1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Moottoripyörille omistusvero

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Tero K, 10.12.2016.

 1. raaseriruiseri

  raaseriruiseri 2nd gear

  Sori, jäi sarkasminäppäintä painamatta. Luepa kommenttini uudelleen. Ajatuksella. ;)
   
 2. cdi

  cdi Gearhead

  Vakuutuspalautusta vajaa200 kun laitoin konepyörän seisontaan. Saas nähdä onko porukka niin yhtenäistä että puolet pannaan seisontaan kuten ennustin se tekis sen 15 milj aukon budjettiin kerralla.
   
 3. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Ne talkoot jää väliin, mopo liikkuu jos on kunnossa. Mut viinaveron alennustalkoisiin voin lähtee, vuosi kuivin suin. :v
   
 4. cdi

  cdi Gearhead

  Mitä useampi ei osallstu sitä varmemmin vero tulee ja sitä varmemmin sitä jokavuosi korjataan ylöspäin. No jos tuo ei toteudu myyn pyörän pois periaatteessa en veroa maksa.
   
 5. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Kuinka moni autoharrastaja on valmis laittaan auton vuodeksi seisontaan jonkin veron takia, autoilun maksut nousee joka vuosi ja rallit vaan jatkuu.

  Työntekoakaan en meinaa lopettaa vaikka tänä vuonna tehdään 3 päivää palkatonta työtä, montako päivää ensivuonna...
   
 6. Autoissahan verot saa katki heti kun laittaa käytöstä poistoon, kyllä mulla on ainakin kaikki harrasteet poistossa jos tiedän etten niillä hetkeen aja
   
 7. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  No joo, pyörässä on vaan se että jos se on päivänkin käytössä niin verot maksetaan koko vuodelta. Jos siis suunnitelmat menee läpi. Siinä mielessä ei liikenteestä poistot auta jos on tarkotus ajaa, edes yhtenä päivänä.
   
 8. impala67

  impala67 Gearhead

  MITÄÄN näistä ekstraveroista ei tarvittaisi, jos vain uskallettaisiin tehdä ruma päätös, jota ei haluta: nostetaan yleistä veroprosenttia. eikä kukaan tulisi kohdelluksi väärin (paitsi JOKAINEN joka tekee töitä kuitilla)
   
 9. cdi

  cdi Gearhead

  Minusta aika huono vertaus verrata työtä ja harrastusta ja niistä koituvia veroja. Niitä veroja vältetään joita pystytään. Jopa työstä ei makseta tulevaisuudessa veroa ts tehdään pimeää niin paljon että saadaan oma talous tasapainoon. Tään väitteen voi todistaa vääräksi aika että kehitys kerkiää tapahtua. Lisäämällä sellaisia veroja joita ei pääse pakoon näivettää tämän yhteiskunnan.

  Mä en tiedä jos kertoo miten menettelee itse ,että se olis uhoamista. Pecospilli vois laittaa esimerkin miten olisi kuulunut kirjoittaa ilmaistaksee ko asian?

  Saatavilla olevat tilastot näyttää tähänmennessä että yli 80 000 pyörää on laitettu seisontaan.Kun se nousee 100 000 on mun ennustus toteutunut eli budjetissa on 15 milj aukko joka todenäköisesti joudutaan kattamaan lisävelanotolla kun leikkauksia ei tehdä.

  Pyörän hinnat varmaan romahtaa kuten arvelit no mitä sitten?Myydään se sillä hinnalla joka saadaan tai sesokoon tallissa aivan sama.

