-avustuksessakin antoivat periksi niin helposti ja asia oli sentään yksi kantavista ja kantavasta teemoista koko Persu kansanliikkeen kannalta ja varmaan iso syy monelle miksi persuja äänesti. Muut puolueet kun tasasesti kehuivat omia kreikka pakettejaan miten loistavia ne olivat ja miten maailmanloppu olisi tullut jollei niitä olisi tehty.

    Tietysti ei sitä tiiä mitä ne persut sekoilee. No, oli ainakin yksi asia missä ei pettäneet lupaustaan.
     
  2. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    ei lisättävää eikä vittuiltavaa. cocco bill mä olen yks niistä ketä ei syntynyt kultalusikka persiissä
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Jotenkin vaikutti et persujen riveissä kiidettiin eduskuntaan, kuin jihadistit pakolaisten seassa

    Paljonhan persujen riveissä olleita loikkasi muihin puolueisiin, kun pääsivät kansurin pallille istumaan ja eihän sitä tiedä paljonko siellä on pettureita seassa, jotka ajavat muiden puolueiden agendoja
     
  4. hapi

    hapi Gearhead

    Mp-omistusverohan on ollut Keskustan haaveena jo vuosia. Nyt pääministeripuolueena saivat sen läpi ja niin kuin tuolla aikaisemminkin joku kirjoitti, tuskin tulevaa veroa vastustetaan kovin paljon edes oppositiossa. Venevero on persujen keksintö.
     
  5. paja1

    paja1 Double Gearhead

    Poistot kävin tänään suorittamassa. 900e vähemmin maksettavaa. Kattoo ny miten tämänkans käy. Ottaa sitte jonkun paatin liikenteeseen kun tuntuu että on sen aika. Mutta turhaa noista on mitää maksella kun kuivilla makailevat eikä yhtäaikaisesti pysty ajelee kuitenkaan. Ja kai sitä voi tossa mökkilahdella käydä kokeilee ilman veroakin.... eipä niissä kaislikoissa oo vielä koskaan yhtään vesiliikennevalvojaa näkyny.
     
  6. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    [​IMG]
     
  7. sepi-ukko

    sepi-ukko Gearhead

    Tuli itsekin otettua 6 pyörää pois liikenteestä. Oikeasti viime vuonna on ajettu vain yhdellä ja sitä edellisenä vuotena kahdella pyörällä. Mutta kun on yksi 3 t pyörä ja loput 5 on ehkä max 150 euron pyöriä niin nyt sitten ei aiota ajaa enää niillä kadulla jos vero tulee. Eli tallist voi tulla oikeasti tiettyjen moottoripyörien hautausmaa...
     
  8. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    näille paskan puhuja huijareille perus suomalaiset yms pitäs laatia oma rangaistus (kuritushuone) tossa kusetetaan yli puolta suomen kansalaista siinähän on petosta törkeenä ja mitä viä niin jos nyt vaikka päivä häkkiä jokaista kusetettua kansalaista kohden ensikertalaisena istuu puolet niin ei joka tapuksessa vapautus enään ketään kusettamaan saattas soinin nenän kasvukin pysähtyä. tääläkin varmasti kilpiä palautuu konttorille.
     
  9. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Vissiin sämpylle sarkasmin konsepti vähän vieras asia.
     
  10. fenix

    fenix 3rd gear

  11. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Hih. juuri näin voi puukaasu (veroton polttoaine) elkaminalla ajeleva pääministeri ihmetellä, että missäs nyt on se yhteen hiileen puhaltaminen.

    Ainiinjoo taisha se ulkoministerikin (PS) mainita jotain juppiskoottereista.
     
    Muokattu: 30.12.2016
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

  13. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ai vittu tää onki parasta luettavaa ikinä :rotfl:
    Toivottavasti Sipilät ynnä muut tukehtuu aamupullaansa tuota lukiessa.

    "Ympäri käydään yhteen tullaan, ämpäri päähän tukehdutaan pullaan" - fraasi kuvaa aika hyvin Suomen johdon toimia tällä hetkellä.

    Tai jos pääministeri pitää taas pääministerin puheen ja soimaa meitä kuinka me vesitetään hänen suunnitelmat Suomen talouden pelastamisesta :poff:
     
  14. Naturstein

    Naturstein 3rd gear

    Koitin etsiä netistä varmaa tietoa, että kuinka tuo nyt menee. En oikeen löytänyt. Edes Trafin sivuilta. Vain jotain lehtijuttuja ym.

