Moottoriradat ja melu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja triniemi, 18.11.2005.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Näitä ratoja vastustavia kirjoituksia tulee julkisuuten vähän väliä. Ratoja vastustava vähemmistö on vaan pirun aktiivista toimissaan. Parhaiten heille vastataan sillä, että käytetään ratoja, mennään katsomaan kisoja ja näytetään, että ratojen käyttäjämäärä ei jää satoihin, kuten vastustajien määrä näyttää jäävän. Mennään suurin joukoin tilaisuuksiin, joissa moottorit pärisevät. Näytetään, että katsomoissa on väkeä ja moottoriurheilulla on sitä kannatusta, mitä tälläkin palstalla kirjoituksissa uhotaan.
     
  2. attes

    attes 1st gear

    Voisikohan sitä itsekkin lähteä pyytämään tuon helsinki-vantaan lentokentän siirtämistä jonnekkin lappiin, koska lentomelu on sietämätöntä.

    Vantaalla ollut asutusta ennen kenttää ja muuttaessani nykyiseen asuntooni en ymmärtänyt lentomelun todellista määrää. Lentokenttähän on tehty ihmisten huvi matkustelua varten joten eikös sellaista hupi toimintaa voisi harrastaa muualla.

    Vain työlennot voitaisiin sallia 0800-16 välillä jolloin olen itse töissä muualla.


    Näinhän tää homma menee. Ensin rakennetaan moottorirata metsän keskelle. Sitten viereen kaavoitetaan taloja ja kun niissä ollaan asuttu noin vuosi, vaaditaan moottoriradan sulkemista.


    Ahveniston rata on osa hämeenlinnaa ja sen nyky perinteitä, se on tiedostettava jos muuttaa alueelle. Eikös olisi järkevää etsiä asuinalue joka vastaa haluja, eikä muuttaa jonnekkin ja sitten ruveta vaatimaan aluetta muutettavaksi halujen mukaan?
     
  3. tha022

    tha022 Gearhead

    Kannattas harkita alastaroon ja muuallakin laittaa valitus maksu.
    Ei 100% varmaa tietoa mut ymmärsin et vaasa laitoi 50e maksun jos halus valittaa virallisesti tulevasta wasa race parkista.
    Tuli harvinaisen vähä valituksia (0 kpl) :lol: , sitä ennen oli nähty vaikka mitä elukoita ko maastossa.
    Esim. kirjoittaja oli huolissa hiihtoladun tulevaisuudesta kun sielä ruvetaan ajamaan raaksterilla.
    Tulevaisuuden nitro kisat on siis helmikuussa tai muorin hiihtokisat heinäkuussa.
     
  4. Cuda

    Cuda 1st gear

    Ymmärtäkkseni valitushinnat nousivat Suomen alueellisissa ympäristökeskuksissa - niin että jos aiemmin tiedostavien kettutyttöjen maailmanhalaaminen oli erilaisten valitusten muodossa ilmaista - niin nykyään se kustantaisi ko. ryhmittymien virkistysrahastoista vähintään sen tuhat euroa - tai jopa useita tuhansia. Eli laskutetaan toteutuneet kustannukset selvitykseen menevästä, eri ihmisten työajasta - haihattelevilta kiusantekijöiltä. Ja niille joille jokin asia on oikeasti merkityksellinen - ei muutaman tonnin kustannus yleensäkään tapaa muodostua kynnyskysymykseksi. Varsinkin jos kyseessä on kymmenistä henkilöistä koostuva joukko - - muuuut' ta.. jos tavoitteenaan on vain omassa alakulttuurissaan ansiottoman arvon nousun saavuttaminen - niin kuin arafat-huivisilla yleensä - niin sit voi valitusrahojen makseleminen olla wanna-be-"aktivisteilta" ( onneksi ) hiljasempaa...
     