  En tiedä kun vähättelit että valtio tekee mitä tahtoo verojen kanssa..Osataanko siellä ottaa huomioon välilliset menetykset.MP-liikkeitä on pilvin pimein ja rivit pyöriä täynnä.......minusta se tietää konkursseja myynnissä huollossa varaosissa Sieltä kautta tulee ne suurimmat tappiot valtiolle tässä jutussa,ja aletaankin puhumaan negatiivisestä kertymästä ja sitä verrataan nyt vallitsevaan tilanteeseen.
  Liikenne jumiin tietää kyllä sakkoja toteuttajille tai ainakin pääpukareille.......huono vaihtoehto minusta.
  Mä en näe muuta vaihtoehtoa kun pyörä pois liikenteestä se on se protesti minkä voi laillisesti tehdä.
  Tai tietysti kun sä noin pipilää fanitat yllytä että sen lapset ostaa jonkun moottoripyöräliikkeen niin ehkä verolta säästytään.

  Impala meinas että nostetaan veroja.................no joo Onhan alvissakin vielä varaa 76% :D
   
 10. rb

  rb Gearhead

  Joo............ muutenkaan sillä puolella ei ole ollut syytä juhlaan vuoden 2008 jälkeen ja käyttöverotuksen myötä prätkä liikkeiden ahdinko tulee kasvamaan entisestään.

  Montako konkurssia se on, sitä on vaikea ennustaa, mutta taatusti alalta tulee häviämään työpaikkoja.
   
 11. ^^eihän alvissa oo ylärajaa, kun se lisätään hinnan päälle. Se voi olla vaikka 200%, ja tätä menoa varmaan onkin muutaman vuoden sisällä:D
   
 12. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Jos se olis mullekin "ihan sama" tuuppaanko pyörän tallin perälle seisontaan vai myynkö niin voisin niin tehdä. Mutta kun se ei ole. Ajoin viime kesänä museoikäisellä pyörällä(ei kuntoisella)viitisentoistatuhatta kilsaa ja se on useamman tonnin enemmän mitä ajoin autolla.

  Tallissa tuhrattua aikaa en edes laske.

  En siis jätä yhtä kautta väliin sen takia että kyttäisin JOS asiat muuttuisi paremmiksi. Eikä tässä enää nuorrutakaan.
   
 13. cdi

  cdi Gearhead

  No ei siinä nyt kaikki vaihtoehdot ollut.....Esim viron e-kansalaisuus on vaihtoehto vaikka minä en ole näillänäkymin muuttamassa vielä katon miten tilanne kehittyy muiden painavampien asioiden kohdalta.
  Siinäkin väärä arvio että pyörä tulee verotettavaksi myöhemmin.............ei kyllä minun toimesta. Ensin katotaan tuleeko vero,sit katotaan vuosi kuis veronkanssa käy, ja toinen vuosi seuraaviin vaaleihin asti vasta sen jälkeen tehdään lpullinen päätös. Onko tämä ymmärrettävää tekstiä?
  Siitä uhoamattomasta tekstistä en esimerkkiä huomannut.
  Työnteosta jokainen voi tehdä mitä sopimuksia hyvänsä ei sillä ole suunnitellun mp-veronkanssa mitään tekemistä.
  Siinäkin olet väärässä että kaikki mitä ko mp-verosta tulee on voittoa valtiolle.......niin olisikin jos budjetti olis saman suuruinen kun tänäkin vuonna mutta kun ei ole.........vertailunvuoksi eduskunnan menoja on suurennettu 17 milj tällevuodelle. Eipä tule mieleen onko ikinä oltu tilantessa että budjetin menopuoli ei olisi toteutunut.
  Esim sivuvaikutuksista jo nyt vakuutusyhtiöt on laskeneet että liikevaihto pienenee mp- osalta 15 milj. niin tietysti siitä tulevat verotkin pienenee ja vielä enemmin suhteessa koska kiinteät kulut on samat.
  Tuleeko ne pyörät myöhemmin.............no voi tulla osaksi.......mutta vahinko on jo tapahtunut ..........ja deflaatio kiihtyy tälläkin osin. Toiseksi näillä veroilla ei auteta tienpitoa hyttysenpaskan vertaa,jos ei 8000milj riitä 15 milj näennäinen lisäys ei sitä tee.Olis hyvä suhteuttaa toiveajattelu ja realismi ,ei se hyvä tarkoitusperä autuaaksi tee.

