Moottorisaha

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kojo, 8.1.2007.

 1. kojo

  kojo Gearhead

  Onkos kokemuksia ja ajatuksia millanen moottorisaha kannattais ostaa, käyttöä on yhden omakotitalon polttopuiden pätkimisen verran ja ehkä joskus jonkun satunnaisen puun kaato tms, eikä huvittais ihan paskaakaan ostaa jota pitää korjata joka käyttökerran jälkeen :poff:

  Honkkari yms myy jollain noin satkulla niitä halpiksia, k-rauta näyttäs kauppaavan partner p4200 mallista vekotinta karvan alle 300:n ja koneliikkeen ukko suositteli näillä kriteereillä 3:s sarjan husqvarnaa, siis alkeen 340 mallista joka kustantaa sit 349 euroopan dollaria... joka alkaa olla siellä saha budjetin yläraamissa
   
 2. ajomies

  ajomies 3rd gear

  No jos tarvetta on enemmän kuin parin takkapuu kasan pienimiseen, on kannattavaa hankkia kerralla kunnon saha, maatilasaha on rittävä jo useamman vuoden käyttöön, kunhan sitä vahän huoltaakin välillä. Merkki kysymykseen en ota kantaa, mutta yleensä merkkisahat ovat toimivia, ja sitten näppituntuma on jokaisella omansa ja siihen kannattaa sahaa ostaessaan kiinnittää huomiota, sekä siihen että tarvittavia tarvikkeita ja varaosia löytyy lähitienoilta.
   
 3. heppi

  heppi 1st gear

  Ehdottomasti Husse , jos haluat toimivan sahan. :D
   
 4. Beauville

  Beauville 1st gear

  Jokaisella merkillä on myynnissä mallia "mökkisaha". Vältä näitä ja niitä halpa/tarjoustalon tuotteita. Kerran investoit kunnon sahaan ja se onkin sit sulla pitemmän aikaa.
  Ittellä' hyviä kokemuksia Husqista, Jonssesta Ja Partnerista. Nyt käyttis sahana vanha Jonsse. Yli kymmenen v ja metallikuorinen. Onhan se painava, mut ei oo vielä voima loppunu kesken.
   
 5. kojo

  kojo Gearhead

  Husqun tapauksessa ne "mökisahat" lienee ne 136 ja se toinen 1:llä alkava malli?
  Täytyy asiaa viel hivenen pähkää, mut tällä hetkellä oon kallistumassa joko partneriin tai husqvarnaan, Onkos kellään hajuakaan pitääkö pikkulintujen laulu paikkansa joka väitti että partnerit tehdään jossain halpis maassa ? ja kumpi niistä ois paree hankkia, ja ennen kaikkea miks? (väri ei oo hyvä vastaus) :rotfl:
   
 6. lepanoksa

  lepanoksa 1st gear

  minun mielestä ei partneria, itellä käytössä 2 huskia+jonsered rakennuskäytössä
   
 7. Beauville

  Beauville 1st gear

  Vaikka se saha ois kasattu "kallis" maassa, niin se ei ole tae "halpis" maassa valmistetuille osille.
  Ainakin joku aika sit oli Jonsse, Husse ja Patner sekä myös Poulan ja mitähän vielä tarjousmerkki sahoja mallia "mökki" tehty samasta muotista. Ne erotti vain kuoren väristä ja tarroista. Sahaan ku ei ollu merkitty valmistavaa tehdasta. Nehän saattoi tulla samasta hallista, mut eri linjalta...
   
