Mopar A-500

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja tb60, 9.5.2009.

  1. tb60

    tb60 3rd gear

    Syksyllä tuli hankittua Crossikaluston kuljetukseen Ram Van -89. Myyjä silloin teroitti että aina liikkeelle lähdettäessä pitää kuitata overdrive kytkin päältä pois. Sitten vasta baanalle päästyä ja kun vauhtia on tarpeeksi sen voi laittaa päälle. Kuulemma häntälaakeri ei kestä pienellä nopeudella OD:n päälläoloa.
    Onko näin?
     
  2. rt68

    rt68 1st gear

    Hännässä oleva painelaakerihan noissa on heikko kohta jollei ole vaihdettu uudemmantyyppistä A-518 mallin suurempaa laakeria sen tilalle, mutta tuo että "pitää kuitata" pois päältä on ihan uutta. Eihän tuo laatikko käytä ylivaihdetta kuin vasta kolmosella eli lootahan on perustaltaan kolmevaihteinen ja ylivaihde on neljäs vaihde. En sitten tiedä onko joku rakennellut sen niin että ylivaihde menee muillakin vaihteilla päälle. Niinhän se on että ylivaihdelaatikolla kannattaa ajella siten ettei esim. kaupungissa tai muuten hiljaisissa nopeuksissa pidä sitä turhaan päällä vaan vasta n.65km/h vauhdeista ylöspäin.
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Moparin loikkareilla on aivan sama onko OD nappula alhaalla vai ylhäällä.
    Kyllä mun kuorkissa loikkari menee ja saakin mennä päällä jo viidessäkympissä kun tasaisella ajaa. Kikkaritsydeemi on sen takia että se valitsee oikean vaihteen milläkin "kuormalla". Muissa kuin moparin loikkareissa jatkuva liikkeellelähtö keppi loikkariasennossa rasittaa lootaa enemmän kuin jos kepakko on 3 kohdalla mutta ei se ajo enää niin paljon häiritse.
     

Kerro tästä muillekin!