Moottorisaha

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kojo, 8.1.2007.

  1. VRC

    VRC 1st gear

    Serkkupoika on harvinaisessa ammatissa eli metsuri ja kuluttaa näitä vehkeitä aika tahtia. Hän mainitsi joskus bensan sekaan liuonneen muovin aiheuttaneen laakeririkkoja. En nyt muista oliko syynä nykyinen bensa (95 / 98 ) vai sen säilytykseen käytetty astia.
     
  2. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Kirjotelpaanpa omaa näkemystä ja ''Tulppion tiskosta kuultua''

    Stihlihän on ollut se saha joka on ollut kehityksen kärjessä noin viimeiset 20vuotta sehän on fakta (vissiin) jota ei ole kiistäminen!
    No Hussuhan on sitten se kovamaineisin(kallein?) joka on laahannut aina hieman perässä, mutta laadulla! 80luvulla vielä taisi tuossa kilpailussa olla mukana muitakin merkkejä! Mutta ammatti puolen koneistuessa(motot) niin kipailuja/markkinat tipputti merkkejä/laatua eräiltä merkeiltä! + tietennii tämä globaalisaatio kehitys on tuonut omat suolat kehiin!?

    Eli vissiin nykypäivänä nämä on aikas samanlaisia sahoja(tekniikka), MUTTA laatu ja maineen säilyttäminen ratkaisee? Näitä merkkejä jolla oikeasti kiinnostaa laatu, maine ja kehitys on nuo edellä mainitut Stiili ja Hussu (näillä myös niin sanottu ''huolto'' pelaa)

    ps. Näin minä olen asian ymmärtänyt :wink: No mutta sehän ei ole mikään fakta niin kuin ei moni mukaan asia!???! :eek: :wink: :rotfl:


    :pinup:
     
  3. kojo

    kojo Gearhead

    :-? No kunhan tossa vähän kiireet helpottaa niin aletaan testaileen husquu, sellanen tuli tänään ostettua, 340 easy start tai joku semmonen, saas nähä pelaako isältä pojalle, joka voikin olla piitkä määritelmä tällä hetkellä :rotfl:
     
  4. Hervast

    Hervast 1st gear

  5. kojo

    kojo Gearhead

    Eipä oo enää ajankohtasta eikä täs muutenkaan viittis yhden keskustelun takia mihinkään mopar foorumille rekisteröityä, nimittäin ainakin mulla toi linkki menee vaan login ruutuun
     
  6. tapsa24

    tapsa24 1st gear

    Asiasta hiukan poiketen, niin voi sitä sahalla näemmä tehdä muutakin kuin katkoa pöllei. Muuan tuttu oli nimittäin viritelly auton laturin siihen laipan varteen. Ei muuta kuin piuhat akulle ja saha tulille niin kas kohta auto jo käynnistyykin.
     
  7. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Ääni täältä Husqvarnalle..Tutulla yli 20v. kokemus kyseisestä merkistä.
     
  8. mke77

    mke77 Gearhead

    niin ja itellä on ukolta(ennakko perintöä) saatu stihll 020AV vuodelta `73 tosin ei muuta tehty kuin joskus joain rolttopuu rankoja ja noita rakennus hommia!! ja hyvin toimii, tai toimis kunnes piti sinnekkin kattoa sisälle! ny pysyy bensmiinit sisällä mut kytkin heltii kun sahaa!!

    on muuten tosi siro ja kevyt vastaavaan nyky sahaan...
     
  9. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Vanhan aiheen aktivointia. Tuli ostettua keväällä Huskun 435 II. Pienoinen pettymys heti ensi alkuun, kun eivät tehtaalla olleet saaneet säätöjä kondikseen, vaan saha booaili jopa ilman kuormaa. Takuuseen toki säädettiin myyjällä.

    Sittemmin ostin toisen koneen samasta hintaluokasta, pitäähän sitä olla varakone kaiken varalta. Ostin japanilaisen Echon CS420-mallin, kun Motonet niitä kauppailee. Ihan eri planeetalta. Säädöt oli suoraan paketista just eikä melkein ja vaikka numeroina teho on sama kuin Huskun 435:ssa, vastaa kaasuun paremmin ja on käyntivarmempi. Kuuman koneen saa 7-vuotiaskin käyntiin.
     