 8. Moonshine

  Moonshine 1st gear

  Nää on maku asioita! Mitään kiinan sahaa en kyllä ostais.. Stiilillä on pikku sahaa (170) hinta jossain ~200e Piisaa puun kaatamiseenki, kun ei tavaks ota. viisain kokoluokka taitaa olla stillin 230? ja hussella vastaava 340. Hinnat 340-399e riipuu mista ostaa. Stillissä 2männänrengasta ja valua kampikammio/moottorin runko. kun taas husseissa kampikammio muovia ja yks männänrengas. Kuin myös jonsseissa? sukulaisia? Millä vaan merkillä varmaan pärjää mutta jos meinaa ostaa vaan yhden sahan ni kannattaa varmaanki ostaa jonkun MERKKINEN.. ja maksaa siittä enemmän kun Husse on muuten hyvä mutta miks ne ei saa siittä sellasta että laakista lähtis? aina kaks vetoo..
  No oma moka olishan muitaki kaupan :lol:
   
 9. stealthcamino

  stealthcamino 3rd gear

  Moottorisahojen kanssa kun päivittäin on tekemisissä ja itse pyöritän yritystä joka myy ja korjaa sahoja, sanoisin että ehdottomasti jos haluaa sahan joka oikeasti toimii vielä vuosin jälkeen niin ehdottomasti osta Stihl! MS 180, 230 tai 250 niin alkaa jo tapahtua!Jonsered ja Husqvarnan laatu on mennyt perseelleen lähivuosina ja porskuttavat menemään vanhalla maineella koska nykyään niissä lukee made in brasilia tai joku halpatuontimaa. :cry: Vikoja löytyy paljon vuoden kahden aikana husu 34x ja 21xx sarjalaisista jonseredeista jotka ovat toistensa kopiota.Ensimmäinen hyvä husu maksaa liki 800e..Partneria en suosittelis kenellekään..Itse kauppailen Stihliä ja Husua..
  Ei kannata tuijottaa vain kuutiotilavuutta koska se ei kerro paljoakaan todellisesta sahan tehosta kun se isketään puuhun.Onko 150e halpis saha hyvä ostos jos se ei koskaan toimi kuin pitäs?
   
 10. kojo

  kojo Gearhead

  No se malli "mökki" on kai jo ohitettu eli vielä kysymystä tarkeentaakseni tarkotus lienee ostaa ihan oikea saha vaikkei kuitenkaan mitään isoa metsurimallia
   
 11. Moonshine

  Moonshine 1st gear

  Tilhi 230
   
 12. Beauville

  Beauville 1st gear

 13. kojo

  kojo Gearhead

  Toihan näyttää kätevältä :rotfl: ei vaan taida ihan sopia budjettiin :poff:
   
 14. cuda69

  cuda69 Gearhead

  80 luvulla partner , husku , jobu ja raket oli kaikki saman tehtaan tekemillä moottoreilla ja kaikilla kyllä sahasi,nyky muovivirityksistä en tiedä mut ukolla on raket 520 vuodelta jotain -70 kun se sahaa isoja puita ja joku stiili pikkupuiden sahaamiseen.stiilikin on pelannu hyvin jo kohta 10 vuotta.
   
 15. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Mulla on itellä Stihl semmonen "mökkisaha" ostettu käytettynä Loimaan rompetorilta. Hyvin on toiminu, mutta noissa mettätöissä järeempää sahaa huutais. Faijalta on ollu lainassa semmonen husse, semmonen isompi saha kyllä sekin on toimivaks peliks. Kyllä kun uuden sahan ostan niin Stihl tai Husse tai Jonsered on merkkivaihtoehdot
   
 16. narskutti

  narskutti 1st gear

  Oma saha sellanen husun 340, joka kustantaa jotain 349 egee. Kyl se nyt ainakin valehtelee olevansa Ruattissa tehty ja ei siinä koneessa kyl mitään fidun muoviosia oo (siitä halvemmat on sit niitä vinkuintiassa väännettyjä). Töitä sillä tekee siinä missä saman valmistajan 55:lla. Ei se nyt tietenkään mikään ammattisaha ole mutta toimii.
  Koneessa sen verran vääntöä että ei jää heti kiinni. Siitä sen yleensä huomaakin millä sahalla töitä tekee, esim. k-raudoissa myytävänä olevat partnerit alkaa nikottelemaan jo reidenpaksuista leppää sahatessa. Sisäosatkin noissa halvimmissa sitä luokkaa että sahalla voi heittää vesilintuja jonkun 30 - 40 kaadetun ja pilkotun puun jälkeen.

