Moparin 3-pulttisen jakopään säätelyä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Mopuristi, 3.5.2012.

  1. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Jos jakopäässä olevat kiilaurat ei riitä niin miten olette säätäneet ajoituksen kohdilleen? Lähimmäs tavoitetta on 101 astetta ja 107 astetta, mutku haluaisin päästä tohon väliin.
     
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Offset puslilla, kai niit on vielä saatavana?
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Ja pultinreiät soikeiks? Täytyy kysellä noita puslia.
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    No niin itte tein ja säästin, muutaman kympin :D. Isonsin rattaan reiän 10 milliseksi ja tein 10mm tangosta pätkiä, joihin porasin epäkeskeisesti reikiä. Muutaman harjoituskappaleen jälkeen sain tehtyä sopivan. Nyt on nokan ajoitus 105 astetta ja saa jäädä siihen.
     
  5. C-barge

    C-barge Gearhead

    Oikein!
     
  6. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Tommi iski jälleen :rotfl:
     
  7. Toni.Virta

    Toni.Virta 1st gear

    Vähän samaan asiaan liittyen. Oon lukenu että pikkumoparin offset nokkakiilat ovat kuulemma epätarkkoja ja siihen tulokseen tulin minäkin. Laitoin viimesimpään strokeriin compin hi lift extreme energyn ja intake centerline oli nokkakortin mukaan 106 astetta. Suoralla kiilalla sain 104 astetta. Kun laitoin 2 asteisen kiilan, niin tulos olikin yllättäin 107,5-107,75, eli oltiin jo lähempänä 108 astetta, kun taas 1 asteine kiila antoi tuloksen 105. Toki sekin tarkkuus riittää mutta ja siihen se jäikin, mutta eipähän tarvii toista kertaa noita kiiloja kokeilla.
    Onkos kellään kokemusta noista progearin jakopäistä, jotka ovat kuulemma erittäin tarkkoja asteen tarkkuudella, esim. jos hommaa 7 keyways version jossa on +1 +2 +3 0 -1 -2 -3 asteet. Hintahan on korkeahko mutta......
     

Kerro tästä muillekin!