Mopar -71 C-body lasinnostin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja TAi, 26.4.2019.

 1. TAi

  TAi 1st gear

  Heippa. Ootteko korjailleet sähköisiä lasinnostajia? Oma lakkasi toimimasta, moottori pyörittää mutta ratas ei välitä vääntöä hammasrataskehälle. Tässähän on jonkin sortin turvasysteemi, joka pysäyttää rattaan liikkeen kun on pää välissä tai lasi ääriasennossa.
  Multa on murentunut yksi kolmesta muovi nappulasta (tein uuden) jotka ilmeisesti liittyvät vapaakierron toimintaan sekä boorit paskana alumiinikappaleesta johon pikku rattaan akselin hampaat kytkeytyvät.
  En ole insinööri joten systeemin toiminta ei ole täysin valjennut, ja osien kulumien vuoksi tästä ei saa oikein selvyyttä. Mitä tälle pystyy tekemään ja puuttuuko tästä osia?
  Voisin purkaa kuskin puolelta toisen malliksi, muttei viitsisi ehjää alkaa korjaamaan. Ja on lievästi vittumainen irrottaa. Muutanko akselin kiinteäksi ja käyttelen ikkunaa varovasti, vai onko tilattava eBaystä NOS hintaan 279.99 €?

  [​IMG]

  1971 Chrysler 300 2DHT
  M0581281A
  2999334
  1-21-70
  2520902
   
 2. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

 3. kippis

  kippis Gearhead

  ootko varma ettei esim. -71 new yorkerin moottori kävis ? niitähän saa muutamalla kympillä rokkiautosta. niihin joutuu sen keskirattaan ottaa vanhasta... kovasti näyttää samalta.
  mulla on 3 noita irrallaan, -72 N Y , rikkinäisiä.
   
 4. TAi

  TAi 1st gear

  Joo siis koko moottori + regulaattori olisi ton hintanen. Millä nimellä Rockauto kauppaa näitä, en löytänyt äkkiseltään? Varmaan käyttivät samoja nostimia kaikissa tämän aikakauden vehkeissä.
   
 5. kippis

  kippis Gearhead

  TAi tykkää tästä.
 6. TAi

  TAi 1st gear

  Ok kiitti. Pitänee laittaa tilaukseen. Vähän jäi vielä askarruttamaan miten ja missä momentissa kone heittää vapaalle.
   
 7. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  itellä oli sama vika,siellä on ne kolme nippulaa jotka välittää voiman.
  omasta oli kaikki murentuneet,tein nailonista uudet kuppiporanterällä,kokoa en muista mut oliskohan ollut n.12 mm.
  ensin tein kovasta kumista mut ei kestänyt vaseliinia ja alko muutaman lasinnoston jälkeen antamaan ylitse,nailoniset on kestänyt jo vuosia.
   
 8. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  tein veneen airon hankaimen tapista, taisivat olla sen 12mm halkaisijaltaan. Toiminut myös vuosia kaverin yorkkerissa. Faijan romuissa saattaa olla jossakin noita keskirattaita. Yritän ettiä jos joku tarvii. Ovat moparin laatikoissa ja uusia.
   
 9. TAi

  TAi 1st gear

  Katoppa Mika jos olisi ratas, kolmiokappale tai muovinappula tallella. Voisin niistä kolikon antaa vaihdossa.
   
 10. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Käyn huomenissa penkomassa.
   
  TAi tykkää tästä.
 11. dart -66

  dart -66 Gearhead

  TAi tykkää tästä.
 12. TAi

  TAi 1st gear

  On pilkku vähän väärässä paikassa. Mieluummin pidän laudan pätkää lasin tukena oven sisällä. Mutta kiitos vaivannäöstä.
   
 13. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Jos laitat rokkiauton osahakuun tuon dart-66:n ilmoittaman osanumeron ja valmistajan niin sama osa löytyy rokkiautostakin kuvien kera. 21.75 eur ja rahti+tulli sekä ALV päälle. Saattaapi lyödä leiville ostaa pari kerralla. Rahtikulut tuskin nousee...
   
  TAi tykkää tästä.
 14. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  rokkiauton laskuri näytti alennuskoodin kera ja fedexin toimittamana kotiovelle alvitullipaskat mukaanlukien 33,4o euroo (6-7 arkipäivää)
   
  TAi tykkää tästä.
 15. TAi

  TAi 1st gear

 16. kippis

  kippis Gearhead

  mites toi sitten oireilee kun se hajoaa noin ?
  mulle on pari täysin mykkää sattunu kohdalle ja yksi oli kiusallisen hidas liikkeinen että meni sen takia vaihtoon, nyt on kuskinlasi kans hidas liikkeinen mutta toimii vielä. sen kun vielä vaihtas ni olis kaikki käyty läpi.
   
 17. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  oireet on sellaset että ikkuna ei nouse/laske. moottori kyllä pyörii
  jos niistä nippeleistä on jotain vielä jäljellä niin saattaa nousta nykäyksittäin ja pitää naksuvaa ääntä,kädellä kun avittaa lasista niin liikkuu paremmin,mut ajaessa tärinä saa lasin liukumaan alas.
   
 18. kippis

  kippis Gearhead

  nyt olis viimoinenkin lasinnostin vaihdettu. ei ensin ollut yhtään sen nopeempi toi uusikaan, niin laittelin liikkuviin osiin reilusti rasvaa ja crctä niin alkoi meno maistumaan.

  varaosia löytyy nyt 4 moottorin verran jos joku vielä tarvii... ainakin yksi toimiva LEFT on.
   

Kerro tästä muillekin!