  Tillikka on kyl helevetin hyvä saha sekin. Kaveril oli tollanen, on varmaan vieläkin. Toimi moitteetta vaikka huudatti yhtä soittoa pitempäänkin.
  Ei niissä kuitenkaan sitten niin suurta eroa oo. Hyvät sahat pyörii valmistajasta riippumatta aika samoissa hinnoissa. Jos on vähän tiukempi budjetti niin kannattaa sitten ostaa vähän laadukkaampi saha käytettynä. Ei kunnon sahaa kuitenkaan kotikäytössä saa kulumaan niin paljoo että sitä normikäyttäjä huomais. Toisaalta saahan hyvänkin aina huonolla hoidolla paskaksi.
   
 17. transport01

  transport01 3rd gear

  Ostin ihan mielenkiinnosta tuollaisen reilun satkun maksavan halpiksen viime keväänä. Saha oli honkkarin tehokkain malli (suurin moottori ja ketjunopeus, sekä pisin laippa) . Käytön piti olla satunnaista, eli ohuiden puiden katkomista kärryn 3 metrin pituuteen, jotka ajattelin pätkiä kotona sirkkelillä, mutta hiukan toisin kävi, kun tarjolle tulikin edullisesti 10 kuutiota 0,5 metriä paksua koivupölliä , josta tuo selvisi ainakin ongelmitta. Sen verta muovia on siellä jä täällä, etten sitä mihinkään kovaan pakkaseen veisi. Ainoa vika on ollut, että rikastimen vipu lähti pois paikaltaan muuten toiminta OK, eli mitään isompia korjauksia ei ole ollut.

  Saas nähdä koska tuo laukeaa. Hintansa se tienasi kevyesti jo tuolla läjällä öjyn säästönä. Tuohon halpaan päädyin, koska en ollut varma kuinka pitkälle inpiraatio puilla lämmittämisessä riittää.

  Jos inpiraatiota riittää niin pitkälle, että saan kulutettua sahan loppuun, niin seuraavaksi olin ajatellut jotain Stihlin hiukan parempaa mallia. Ne ovat saaneet hintaluokassaan kohtalaisesti kehuja eri yhteyksissä. Toisena vaihtoentona tietysti käytetyt ammattisahat.
   
 18. Moonshine

  Moonshine 1st gear

  Ootko purkanu 340:n? taitaa silti olla muovia. Näin mulle kerto mies jolla on ollu husse myynti & huolto 25v. Voi olla että kusetti tuttua. Mutta en usko. no kampikammion materiaali ei liene tärkein seikka. Tarkoitan siis just tota 340 mikä on ollu kamppanjana kaikissa liikkeissä 349e, nii ja
  kunnon svärje valmiste..

  Ps. ostasin kyllä ton ponssen, siin on hakkuupäässä tosi vähä muovii :rotfl:
   
 19. Mopo305

  Mopo305 1st gear

  Mulla on Husse 55,ei valittamista.
   
 20. narskutti

  narskutti 1st gear

  Eipä ole tullut tota sahaa purettua niin pitkälle kun ei mitään tarvetta ole ilmaantunut. Voi tua sitten olla totta, Karjaan Beman mukaan koneen osat kuitenkin metallia itteään. Kyseessä siis kauppa jossa oikeesti myös korjaavat noita vehkeitä ja niilläkin sekä husu että stihl kaupan. Ketä sitä sitten uskos :D

  Näh paskaa, kuhan pelittää. Ja jos kiinnostaa niin kannattaa myös vilkaista masinistien husu 340 vs. Stihl 230 http://www.kuukuna.net/masinistit/5178.html
  keskusteluja.
   

Kerro tästä muillekin!