Mopar Steering Gear korjaussarja

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja fxsts, 3.5.2019.

 1. fxsts

  fxsts Gearhead

  Millainen turnee on vaihtaa ohjaussimpukan korjaussarja 1965 A-Mopariin. Tarvitaanko jotain erikoistyökaluja vai pärjääkö normityökaluilla ja onko tuossa hommassa jotain erikoista mikä pitäisi tietää?
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Yleisesti: sellanen kruunuavain tms yleensä tarvitaan, että saa sen päädyn auki. Koputtelu ei pakosti aukea. Uudemmasta dodgesta piti pulttimopon kanssa takoa perkeleesti. En tiedä onko 65:sessa.


  Ja jos uusi reman edes jonkun laatuinen ja hinta ok niin vaihtoehto.
   
 3. fxsts

  fxsts Gearhead

  Kiitos tiedoista, on sen verran pussihousut jalassa että koitetaan ensiksi korjaus-sarjaa ja jos ei onnistu niin sitten hommataan remanufacturoitu ohjaussimpukka tai joku muu ratkaisu. Ongelmana on nyt että ei talven jälkeen halua pitää kaikkia nesteitä sisällään!
   
 4. juko7

  juko7 3rd gear

  Youtubessa on tästäkin videoita esim

  Ja tuolla Chryslerin koulutusta toiminnasta:
   
 5. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Jos simpukka muuten toimii ja vuoto on joko rattiakselin tai sektoriakselin stefasta niin vaihtaisin vain ko. stefat. Oleellista hommassa että, ennen kuin asennat uusia stefoja suojaat teipillä molempien akselien boorituksen. Akselit eivät vaurioidu, mutta tiivisteet varmasti ja taas vuotaa vaikka uudet tiivisteet.
   
 6. Karpov

  Karpov Gearhead

  Noi youtubevideot yleensä aika hauskoja (itsekuvatut). Kaikki sujuu kuin strömsössä ja tossakin naputtelee kevyesti tuurnalla tuon päädyn auki :D

  Ne kaks jotka korjasin ja pajalla avautin moottorisahan kokosella mopolla olivat varmaan vaan poikkeus...
   
 7. fxsts

  fxsts Gearhead

  No niin, olihan melko eeppinen turnee, mutta tulihan tehtyä. Ahdasta on A-body kopassa V-8 vaihtoehdolla. Jahka tehostettu ohjaussimpukka oli käsissä niin availin laitteen pelko persiissä että varmaan just nyt kuulat helähtää lattialle. Mutta onhan meillä tehtaan kirjat joita lukien selvisi että kun vääntää ohjaussuunnassa vasemmalle purkaessa niin paketti pysyy kasassa eikä kuulat helähdä kankaalle. Tiivisteiden ja stefofen vaihto ei ollut kovin kummoinen homma mutta taasen sen ketkulan takaisin asentaminen ja kaikkien asento-shimmien? takia oli taasen aikaa vievempää. Merkkasin kaikkien
  osien paikan niin yllätyksekseni ohjaus ei vedellyt koneen käydessä minnekkään. On tehtävissä oleva homma kunhan on tarkkana ja lukee ohjeet. Tosin en halua tehdä lähiaikoina uudestaan =;^)
   
  wilburi tykkää tästä.
 8. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Hyvä että onnistui.
  Lienee ymmärrettävissä kirjoituksesta, että nyt kun homman osaa jollain tasolla, niin sulle kannattaa tuoda Moparin simpukka korjattavaksi...... tosin edellytyksenä on varsin tuhti pinkka kahisevaa simpukan mukana ennen kuin mitään tapahtuu.:D
   
  wilburi tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!