1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Moottorisaha ei käynnisty

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Ruostetta, 1.8.2009.

 1. Ruostetta

  Ruostetta 1st gear

  Terve!

  Minulla vanha moottorisaha merkkia Partner 352 vai oliko se 351 en nyt muista, mutta sahaa käytetty alle vuoden ja toiminut moitteetta, jonka jälkeen seissyt 10-11 vuotta lämpimässä varastossa ja nyt kun sitä yrittelin käyntiin saada niin eipä lähe. Saha oli kangistunut joten ennen käynnistämistä lorautin tulpan reiästä 2-tahti öljyä ja käsin pyörittelin kunnes rupesi luistaa. Vanhoja bensoja taikka öljyjä ei ole jätetty sahaan ja silloin tällöin säilytyksen aikana olen lorauttanut öljyä sylinteriin ja pari kertaa pyöritelly (huom en käynnistänyt) ettei ihan jumiin jäis, mutta joo tänään ostin bensat ja öljyt ja aikani yritin käyntiin repiä. mutta ei kun ei, niin ajattelin että ilmaa kos siel letkuis viel on, eipä ollu ja bensakin hais kun aikani sitä käyntiin vedin, muistin sitten että ehkäpä ei sytytys pelaa joten testasin tulpaa eikä sielt mitää kipinää lentäny vaik kuin sitä narua revin joten oisko pelkkä tulppa kuollut säilytyksen aikana vai pitääkö miun ostaa joku 100 euron osa alle 150 euron sahaan?
   
 2. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  eikös siinä ole ryyppyä ??
  mulla kolmessa piha/puutarha -koneessa on ryypyt mut ne onkin uudempia.
  ei kai se tulppa paljoo maksa vaikka sen ekaks ostais ?
   
 3. Ruostetta

  Ruostetta 1st gear

  Juu ryyppy on sahassa ja tuota tulppaa lähen huomenna ettimmään kun kaupatkin oli jo tänään kiinni.
   
 4. surma erkki

  surma erkki 3rd gear

  Osta Jonsered :soosoo:
   
 5. VooDoo

  VooDoo 3rd gear

  jos ei uudella tulpalla ala rokkaan, niin tarkista tappokatkasimen toimivuus, ettei maadota kokoajan.. jos sekin ehjä niin puola paskana.
   
 6. rötvä

  rötvä 1st gear

  jos ei uudella tulpalla rupea rokkaamaan niin todennäköisesti tyristori sökönä. itellä reilu kymmenvuotias husku meni vaihtoon kun tyristori sippas, hintahaitari oli 85-150e
   
 7. jublomb

  jublomb 1st gear

  Otappa sen tulpan vaihdon jälkeen se käynnistimen puoleinen poski siitä auki,ja hio hienolla paperilla vauhtipyörästä,ja puolasta ajanpatinat pois.

  On melko yleinen vika pitkään käyttämättömänä olleissa pienkoneissa tuo "kontaktipintojen" ruostuminen/hapettuminen.
   
 8. Ruostetta

  Ruostetta 1st gear

  Kiitokset kaikille vastanneille, ja vika olipi tällä kertaa 3,50e uuden sytytystulpan muodossa jos ei lasketa rakkuloita, ja kipeää käsivartta.
   
 9. Jza

  Jza Gearhead

  haha :D Itellä oli ruohonleikkurissa taannoin sama vika ja kerkesin vaihtaa vaikka mitä ennen kuin uskoin, että vika on vaan tulpassa ja vaihdoin sen :oops: Kisabensalla kävi hyvin, mutta susivitosella ei huonostikaan :eek:
   
 10. Ruostetta

  Ruostetta 1st gear

  Nii ois minunkin pitäny uskoa että se tulppa on sökö ja mennä tekemään jotain muuta, mutta ei piti sitä kuiteski kokopäivä nuohota ja käyntiin repiä.
   
 11. rane58

  rane58 Gearhead

  Niin, että. -"Mikä ääni se toi on?" kysyi vanha metsurikin, kun joku käynnisti sen sahan... :poff:
   

Kerro tästä muillekin!