  10. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Moottorisahasta kuultua: Varpaisjärveläiset vaatimukset tulevalle miniälle: ".. miniäehdokkaan on omistettava moottorisaha ja sen käyttökokemukset pitää olla hankittuna omasta metsästä"
     
  11. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Kyllä, ja puolisoksi on valittava oma veli / sisko tai korkeintaan serkku, jolla varmistetaan se, että metsät pysyvät jatkossakin suvun hallussa. Tämä saattaa aiheuttaa pidemmän päälle joitain geneettisiä sivuvaikutuksia, joilla epäilin olevan osuutta tapahtumiin, kun kyseisellä kylällä muutama vuosi sitten kävin.... Sori, taas meni vähän OT.
     
    Dataviilaaja tykkää tästä.
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Siellä vielä paheksutaan jos harrastaa avioliiton ulkopuolista haureutta ja vielä sellaisen kanssa joka ei ole edes sukua.
    Husqvarnalla taitaa olla nuo yleissahat olla kiinan romua. Halvimmat muovirunkoisia.
    Echo on japanialaisten aikaansaannosta, mutta voihan niissäkin valmistusmaa olla muualla aasiassa.
     
    Muokattu: 11.10.2020
  13. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Ei se muovirunko sinänsä ole iso miinus jos käyttö on satunnaista. Menee melkein viidensadan pintaan, että alkaa metallirunkoisia koneita löytymään.

    Made in China ei nykyään tarkoita automaattisesti paskaa. Kiinalaiset tekevät tasan sitä laatua, mistä länsimaiset päämiehet ovat valmiita maksamaan. Yleensä vaan eivät ole... muutenhan ne pitäisivät tuotannon kotimaansa persvakoäijien käsissä.
     
    Muokattu: 11.10.2020
    Turbiini tykkää tästä.
  14. Kruunusaari

    Kruunusaari 2nd gear

    Itselläni Sthil Ms200 vuodelta 2005 toiminut erinomaisesti kun alun kaasutinongelma korjattiin. Talossa lämmitys puukattilalla joten käyttöä on usein. Kolmas terälaippa menossa.
    Kakkossahana faijan vanha musta Mccullokki joka myös toimii mutta on painava köntys 14" laipalla.
    Ennen Stihliä oli Hussen 40 joka myös erinomaisesti toimi ainakin 15 vuoden ajan.

    Suosittelen myös Echoa, nythän niiltä on tullut uusi todella kevyt malli mitä olen katsellut kakkossahaksi karsintaa, muttei tuo Ms200 paina juuri mitään joten eipä taida olla hyötyä ostaa.

    Lisäksi on Sthil GTA26 sähkösaha joka on kyllä uskomattoman tehokas niin pieneksi!
     
  15. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Paikkakunnan kauppias teki sen verran hyvän tarjouksen, että vaihdoin Husqun 435:sen 543XP:hen. Se kylmäkahvainen versio, kun pakko ei ole -20 pakkasilla sahata.

    543 on konsernituote, muista Husqvarnan malleista poiketen made in Japan ja kokoonpanosta vastaa sopimuskumppani Zenoah. Kierroksia riittää tarvittaessa karvaisten kuusten karsintaan enemmän kuin tarpeeksi, 14 500 rpm taisi olla valmistajan suosittelema maksimi.

    En edelleenkään dissaa muovirunkoisia koneita, komposiitti-Echo löytyy myös ja se on erittäin käyntivarma kone helteellä ja pakkasella. Mutta yksi asia, mitä muovirunkoisiin koneisiin toivoisi, on irrotettava vetorissa, nythän nuo varustetaan järjestään kiinteällä vetorattaalla.
     
  16. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Metsäradion puhelintoivekonsertin toivotuin kappale?
    Scorpions "Sthil Loving You" :p
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tai progressiivisen rokin ystäville Pink Floydin ”Echoes”
     
  18. Vai Gary Moore - Sthil Got The Blues? ;)
     
    Bluestone tykkää tästä.
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Vai Johnny Winter ”Stihl Alive And Well”.
     
  20. Larry

    Larry Double Gearhead

    Testataan progressiivista sahaa:

     

Kerro tästä muillekin!