Moparin lataus...

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja Ana67, 22.5.2015.

 1. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Niimpä, tämä mysteereistä suurin :( Kuinkas se yleensä Made in China säädin hajoaa??? Lopettaako latauksen vai lataa ns. täysillä?

  Tässä nyt jonkin aikaa toimii ei toimi latauksen kanssa taisteltu ja EI tunnu tolkkua tulevan...
  Tehty seuraavia:Kaikki maadoitukset uusittu kaapeleineen, laturi maadoitettu kunnon touvilla, säätimen maadoitus tarkastettu/mitattu, säätimen töpseli mitattu, toiseen napaan tule lähes akkujännite ja toiseen 0.2V,laturi todettu ehjäksi (ohittamalla säädin) ja vedetty laturin Bat+ paksu kaapeli suoraan akun +napaan.Akkukin latautuu älylaturilla täyteen joten kaiketi sekin OK.

  Lopputuloksena lataa nyt "täysillä" tyhmäkäynnillä 14V ja kaasua antaessa nousee mittarin maximiin 16V....

  Alun perinhän lataus hiipui viime syksyn Lake Side Cruisingin aikana ja heräsi henkiin uudella säätimellä kunnes talvilevon jälkeen on ollut kateissa, ei kateissa,.... Tosin talvi levon aikana oli tullut maadotus ongelmaa koko koslaan. Ja koslahan on -83 Mirada jossa on kyllä sepityksiä sähköissä :(
   
 2. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Viime vuonna Waldoon ostin kolme säätäjää. Ensimmäinen uusi oli heti kärkeen = jo kaupasta lähtien rikki ja vikaa haettiin kissojen ja koirien kanssa...
  Yksi kyykkäsi loppukesästä ja taas uutta tilalle.

  Eli eipä se ihme olisi jos säädin rikki.
   
 3. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Oliko näitä Standard Motorin China ihmeitä??? Ja kuin hajos, loppu lataus vai älytön lataus? Jostain saanut korviini että tyypillistä hajoamis tilanteessa olis toi jännitteen nousu älyttömäksi.

  Sillä kyselen kun on tuolla yksi Ac Delcon säädin, mutta ei viitsi sitä tärvellä jos vika onkin muualla... Kun ei tietoa mistä saa noita Delcoja kaikki tyrkyttää Chinaa. Amazonista löyty Delcoja mutta ei toimiteta Suomeen :(

  Ja jos joku viitsisi omasta säätimentöpselistä mittailla tuleeko minkälaiset jännitteet niihin. Toiseenhan pitäisi tulla akkujännite ja toiseen ei kaiketi mitään kun maalla ohjaa laturia. Mulla kun tulee siihen toiseenkiin 0.2V.
   
 4. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Ei ollut standardin, mutta olikohan unipointin tms...

  No taitanee tulla samasta Kiinan tehtaasta.

  osta nyt se uusi säädin ja aloita sillä.
   
 5. jariha

  jariha Gearhead

  älä koskaan osta yhtä vaan kerralla kaks :wink: onpahan toinen varalla :eek: niin mä tein yhessä kohtaa vittuilevien starttireleiden kanssa? eli toinen paikalleen ja se toinen mukaan ni temppuilu loppu :D
   
 6. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Eipä ollut säädin risa, säätimen + pätki jostain syystä... Vehkeen sähköt, osa, kun on mallia tein itse ja säästin (jonkun edellisen omistajan toimesta).

  Tein oman syötön säätimelle suoraan akulta releen, sytytys, kautta.Vehkeessä kun on HEI-konversio American ohjeiden mukaan.
   

Kerro tästä muillekin!