Moparien Ylistys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Ruumis, 23.9.2005.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    No tuolleenhan saadaan aikaseks komea ja toimintavarma ja nopea ameriikanauto :wink:
     
  2. drucer

    drucer 1st gear

    FSCK YOU. (tässä sinulle leikkimielistä suunsoittoa)
     
  3. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    MOPAR vs. GM

    Eikös GeeÄmmät oo ollu aina vähä koko kansan autoja?Mummit ja ukit ajo Olssilla ja Pontiacilla.Pistivät sitte joskus kuuskyt luvulla vähä kampoihin Mopelle ja tekivät mm.GTO:n.Pakko myöntää mutta nättejähän nuo Moparit on ollu kautta aikain.Moparilla ollu aina kiinnostavia autoja,vaikka itellä ei oo ollu ku yks Valtsu.
     
  4. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Yep. Ja usein käynti optikolla vois auttaa kanssa. Tajusko kirjoittaja mitä tarkoitin? No et tietenkään.. Mutta teitä on varmasti enemmän kuin siä yksin tai sun sivupersoona ni menkää yhdessä niin voitte saada ryhmäalennuksen!
     
  5. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Meijän iskä voittaa teiän iskän 8)
     
  6. Tweek

    Tweek Gearhead

    Näin on. Pätevin tuntemistani harrastajakavereistani laittelee vanhaa (joku -58-60 se kai on) De Sotoa entistä ehompaan kuntoon ja tallissaan Soton vierellä "makaa" tuttavansa -59 Caddy joka pitäisi museoida ensi maanantaina.

    Kaikissa ongelmissani omien Mopareideni ja myöskin GM:mieni kanssa olen häneltä saanut aina jonkinlaisen arvion ongelmani laadusta ja korjauksesta, sama pätee myös muuhun kuin ongelmiini autojeni kanssa :oops:

    Mitä leikkimieliseen suunsoittoon välillämme tulee, niin sitäkään ei välillämme kovin usein tapahdu, ja kun tapahtuu, on se meille molemmille naurun paikka :lol:

    Mutta kuitenkin, mielestäni tällainen Mopar vs. GM vs. Ford vs. AMC vs. Others pitäisi pitää siellä "pinnan alla", ihan oman porukan keskuudessa, jotta eivät nuoret harrastusta aloittelevat koltiaiset saisi mitään ennakkoasenteita tällaisesta jonkin tietyn merkin paremmuudesta, tai mitään fanaattisia käsityksiä harrastuksesta yleensäkään.

    Ikä tuo mukanaan oman kypsemmän asenteen näihinkin juttuihin ja mielestäni nämä pitäisi pitää poissa nuorison silmistä.

    Ensimmäinen kerta kun näin kirjoitan, mutta lukkoon vaan tämmöset aiheet ja rakentavampaa tilalle!
     
  7. tapiiri

    tapiiri 1st gear

    siis tunneälyyn.
     
  8. Coronet440

    Coronet440 1st gear

    Minunki kaveriporukassa on harrastajia jokaisesta divisioonasta ja pieni kettuilu kuuluu asiaan eikä siitä kukaan ole (vielä :)) syvästi loukkaantunut. Hyvin on kelvannut kyyti kussakin menopelissä ja kuskin paikallakin on vaihtuvuutta ollut.
     
  9. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    moparismi on sairaus, GM on vain tervettä järkeä :)


    ...huhps!
     
  10. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Onhan noita chevyn patoja työnnetty vähä joka paikkaan..jopa joissakin 30-lukuisissa Fordeissa on nähty moisia talousmoottoreita..
    :odroll:
    Konserneihin mahtuu monenlaista merkkiä joten väitöksiä voipi tehä esim:
    Mopar/GM = Talbot/Vauxhall

    En ota kantaa väittelyyn merkkien paremmuudesta kun ei ole muista jenkeistä kokemuksia kuin GM tuotteista..en kehu enkä moiti mutta ei ole syytä vaihtaa hyväksi koettua ja tutuksi tullutta merkkiä!

    Aihe tuntuu olevan jonkin sortin uskonto meille moottoripäille..
    8)
     
  11. Flea

    Flea 1st gear

    Joku nokkela kirjoitti josku "Laitetaanhan ihmisillekin sian elimiä, mutta ei päinvastoin." :rotfl:
     
  12. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Samaa paskaa ne on kaikki.
     
  13. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    ..mutta eri paketissa!
    :wink:
     
  14. starcraft

    starcraft Gearhead

    2 gm:ä, 1 ford ja 1 mopar on ollut omistuksessa ja kaikilla on ollut mukava ajella ja kaikkia on välillä joutunut ruuvaamaan. Olenkin ajatellut että parempi valita autonsa ulkonäön perusteella ja unohtaa merkit. Paitsi pikku pöhnässä voi pientä vääntöä aina syntyä...
     
  15. 54474N4

    54474N4 Gearhead

    No kertokaahan, onko sitten GM kestävämpi kuin mopar? Onko mopariin edullisemmat osat? Onko jompikumpi helpompi ja yksinkertaisempi huoltaa?
    Oon kyllä kuullut monenlaista morkkausta puolin jos toisin gm ja mopar hessuilta enemmän ja vähemmän pilke silmäkulmassa, mutta en ole kauheasti perusteluja kuullut?
    Nyt faktat tiskiin, eikä mitään mutu juttuja.
     
  16. tonsku78

    tonsku78 Gearhead

    osat

    onhan ne chevyn osat edukkaampia.
     
  17. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kestävyyserot on kyllä lähinnä yksilöpohjaisia eli miten autoa on pidetty ja huollettu yms.
    Osien hinta on myös aikalailla ns. yksilö eli malli- ja merkkikohtainen juttu. Perusosat Chevyyn on varmaan halvempia kuin minkaan Moparin osat mut sit taas jotkut vaikkapa vanhempien Buikkien osat maksaakin jo maltaita, samoin Käkkylän. Ja viripalikat maksaa molempiin jokatapauksessa paljon.
    Huoltamisessakaan ei oo mun mielestä sen isompia eroja, koska aikalailla samanlaista noissa on tekniikka kuitenkin pohjimmiltaan. Lähinnä helpompia huoltaa on ne kumpien kanssa on enemmän touhunnut, itelle GM:t tutumpia (vaikka pari moppeakin on ollut) kun taas moni kaveri tuntee noi Moparin vehkeet kuin omat taskunsa ja pitää niitä helppoina.
    Tommosia kokemuksia on itelle kertynyt vuosien varrella ja kun ei tähän juttuun oo oikeaa ratkaisua niin sen takiahan asiasta on hyvä vääntää tallilla kättä vuodesta toiseen, pilke silmäkulmassa tietty :wink:
     
  18. Ite oon huomannu, että Ford ukot on enemmän merkki fanaatikkoja kuin Mopar ukot. En oo vielä hoksannu, että mikä siinä Foordissa niin hyvää on :eek:. No, ite yritän pitää suht neutraalia linjaa.
     
  19. Flea

    Flea 1st gear

    Kestävyyseroja on varmaan turha vaaksoa jos ja kun kyseesä on kuitenkin yli 40v. vempaimia. Uusia osiahan nyt tietysti on, mut siinäkin on ajotyylillä osuutta asiaan.


    Toiset tykkää revittää. (Kovaa ajoo. Huonoo huoltoo.) 8)
     
  20. dart -66

    dart -66 Gearhead

    "Maasta ne ovat tulleet
    maaksi ne ovat jälleen tuleva"

    Kaikki eivät myöskään tykkää naispuolisista henkilöistä.... jos laajennetaan aihetta :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!