  Siinä ollaan samaamieltä että kaikkia ei lakkoon saada,käytyjen turpakäräjien perusteella arvioinkin että puolet on mahdollista saavuttaa. Ja silloinkin se vaatii sen että vaikka olisi varaa maksaa sitä ei periaatteessa tee.
   
 14. cdi

  cdi Gearhead

  Jos on lompsa lyönnissä niin ne ajaa 99% :sti, periaatteellisia on vähä ainakin minun elinpiirissä.
  1c sitten maksat veroa kilometrille jos et tapojasi muuta. No ylitakuulla ne ei muutu mitä useampi ajaa.Kysymys kuuluukin kuinkapaljon pitää veron nousta että sulla tulee kastepiste vastaa? Eli kyllä pääset veroa maksamaan ei verottajaa kiinnosta vaikka kuinka vanhasta moottoripyörästä saat männän munilles.
   
 15. tito

  tito 3rd gear

  Olen jo jonkunaikaa odotellut milloin tavallisille ajatteleville ihmisille alkaa tulla mitta täyteen tätä Suomen touhua,eli onko nyt mitään konkreettista mielenilmausta suunnitteilla jos adressit ja liikennekäytöstäpoistoja ei lasketa?!
   
 16. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Älä sä siitä vaivaa nää. Jatka samaa linjaa. Kilpikonnapuolustus ei kyl auta mitään.

  Paljonko pitää autoilun kallistua että sä myyt pulkat pois.
   
 17. cdi

  cdi Gearhead

  Sitten kun yhden auton kulut on yhtä suureret kun nyt kolmen ,eli kaks on nyt ajossa ja yks seisonnassa.
  Olen surullisen tietoinen että yksin ei saa mitään aikaan.Mutta en kyllä nää että kaiken hyväksymällä jotain sais aikaan. Mp säästyy n 800e autossaa lähes saman verran. Säästynyttä raha en sijoita mihinkään eli se jää pois kulutuksesta. Se on yksin vähän mut ne 8000 muuta on samoilla linjoilla......esim kakkosautot on protestiksi laitettu seisontaan.

  Mut lisää sä saman verran niin valtion suhteen on nollapeli.
   
 18. Kyllä se ihmisten kyllästyminen tähän verohelvettiin on pareissa viime vaaleissa jo näkynyt kun vasemmiston kannatus on pienentynyt ja oikeammalla mukamas olevien puolueiden lisääntynyt. Suomessa vaan se ei näköjään toimi kun nämä mukamas oikeistopuolueetkin jatkaa samaa veronkiristyslinjaa lisättynä vielä uusien rahastusmonopolien luomisella. Nyt ollaan jo siinä mittakaavassa että täällä ei talous ala kohentumaan ennen kuin kokonaisverotusta alennetaan vähintään sen 20%
   
 19. cdi

  cdi Gearhead

  Sitten kun ne lukee muutakin kun rubrigit lehdista,ja vertaa sitä lomsassa vallisevaan kauhun tasapainoon.
   
 20. cdi

  cdi Gearhead

  Allekirjoitan.............pulma vain on siinä että nyt kun kaikki eduskunnassa vaikuttavat puolueet on näyttänyt todelliset tapansa ,ketäs nyt äänestetään. Pitää ilmeisemmin alkaa tutkia eduskunnan ulkopuolisia jos sieltä löytyis apuja.
  Nämä verot valuu tuotteiden hintoihin vähitellen.......ja kun kilpailukyky on mitä on ei ole vaihtoehtoja muuta kun ottaa velkaa. Kulujen lekkaamiseen ei jostain syystä mennä. Eli mannerheimintieltä kuuluu niin kauan jyly kun velkaa otetaan. Rahat kun loppuu missäs se ahdistus alkaa ensin näkyä.?
   

Kerro tästä muillekin!