mopar alustan jäykisteet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 69, 27.1.2007.

 1. 69

  69 Gearhead

  onko kokemuksia hitsattavasta/pultattavasta etu ja takarungon välisestä palkista. oliko mitään hyötyy kadulla ajaessa. vaiko vain turhaa lisäpainoo.
   
 2. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  meinasin omaan 62 b koppaan sellaset subframe connectorit värkät, luulenpa että niistä on oikeasti hyötyä koska nehän jäykistävät koria melkoisen paljon.
  eli luulisinpa ettei ole pelkkää mainosmiesten löpinää ne jutut
   
 3. cuda69

  cuda69 Gearhead

  kannattaa tehä tai ostaa , jäykistää koria aika paljon.ite olen tehny rhs palkista , muistaakseni 60x60mm ja 4mm seinällä.
   
 4. teromopar

  teromopar 2nd gear

  kannattaa lukea mopar performance lehtee ne on siel aika monee autoo laitellu jäykistyksii ja teko ohjeit..
   
 5. 69

  69 Gearhead

  mopar

  Joo siitä katoin mallia ja tein samanlaiset. vielä kun sais paikalleen.
   
 6. mopster

  mopster Gearhead

  Ei sen ihan noin vahvaa tarttis olla, 50x50x2 pitäs riittää, ja painoo säästyy n. 10 kiloa.
   
 7. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Joo, ja jos ei oon museoautoo tekemässä kannattaa ehdottomasti hitsata tollaset, vaikkapa vieläkin kevyemmästä kamasta. Ite käytin jotain 30X30 millistä, ja sekin tukee jo huomattavasti. Rupes ovet aukeemaan paljon säännöllisemmin kun ennen niitä.
   
 8. Lassard

  Lassard Gearhead

  Pakko kysyä: mitenkäs auton saa tarkalla suoraksi ennen hitsausta? Liekö olisi tarpeeksi järeitä haitaritunkkeja tms. jolla saa sihdattua korin takuusuoraan?
   
 9. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Tehtaan sallittu koritoleranssi on puoli tuumaa. Silmämitta riittää. En mä ainakaan oo noita millään mitannut, senkun roiskassu jäykisteet kiinni ja hyvin on toimineet.
   
 10. valiant65

  valiant65 Gearhead

  Joo ei varmasti ole mitään tarkkuusammuntaa eikä ydintiedettä tuo connectoreiden asennus kun se on multakin joskus onnistunu :D Mutta ei myöskään varmasti tee pahaa tehdä homma tasaisella lattialla ja nostaa auto neljän pukin päälle vaateriin ettei jousituspännit vaivaa.
   
 11. greenrtse

  greenrtse 1st gear

  itte nostin auton pukkien päälle ja varmistin et ovet aukee ja sulkeutuu kuten tienvarressakin,tukevammalta tuntuu ajaa,samalla tuli kyllä taotettua takajouset suoremmiksi+1 lisäjousi molemmin puolin ja puolen tuuman laskupalat taakse sekä uretaani puslat myös takapäähän
   
 12. cuda69

  cuda69 Gearhead

  no sattu olemaan varastossa tuota putkea ja ei se isolohkolla ollu niin nuukaa muutamasta lisäkilosta :D
   
 13. 69

  69 Gearhead

  mopar

  kävin vaakalla noitten palkkien kans 50x30x3. alapuolelle tein 10 kpl. 25mm. kevennys reikiä. takapäässä se kantattu 2mm. kotelo joka hits. takarunkoon ja etupäässä 5mm. latta joka hits. eturunkoon. yht.11kg. sinkkimaalilla ja mustapinta "toivottavasti 340 jaksaa viä laulaa" :lol: :lol:
  mallin katoin mopar muscle lehdestä.
   
 14. 69

  69 Gearhead

  uppista
   
 15. GARAGE_INC

  GARAGE_INC Gearhead

  No just tätä korin ja alustan tuentaa tässä mietin itsekin. tuntuu että tuo farmari on vielä asteen verran vetelämpi kun sedanit. Tottakai, kun ei ole hattuhyllyjä sun muita ollenkaan. Kiinnostais kovasti saada jämäkkyys kohdilleen, mitenkäs tuonyt käytännössä toteutettiin. Erilaista rautapalkkia olis kyllä työn puolesta saatavilla. onko oltava umpionaista , vai "C" profiilia vai mitä. Umpinainen taitas olla vahvempaa. onkos jossain kuvaa, siis netissä, kuinka tuollaiset on toteutettu?
   
 16. 69

  69 Gearhead

 17. Pahapää

  Pahapää Gearhead

 18. Make.S

  Make.S Gearhead

  Mun autossa on yhdistetty rungot 60 x 40 putkipalkilla.
  Vaivaa on askartelija nähnyt kun leikkasi pohjaan 40mm levyset railot, joihin sitten liipasi putket pystyyn.
  Toivottavasti ei paljon heikentynyt orkkiksesta... :rotfl:
   
 19. jaketin

  jaketin Gearhead

  katselin tuota xv motorsportin sivuja. siellä on kaikenlaisia jäykistyksiä koriin. ei varmaan ole paha rasti tehdä itse vastaavat syysteemit... ovat niinkuin b ja e bodyyn, mutta miksei voisi muihin soveltaa..

  http://www.xvmotorsports.com/products/d ... r%20Braces
   
 20. jaketin

  jaketin Gearhead

  tulipas mieleen, että vipottaja kehuskeli täällä vahvistaneen torsionbar jousten rungon puolisesta päästä. viitsiskö hän jakaa salaisuutensa, miten tämä vahvistus on tehty... :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!