  5. mauni

    mauni 3rd gear

    oliko elokuvassa häjyt tähän sopiva lausahdus .... se on nyt niin että tämä sopimus sisältää myös palovakuutuksen , ei pala sun mökkis niikään helposti kun.......
     
  6. Cuda

    Cuda 1st gear


    Ai raggareiden kettutytöille sun muille ympäristöseuroille tärkeämmissä asioissa - tarvittaessa - tarjoama; Yhteisymmärrys & Valittamattomuussopimus !!! ..palovakuutus-pykälällä... :rotfl:




    (..hjuumour... :poff: :rotfl: )
     
  7. mauni

    mauni 3rd gear

    niin ne valittajat yleensä on niitä jotka yhteiskunta automaattisesti ruokkii ja syöttää

    perustaisivat vaikka oman yrityksen niin ei riittäisi aika murehtia muiden asioita läheskään niinpaljon

    no se oli kuitenkin vain otanta eräästä filmistä eihän noin voi käydä live elämässä
     
  8. cuda69

    cuda69 Gearhead

    aikoinaan ku tekivät p-pohjamaalle Nivalaan ajoharjoitteluradan niin oisivat saaneet 40tuh markalla samaan yhteyteen täysmittaisen drag radan , mutta yks L valitti että tulee melua liikaa ja hän asuu 500 päässä radasta.no paikalliset usa harrastajat kävi mittaamassa melun kyseisen äijän pihalla ja ohi ajavasta raskaasta liikenteestä tuli enempi desibelejä ku jenkkiautosta jota huudatettiin tulevan radan paikalla.nivalassa oli ainaskin siihen aikaan kunnanhallituksessa liian monta L:ää ettei rataa saatu.
     
  9. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ja Bussitehtaassa töissä...
     
  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    sitä ennen sitä ei kuuntelisi kukaan....
     
  11. MadMike

    MadMike Gearhead

    faija teki toistappäin... osti kerrostalon pihalta autotallin joka ollut raskaan kaluston korjaamo ja oikein rakennusluvat ja kaavat sille ja siis saa metelöidä...no sitähän mä jannuna pidin huolen sen verran hyvin että turun kauppakorkean rehtori koitti ottaa osakkeita haltuun kun oli kerran oieen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja oikeuteen mentiin.
    Hävisi taloyhtiö ja sai Mojovan laskun peräänsä juristiltamme...ja mä jatkoin revittelyä pihalla ...perkele ettei käpy kuollut sydäriin vaikka kaikkeni yritin...
     
  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    mitäs vidduuu??? onkos joku perkeleen valittaja samassa duunimestassa mun kanssa? ja viel joku vatun insengööri? saa kuulla kunniansa kun saan selville kuka vatun vinokuula se on... kertokaapas jo nimiä!!! yv:llä tai muuten
     
  13. 509

    509 Gearhead

    Ratojen suojelussa junnukuskit saattavat olla avainasemassa. Karting radoista on valitettu jo vuosi kymmeniä. Kun on osoitettu että kyseessä on nuoriso harrastus niin suorituspaikkojen sulkemisen edellytyksenä on, että kunta/kaupunki osoittaa ja rakentaa uuden suorituspaikan. Harva kunta tai kaupunki on kiinnostunut satsaamaan näin isoja rahoja jonkun viherpiiperön takia.
    Tämä laki on ollut voimassa ainakin noin 20 vuotta sitten kun vihdin karting rata valmistui ja siitä ruettiin jälkikäteen valittamaan.
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Eipä vaikuttanut tämä laki olevan voimassa, kun Tuusulaan rakennettiin karting rata, jolla ei taidettu pitää edes yksiä harjoituksia, kun ratajo suljettiin valitusten takia. Radalla oli kuitenkin asialliset luvat ja sen oli rakentanut Hyrylän UA. Taisi kyseiselle kerholle tulla hommasta jonkinlaisetb tappiot, vaikka kunta radasta jotain korvasikin.
     
  15. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

     
  16. fisu

    fisu Gearhead

Kerro tästä muillekin!