Moparin madaltaminen

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja kmovsh, 1.3.2002.

 1. kmovsh

  kmovsh 1st gear

  Onko alan miehillä kokemusta paljonko Mopen etupäätä on mahdollista ruuvata alaspäin niin että saisi vielä campperit ja casterit asettumaan kohdalleen?
   
 2. Heikki

  Heikki Gearhead

  Riippuu varmaan MoParin mallista ja vuosimallista?
   
 3. kmovsh

  kmovsh 1st gear

  Tässä tapauksessa on kysymys vm. 69 ja
  c-body.
   
 4. dillen aspeni

  dillen aspeni 1st gear

  eix siinä oo jo vääntö sauvat keulalla??jos on nii sit vaa räikkä ja muistaakseni 22:n hylsy kätee ja ruuvaamaan keulaa alemma! :lol:
   
 5. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Kyllä sen voi laskea vaik ihan pohjaan.
   
 6. kmovsh

  kmovsh 1st gear

  Kysymys kuului miten paljon eikä miten. Rupesi vain kiinnostamaan paljonko alustaa pystyy laskemaan, ettei tarvitse ostaa jenkeistä uusia nimenomaan mataliin vääntösauva moparehin tarkoitettuja ylätukivarsia. Ovat nimittäin kohtuullisen tyyriitä. Mielestäni alustan madaltamisessa ei ole oikein järkeä jos et saa pyöräkulmia enää säädettyä kohdalleen.

  Ajattelinkin tehdä niin että koska em. toimenpide edellyttää joka tapauksessa pyöräkulmien tarkistusta niin tekee etupään madaltamisen yhdessä paikallisen Vianorin tms. kanssa, jolloin saa samalla sitten pyöräkulmatkin kohdalleen.
   
 7. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Nii aivan. Mopen keulan laskussa tulee vastaan ensimmäisenä se, että joustoa ei jää yhtään ku ottaa pohjaanlyöntikumiin kiinni. Jos tosi matalan haluaa, ne täytyy leikata tai vaihtaa matalampiin. Paras tapa ois kuitenkin nostaa sitä paikkaa rungossa, mihin kumi tapaa.
   
 8. Pietu

  Pietu Gearhead

  Mä käytin swingerin just kulmien säädätyksessä. Ja samalla laskettiin keulaakin. Kannattaa viedä paikkaan jossa on kunnon vehkeet niin tulee ainakin kaikki kulmat kohdalleen. Makso 38€ koko homma ja äijä teki varmaan tunnin töitä. Nyt on matala keula, peltisarjoja täytyy vaan varoa ettei raavi tiehen.
   
 9. dart -66

  dart -66 Gearhead

  mistäspäin kmovsh on kotoisin,on tutuntuntuis
  ta juttuva,auto ja ytkumppanit? :grin:
  jaa, ei kamun autoon tollasii ylikokopyöriä ole tulossa,mut on se kiva että Vianor on ak-
  tiivinen harrasteautoilua ajatellen :lol:

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: dart -66 2002-04-27 17:41 ]</font>

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: dart -66 2002-04-27 17:43 ]</font>
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

 11. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Se vääntösauvojen säätöpultin koko on 3/4" eli n. 19mm.

  Siis keulaa laskettaessa/nostettaessa muuttuu camper. Voi tulla kallis säätökeikka, mikäli niitä säätöpaloja ei ole kotona saanut liikkumaan. Yleensä pultit pitää katkaista, vaihtaa uudet helat ja pultit. Ei sillä campperilla ole niin merkitystä kuin casterilla ja aurauksella (ja ne ei yleensä muutu keulaa nostaessa/laskiessa mikäli ne on kohdallaan).
   
 12. JouniK

  JouniK Gearhead

  Mulla kyllä loppuu säätöpulteista vara ennekuin keula on matalalla. Mistäs sellainen johtuu? Eli jos vielä ruuvaisin matalammalle, mutteri lähtis kierteiltä.
  Oonkin ihmetellyt että miten ne muut saa moppensa niin matalaksi. Ja autohan oli 59 mallia.
   
 13. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Varmaan kun vedetään matalalle ei haittais vaikka olisi jäykemmät sauvat, kun siellä pohja-alueella pelataan... Kasikoneen sauvat myynnissä...
   

Kerro tästä muillekin!