Mopar LA alakerran laakeri ei istu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja RooZe, 18.11.2014.

 1. RooZe

  RooZe 2nd gear

  Onkos kellään sattunut vastaavaa?

  Mopar 318 pikkulohkon keskimmäisen alakerranlaakerin/päittäislaakerin ulkokehä on niin iso ettei sovi paikoileen lohkoon, eikä pukkiin. Itse laakeripinta / poraus on sopiva kampiakselle, mutta päittäisvälyksen poistavassa osassa liikaa materiaalia, eikä sovi pieniin viisteisiin jotka lohkossa ja pukissa on.

  Laitan tätä laakeria A pikkulohkoon, en LA lohkoon, mutta kaikki lähteen väittävät laakerien olevan samat molemmissa.

  Onko lohkossa sittenkin eroa, vai sainko "erikoiset" laakerit ? Muut liuskat sopii, mutta tämä centteri ei, modasin istumaan hiomalla materiaalia pois ja nyt on hyvä istuvuus.
  Myös viimeinen runkolaakeri(pumpun pääty) on kapeampi kuin aikaisemmin käytetty, tosin osuu hyvin paikoilleen ja uskoisin toimivan?
   
 2. GRA-55

  GRA-55 1st gear

  Mitkä laakerit sulla on? Itsellä Clevitet eikä mitään ongelmaa. Onko lohko '62-'67 ikäinen? Sitä vanhemmissa eroa.
   
 3. RooZe

  RooZe 2nd gear

  Ei oo kummatkaan noista..
  . Pitäis olla numeroiden mukaan 62 vuoden lohko. Mutta voikohan olla jotain alkusarjan eroja.. Miten vanhempi eroaa ?
   
 4. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Eikö se päittäislakru uppoa tarpeeksi syvälle, vai eikö se mene alkuunkaan? Eli onko pukki liian paksu?
   
 5. RooZe

  RooZe 2nd gear

  Pukki ei ole liian paksu, vaan laakerin ulompi kehä on liian iso. Eli jos otan liuskat kouraan ja asetan ne vastakkain niin että muodostuu "ympyrä" eli ne ovat asennossa johon ne koneeseen asettuisi, on koko roskan uloin kehä/ kokonaisympyrä liian suuri. Kun otin mitat vanhasta ja ajoin liuskojen ulkoreunalta ainesta pois, istui liuskat hyvin, tiedä sitten viitsiikö käyttää, tosin.
   
 6. C-barge

  C-barge Gearhead

  EI ku kehää vaan kylmästi laikalla pienemmäks. Ite oon käyttäny lamellilaikkaa tai nauhahiomakonetta, pitää vaan lämpötilan kurissa välillä jäähdyttelemällä.
   
 7. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Jos on riittäästi runkolinjaa korjailtu, se päittäinen ei välttämättä enään istu.

  Kuten yllämainittu, hiomakalua käteen ja siivu pois.

  Jos automaatti koneen perässä, päittäiseen ei kohdistu juuri mitään rasitusta.
   
 8. kingsway

  kingsway Gearhead

  Nopeesti näkee, että jos turbiini on kiinni kampiakselissa 8 pultilla ilman vetolevyä, niin sillon on -61 tai vanhempi, ellei akselia ole vaihdettu.
  Vuosiluku löytyy lohkon kyljestä kohonumeroilla.
  Näissä on sitte erilaiset öljypumput, joten voi se viimenen pukkikin olla iästä riippuen eri.
   
 9. RooZe

  RooZe 2nd gear

  On numeroista katottuna 62. On myös manuaali, eli tarkastelen varmaan vaan tietty kampuran päätä silloin. Ulkoa en muista millään ..
   
 10. ttvuori

  ttvuori 3rd gear

  Ainakin cleviten laakereissa ms-540 on <--1973 ja ms-1344 on 74--> En kyllä tiiä mitä eroa noissa on, mut voiskohan olla et oot kuitenkin saanu 74 ja uudempaan koneeseen tarkotetut laakerit.

  Isolohkoissakin on käsittääkseni myös ton päittäisen kanssa vastaavan tapanen (vuosimallin mukaan??) muutos ton laipan koossa. Tai ainakin on tarvinu leikata...
   
 11. C-barge

  C-barge Gearhead

  Just näin.
   
 12. RooZe

  RooZe 2nd gear

  Eli mun ongelma ei suinkaan ole se ettei sopis la lakru a koneeseen , vaan se että sain liian uudet la lakrut.. Voi rähmä.
   
 13. RooZe

  RooZe 2nd gear

  Onkos kukaan muu näitä modaillut ? Itse ajoin vain ylimääräiset pois ja johan alkoi istumaan nätisti. Tohtiiko käyttää ? :D
  Äkkiseltään en itse näe ongelmaa.
   
 14. ttvuori

  ttvuori 3rd gear

  Kyllä tollanen leikelty laakeri on toiminu aiemmin mainitussa isolohkossa ilman mitään ongelmia, kyllä se pelaa sullakin...
   
 15. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Ei se muuhun vaikuta kuin siihen päittäislaakeriin, jos et seiso sen kytkimen päällä koko ajan, ei ongelmaa
   

Kerro tästä muillekin!