Moottoriradat ja melu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja triniemi, 18.11.2005.

  1. Yorkki

    Yorkki Gearhead

    Näinhän asia todellakin oli. Muistan hyvin paikallislehden jutun, kun hällinmäkeläinen isäntä tuumasi lehdessä että: ei se autojen meteli tule haittaamaan, kun kaivos on jyskyttänyt vuosikymmenet 3:ssa vuorossa tuossa naapurissa.
    Tietääkseni nykyiset valitukset ovat vaan yhden pariskunnan aikaan saamat.
    No, valitettavasti valittamalla pystytään torpedoimaan melkein hanke kuin hanke.
     
  2. 74

    74 Gearhead

    OT. Korjatkaa jos olen väärässä mutta olis sellanen muistikuva et Virtasalmen suunnalla olis aikoinaan eli n. vuos ennen sitä suoranpätkän rakentamista ollu Suomen suurimpia työtömyyslukuja? Ja sen rakakentamisen jälkeen ei oo vielä siihen päästy? Siis olis sellainen muistikuva eli en oo ihan satavarma :oops: .
     
  3. Käkö

    Käkö Gearhead

    Yep, ja ko. pariskunta ei edes asu lähellä motoparkkia, vaan heillä on kesämökki siellä, asuvatten tzadissa.
    Sattuvat vaan olemaan korkeasti koulutettuja ja tunsivat/tuntevat Suomalaisia päättäjiä kohtuu paljon...
    Sanonta "ei yksi pääsky kesää tee" ei pidä paikkaansa tässä kohdin, vaikee on lautakuntien niellä kun presidentin kansliasta tulee käsky että ette niele...
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Ja jos en ihan väärin muista niintuolla virtasalmella kävi kuten malmin lentokentällä; kun häiritsevää meteliä mitattiin, niin sitä ei häiriötekijöiden vuoksi saaatu mitattua. malmin kentällä se olinLahdentien liikenne joka oli suurempi kuin lentokentän melu, tuolla taas linnunlaulu ja puiden suhina. :rotfl:
     
  5. T.S

    T.S 1st gear

    mootori/maantie liikenne ei häiritse ketään äänellisesti..
    Kaupungissakin vedetään metrin korkea meluvalli väliin ja hyvä on.
    Alastarolla joku 10km päässä asuva ruikuttaa, että melua on liikaa niin kielletään yökisat ja silleen.. pitäähän kilpaautot kovaa meteliä, mutta pari kertaa vuodessa ei oikeesti voi ketään mahdottomasti haitata!
     
  6. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Siinä vaiheessa kun alastaro suljetaan metelin takia niin eiköhän oteta putket irti ja mennä yöllä rykimään varttia sen perkeleen valittajan kämpän edustalla menevälle tielle ?
     
  7. kime2

    kime2 Gearhead

    Vai oikein yx pariskunta valittaa melusta mökillään,kumma kun ei oo mökki kokenut ns.luonnollista poistumaa :rotfl:
     
  8. sössökoski

    sössökoski 3rd gear

    Mun muistaakseni niitä motoparkin valittajia on kymmenkunta mökkiläistä ei yhtään paikallista ihmistä, koska paikalliset tietävät radan työllistävän vaikutuksen. Saivathan ne mökkiläiset aikaan ne melurajoitukset ja kellon ajat niille. Taas muistaakseni sillä ampumaradalla on korkeammat Db rajat kuin moottoriradalla ja ne saa ruveta metelöimään aikaisemmin. Tästä oli juttua joskus MP-tuki foorumilla jossa kerättiin adressia radan puolesta.

    Motoparkkikin on rakennettu jumalan selän taakse ettei varmasti kukaan valittaisi siitä ja silti löytyy joku perkeleen apina joka jaksaa valittaa! Pistää pikkusen vihaksi tollanen pelleily!!
     
  9. homer

    homer Double Gearhead

  10. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    No. pianhan on aika vaihtaa vaikka resu-Penttiä :eek: .

    Näitä "Keimoloita" alkaa olla pian Suomi täynnä. Mua sitten häiritsee talvisin nuo jääkairan rahina, vaikka järviä tää ei ookkaan, äänen täytyy tulla telvisiosta, kielletään siis pilkkiminen.
     
  11. Masa71

    Masa71 Gearhead

    Hämeenlinnassa on varmaan kaikki kuuroja kun eivät ole Ahveniston radasta valittaneet?
    Ei Suomesta niin syrjästä paikkaa kilparadalle löydykään etteikö joku tenopää valttais.
    Eräs sankari osti Mikkelissä talon lentokentän vierestä ja nyt se valittaa et koneiden ääni häiritsee!!!
     
