Moparin ohjausnivel

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Moppepepe, 14.8.2002.

  1. Moppepepe

    Moppepepe Gearhead

    Kertokaapa onko joku uusinut Moppeensa ohjauksen murrosnivelen.

    Rupee olemaan sen verran väljä... myykö joku uusia vai sopiiko jonkin muun auton ristikko? Vai puristanko prässillä tiukemmaksi :grin:
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    niin mistä ja mikä nivel?
     
  3. Moppepepe

    Moppepepe Gearhead

    Ohjauksen murrosnivel, se mikä on rattiakselilla ennen ohjaussimpukkaa. Auto on -67 Craisu. Nivel lienee samanlainen kaikissa PS c-kopissa.
     
  4. lake ender

    lake ender Gearhead

    Tuntuu oudolta, että se nivel menisi väljäksi. Yleensä ohjausakseli rupee myötäämään rättinivelestä. Kumihan vaimentaa vääntöä siinä, joten ei sen toisen nivelen pitäisi väljistyä...kaikkihan on tietty mahollista.
    Vai tarkoititko just sitä rättiniveltä?
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    On muistaakseni joissain mopareissakin sellainen rättinivel ellen aivan väärässä ole. Vaan uudemmissa on ihan metallinen. niitä saa uusiakin ja luulen, että kaikissa malleissa käytetään samaa niveltä. Toisinaan oon törmännyt tollasiin niveliin joiden väljyys johtuu sitä, että se on kasattu väärin. Ei oo järin helposti kuluva osa.
     
  6. lake ender

    lake ender Gearhead

    Ainakin 65:sessa on ensin rättinivel(metallivahvikkeinen) ja sen jälkeen ennen simpukkaa toinen, kardaanin nivelen näköinen nivel.
    Ostin omaani uuden rättinivelen, mutta se oli 66 ja uudempiin(tietty), eli on uudemmissakin se rättinivel.
    65 ei muuten saa ko. niveltä uutta...mistään.
     
  7. Moppepepe

    Moppepepe Gearhead

    Niinpä, juuri näin on -67:ssakin. Eli sekä nivel että rätti. Ja klappia on tässä epelissä nivelessä.

    Pahempi homma jos niveltä ei saa... moraali ei oikein anna tehdä patentteja ohjauslaitteisiin. Onko kukaan tutkinut spooreja/kokoja, saattaahan olla että jostain muusta autosta löytyisi? Onko muuten amerikkaisilla oma standardi spoorien jaolle?
     
  8. lake ender

    lake ender Gearhead

    Kysäse Autiorinteeltä käytettyä niveltä, jos löytyis.
     

Kerro tästä muillekin!