    Eli pitääkö pyörä poistaa rekisteristä (kilvet konttorille, romutustodistus jne.) vai riittääkö pelkkä liikennekäytöstä poisto?

    Jos pyörän poistaa rekisteristä, saako sitä enää millään ilveellä takaisin rekisteriin?

    Tässä Iltsikasta lainatussa tekstissä: "Liikenteestä poistojen ohella huomion tuoreissa luvuissa kiinnittää myös rekisteristä poistettujen moottoripyörien määrä. Se lähti kasvuun hieman myöhemmin eli viime syksynä, jolloin aiheeseen liitynyt verokeskustelu kiihtyi ja selvisi, että lakiesityksen mukaan pelkkä moottoripyörän poisto liikenteestä ei katkaisisi veroa.",

    puhutaan että "selvisi, että lakiesityksen mukaan...". Mistä tuo selvisi?

    Koitin kahlata myös lakiesitykset läpi: http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/vireilla/ , mutta ei osunut nyt tämä lakiesitys silmään.

    Tietääkö joku, millä nimellä/numerolla tämä lakiesitys on olemassa? Vai onko se jo hyväksytty? Silloin sen pitäisi löytyä kaiketi sivulta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/ , mutta mikä laki se oikein on?
     
  15. stana

    stana 3rd gear

    http://vm.fi/documents/10623/203399...jen+vero/6d0c07f1-74dd-466e-ab5f-f542c704d512 Voi olla että alkaa liikkua myös verovelkaisia vehkeitä ensikesänä myynnissä, varsinkin projekteja jne..
     
  16. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Eli liikennekäytöstäpoisto riittää, mutta jos otat päiväksikin ajoon niin nasahtaa vero koko vuodelta
     
  17. Naturstein

    Naturstein 3rd gear

    Kiitos linkistä. Vieläkään en löytänyt sitä tuolta finlexin esityksistä, mutta väliäkös sillä.

    Tässähän tämä sanotaankin:

    3 §. Verokausi. Pykälän 1 momentin mukaan veronkanto tapahtuisi liukuvalta 12 kuukauden jaksolta. Verokausi ei siis olisi sidottu kalenterivuoteen.


    Pykälän 2 momentissa säädettäisiin verokauden alkamisajankohdasta. Verokausi alkaisi kun ajoneuvo, josta ei ole suoritettu veroa, ilmoitettaisiin otetuksi liikennekäyttöön tai ajoneuvoa käytettäisiin liikenteessä. Verokausi alkaisi myös silloin jos ajoneuvon verovapauden edellytykset päättyvät ja ajoneuvo on liikennekäytössä. Veroa ei maksuunpantaisi kaikille ajoneuvoille samalla kertaa, vaan maksuunpanon ajankohta riippuisi siitä, milloin ajoneuvo otetaan liikennekäyttöön. Ajoneuvon käyttöönotolla liikenteeseen tarkoitetaan myös ajoneuvon ensirekisteröintiä, jos ajoneuvoa ei ilmoiteta liikennekäytöstä poistetuksi. Verokausi vaihtuisi verokauden päättymistä seuraavana päivänä, jos verovelvollisuus ei olisi tällöin päättynyt esimerkiksi sen takia, että ajoneuvo on merkittynä liikennekäytöstä poistetuksi.

    Jotenkin tuo rekisteristä poisto peljätti tuossa Iltalehdenkin uutisessa.

     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites kuin vaikee se on saada vientitodistus pyörälle?

    Tallinnasta varasto koppero ja pärrä sinne kuukaudeksi säilöön ja sit hiljaisuudessa takaisin

    Sit joskus kun saa aikaseksi kilpiin tai tahtoo tielle tuo sen uudestaan

    Ois molemmat hyödyt poissa suomesta ja ei tartteis romutustodistusta, tosin jos se pyörä romuttuu viennissä, niin eiköhän siihenkin ratkaisu löytyisi
     
  19. pas2

    pas2 Gearhead

    Älkää klikkailko noita paskalehden "uutisia". Copypastettu jostakin ja loput hihasta. Klikkejä keräävät eikä muuta.
     
    eilhik tykkää tästä.
  20. cdi

    cdi Double Gearhead

    Laitoin kans seisontaan,se riittää jos ei riitä silloin on edessä lakimuutos.Tällähetkellä ei taida sallia kun kiinteistöveron perimisen.
     

Kerro tästä muillekin!