Moottorisaha

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kojo, 8.1.2007.

 1. VRC

  VRC 1st gear

  Serkkupoika on harvinaisessa ammatissa eli metsuri ja kuluttaa näitä vehkeitä aika tahtia. Hän mainitsi joskus bensan sekaan liuonneen muovin aiheuttaneen laakeririkkoja. En nyt muista oliko syynä nykyinen bensa (95 / 98 ) vai sen säilytykseen käytetty astia.
   
 2. El kamina

  El kamina 3rd gear

  Kirjotelpaanpa omaa näkemystä ja ''Tulppion tiskosta kuultua''

  Stihlihän on ollut se saha joka on ollut kehityksen kärjessä noin viimeiset 20vuotta sehän on fakta (vissiin) jota ei ole kiistäminen!
  No Hussuhan on sitten se kovamaineisin(kallein?) joka on laahannut aina hieman perässä, mutta laadulla! 80luvulla vielä taisi tuossa kilpailussa olla mukana muitakin merkkejä! Mutta ammatti puolen koneistuessa(motot) niin kipailuja/markkinat tipputti merkkejä/laatua eräiltä merkeiltä! + tietennii tämä globaalisaatio kehitys on tuonut omat suolat kehiin!?

  Eli vissiin nykypäivänä nämä on aikas samanlaisia sahoja(tekniikka), MUTTA laatu ja maineen säilyttäminen ratkaisee? Näitä merkkejä jolla oikeasti kiinnostaa laatu, maine ja kehitys on nuo edellä mainitut Stiili ja Hussu (näillä myös niin sanottu ''huolto'' pelaa)

  ps. Näin minä olen asian ymmärtänyt :wink: No mutta sehän ei ole mikään fakta niin kuin ei moni mukaan asia!???! :eek: :wink: :rotfl:


  :pinup:
   
 3. kojo

  kojo Gearhead

  :-? No kunhan tossa vähän kiireet helpottaa niin aletaan testaileen husquu, sellanen tuli tänään ostettua, 340 easy start tai joku semmonen, saas nähä pelaako isältä pojalle, joka voikin olla piitkä määritelmä tällä hetkellä :rotfl:
   
 4. Hervast

  Hervast 1st gear

 5. kojo

  kojo Gearhead

  Eipä oo enää ajankohtasta eikä täs muutenkaan viittis yhden keskustelun takia mihinkään mopar foorumille rekisteröityä, nimittäin ainakin mulla toi linkki menee vaan login ruutuun
   
 6. tapsa24

  tapsa24 1st gear

  Asiasta hiukan poiketen, niin voi sitä sahalla näemmä tehdä muutakin kuin katkoa pöllei. Muuan tuttu oli nimittäin viritelly auton laturin siihen laipan varteen. Ei muuta kuin piuhat akulle ja saha tulille niin kas kohta auto jo käynnistyykin.
   
 7. Jape105

  Jape105 3rd gear

  Ääni täältä Husqvarnalle..Tutulla yli 20v. kokemus kyseisestä merkistä.
   
 8. mke77

  mke77 3rd gear

  niin ja itellä on ukolta(ennakko perintöä) saatu stihll 020AV vuodelta `73 tosin ei muuta tehty kuin joskus joain rolttopuu rankoja ja noita rakennus hommia!! ja hyvin toimii, tai toimis kunnes piti sinnekkin kattoa sisälle! ny pysyy bensmiinit sisällä mut kytkin heltii kun sahaa!!

  on muuten tosi siro ja kevyt vastaavaan nyky sahaan...
   
 9. Kurko

  Kurko Gearhead

  Vanhan aiheen aktivointia. Tuli ostettua keväällä Huskun 435 II. Pienoinen pettymys heti ensi alkuun, kun eivät tehtaalla olleet saaneet säätöjä kondikseen, vaan saha booaili jopa ilman kuormaa. Takuuseen toki säädettiin myyjällä.

  Sittemmin ostin toisen koneen samasta hintaluokasta, pitäähän sitä olla varakone kaiken varalta. Ostin japanilaisen Echon CS420-mallin, kun Motonet niitä kauppailee. Ihan eri planeetalta. Säädöt oli suoraan paketista just eikä melkein ja vaikka numeroina teho on sama kuin Huskun 435:ssa, vastaa kaasuun paremmin ja on käyntivarmempi. Kuuman koneen saa 7-vuotiaskin käyntiin.
   
 10. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Moottorisahasta kuultua: Varpaisjärveläiset vaatimukset tulevalle miniälle: ".. miniäehdokkaan on omistettava moottorisaha ja sen käyttökokemukset pitää olla hankittuna omasta metsästä"
   
 11. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Kyllä, ja puolisoksi on valittava oma veli / sisko tai korkeintaan serkku, jolla varmistetaan se, että metsät pysyvät jatkossakin suvun hallussa. Tämä saattaa aiheuttaa pidemmän päälle joitain geneettisiä sivuvaikutuksia, joilla epäilin olevan osuutta tapahtumiin, kun kyseisellä kylällä muutama vuosi sitten kävin.... Sori, taas meni vähän OT.
   
  Dataviilaaja tykkää tästä.
 12. f34

  f34 Gearhead

  Siellä vielä paheksutaan jos harrastaa avioliiton ulkopuolista haureutta ja vielä sellaisen kanssa joka ei ole edes sukua.
  Husqvarnalla taitaa olla nuo yleissahat olla kiinan romua. Halvimmat muovirunkoisia.
  Echo on japanialaisten aikaansaannosta, mutta voihan niissäkin valmistusmaa olla muualla aasiassa.
   
  Muokattu: 11.10.2020
 13. Kurko

  Kurko Gearhead

  Ei se muovirunko sinänsä ole iso miinus jos käyttö on satunnaista. Menee melkein viidensadan pintaan, että alkaa metallirunkoisia koneita löytymään.

  Made in China ei nykyään tarkoita automaattisesti paskaa. Kiinalaiset tekevät tasan sitä laatua, mistä länsimaiset päämiehet ovat valmiita maksamaan. Yleensä vaan eivät ole... muutenhan ne pitäisivät tuotannon kotimaansa persvakoäijien käsissä.
   
  Muokattu: 11.10.2020
  Turbiini tykkää tästä.
 14. Kruunusaari

  Kruunusaari 2nd gear

  Itselläni Sthil Ms200 vuodelta 2005 toiminut erinomaisesti kun alun kaasutinongelma korjattiin. Talossa lämmitys puukattilalla joten käyttöä on usein. Kolmas terälaippa menossa.
  Kakkossahana faijan vanha musta Mccullokki joka myös toimii mutta on painava köntys 14" laipalla.
  Ennen Stihliä oli Hussen 40 joka myös erinomaisesti toimi ainakin 15 vuoden ajan.

  Suosittelen myös Echoa, nythän niiltä on tullut uusi todella kevyt malli mitä olen katsellut kakkossahaksi karsintaa, muttei tuo Ms200 paina juuri mitään joten eipä taida olla hyötyä ostaa.

  Lisäksi on Sthil GTA26 sähkösaha joka on kyllä uskomattoman tehokas niin pieneksi!
   

Kerro tästä muillekin!