Mopar: Mekaaninen jännitteensäädin --> elektroninen.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Belvedereman, 10.12.2004.

 1. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  Auto 68 Plymouth jossa jokunen vuosi sitten uusittu laturi ja mekaaninen jännitteensäädin. Ongelma on että tuo säädin lataa hieman liikaa, jotain vajaat 16 volttia pahimmillaan. Olen harkinnut Optiman akun hommaamista ja ne ei kestä liikalatausta. Kun tuota mekaanista säädintä on vaikea säätää toimimaan kunnolla niin voinko heittää sen tilalle suoraan tuon elektronisen jännitteensäätimen? Ja jos voin niin miten kytkennät? Katselin www.mymopar.comin sähkökaavioita ja olin tulkitsivinani että mekaanisen säätimen kans on vain 2 liitäntää laturissa kun elektronisen säätimen kanssa on 3 liitäntää. Eli ei onnistu? Laturi vaihtoon?
   
 2. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Alkuperäisen mekaanisen lataussäätäjän näköisiä säätäjiä saa myös elektroniseksi muutettuna. Toimii vanhan laturin kanssa myös eikä tarvitse tehdä uusia johdotuksia. Kelvannee myös alkuperäistä ulkonäköä arvostavilla.

  http://www.davesmopar.com/prod01.htm  Jos vaihtaa mekaaninen lataussäätimen elektroniseksi Moparin säätimellä P4529794, tarvitaan '71 tai uudempi "dualfield" laturi. Daven sivuilta löytyy myös selvitys noiden latureiden eroista.

  Ohessa linkkejä aiheeseen. Huom. muutamista kaavioista puuttuu puolan etuvastukset
  http://www.moparts.com/Tech/Archive/elec/21.html
  http://www.mymopar.com/charging.htm
  http://www.bigblockdart.com/tech/wiring/dualfield.shtml
   
 3. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  No se ensimmäinen säädin minkä ostin oli vanhan mallinen ulkoisesti mutta elektroninen sisältä mutta kytkentävirhe hajotti sen. Soini Car Partsista kävin hakemassa seuraavankin mutta se oli mekaanista mallia sisäisestikin. Täytynee kysellä jos tuota ensin mainitsemaani vielä jostain saisi.
   
 4. ValluRaivo

  ValluRaivo Gearhead

  Ladan elektroninen säädin (korvaa mekaanisen) 2-napanen ei maksa ku jotain 10 e. Moparin laturi(vanhan mallinen 35-45amp.) pelittää sillä ihan hyvin. Väärinpäin jos kytkee niin ylilataa.
   
 5. firebreather

  firebreather 1st gear

  Ymmärtääkseni mekaaninen säätää laturille menevää kenttäjännitettä ja elektroninen laturilta tulevaa?
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kaikki säätimet säätävät roottorin magnetointia, mittaamalla staattorin tuottamaa jännitettä. kaikkiin dioditasasuuntaus latureihin voi kytkeä 3 napaisen säätimen. Siihen kolmanteen liittimeen tulee merkkivalon johto.
   

Kerro tästä muillekin!