  12. sössökoski

    sössökoski 3rd gear

    Hämeenlinnalainen tuttuni kyllä sanoi että se on lähes jokapäiväistä siis valittaminen lehtien ylesöosastoilla! Ja ne valittajat on tietenkin niitä just muuttaneita jotka ei muka tienneet että siinä on sellanen rata ollut jo montakymmentä vuotta!! Samaa paskaa tulee malmin lentokentästa v*ttuako muuttivat siihen melualueelle!!!! STN idiootit.
     
  13. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    "Alueen sijainti taustamelultaan alhaisessa ympäristössä". Eikös tuon voi kääntää toisinpäin. Jos alueella on moottorirata, ympäristössä on normaalia enemmän taustamelua. Motoparkille on aikanaan annettu lupa, samoin mökeille. Kumpi oli ensin, Motopark vai valittava mökkiläinen? Motopark. Eikö se aseta mitään etuoikeuksia radalle? Okei 10 mökkiläistä kokee haittaa melusta. Entä jos 30000 ihmistä kokee haittaa tullessaan katsomaan Janne Ahosta top fuelerin ratissa, mutta näkeekin melumääräysten takia vain Mika Häkkisen polkemassa yksipyöräisellä.
    Suurempi haitta. Kumpi on isompi homma. Lakkauttaa moottorirata ja etsiä paikka ja rakentaa uusi tilalle vai myydä mökki vaikka kuurolle ja ostaa uusi jostain muualta?
    Raha, sehän tätä maailmaa pyörittää. Se, että on ostanut kesämökin, eikä voi käyttää sitä aiheuttaa taloudellistakin haittaa. Entäs rata? Juhannusfestareille tulee 25000 ihmistä ja maksaa 40 euron kokoaikalipun. 1000000 euroa. 20 kisaa vuoden aikana, jokaiseen myydään 1500 lippua a 8 euroa. Yht. 240000 euroa. Lisäksi kisatiimit vuokraa rataa omaan käyttöön vaikkapa 20000 eurolla vuodessa. Yhteensä 1 260 000 euroa. Monta kesämökkiä sillä saa Virtasalmelta, 10?
    Miks pitää olla tyhmä duunari. Jos olisin asianajaja, alkaisin hoitaa Motoparkin asiaa ilmaiseksi. Ehkä jo 2010 nähtäisiin eka kesämökkiläinen, joka saa ehdottoman vankeusrangaistuksen aiheettomasta valituksesta, yleisestä haitanteosta, henkisestä kärsimyksestä ja aiheutuneista kustannuksista.
     
  14. T.S

    T.S 1st gear

    Pyydetään ne kesämökkiläiset valittajat kanssa kisoihin. Eiköhän se narina siihen lopu, jos niitä on vaan muutama niin kai niille vaparit vois antaa
     
  15. Käkö

    Käkö Gearhead

    Koitettu juttu, ei toiminut...
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Vanhoissa lännenleffoissahan ne tekivät tollasille hankalille tapauksille niin että ukko sidottiin jaloista ja sitä vedettiin sopiva matka hevosen perässä pitkin tannerta. Toimiskohan toi vielä? Naru jalkaan ja varttimaili topfuelerin perässä saattais kyllä hiljentää pahimmankin melusta urputtavan 8)
     
  17. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Vaikkei noin tehtäisikään, niin valituksethan ovat julkisia asiakirjoja ja kuka tahansa saa ne julkisuuslain perusteella.

    Virtasalmen kuntahan voisi hieman tarkistaa mökkiläisten kiinteistöveroa, kun alueen arvo on noussut metelin pienemisen vuoksi. :lol:
     
  18. Bitti

    Bitti 3rd gear

    Nää ongelmat ei koske pelkästään suomalaisia ratoja.
    Tuli juuri käytyä Bahrainissa kisoissa ja siellä on myös melurajoja (paitsi jos kuningas tai kruunuprinssi on paikalla, melurajoja ei ole).
    Samoin ratayhtiö on yrittänyt saada jarrumatkaa pidemmäksi mutta sheikki joka omistaa naapurihiekan ei vaan myy.
    Muuten on kyllä hiano paikka.
     
  19. MustangSally

    MustangSally Gearhead

  20. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    On taas tosiaan viisaat henkilöt kirjoitelleet lehtiin "vuosia asuneet" kun rata on ollut vuosikymmeniä eikä varmaan tuokaan tollo tajunnut mihin oikein muutti
     

Kerro tästä muillekin!