moparin välitykset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jenkkijuuso, 18.4.2002.

  1. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Voisko joku auttaa tyhmempää ja kertoa miten välitykset saa selville kun perä on 7 1/4(seiskavarttinen)??? Onko 904:lla mitään virkaa viritetyssä autossa eli onko ihan täys p...a loota?? missä mopen laatikossa (automaatti) olisi neljä vaihdetta?!??
     
  2. timppa

    timppa Gearhead

    ->linkit / Eyeballproductions / arkisto?
     
  3. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    904:llä on virkaa viritetyssäkin laitteessa; syvä öljypohja ja kunnollinen jäähdytys kannattaa kuitenkin laittaa vähintään.

    Sen sijaan sillä 7 1/4" perällä ei ole mitään virkaa viritetyssä laitteessa; lukollinen saattaa hetken kestää muttta lukoton hajoaa nopeasti.

    Mopella on parikin ylivaihdeautomaattia, A500 joka perustuu 904:n ja A518 joka perustuu 727:n. Niitä löytyy uudemmista pick upeista. Ne ei mene vanhempiin koppiin ilman muutoksia vähintään laatikon takakiinnityspalkkiin, lisäksi nopeusmittarit niissä tahtovat olla sähköisiä (ylivaihteen lisäksi) joten oman mittarin toimiminen vaatii kikkailuja.
     
  4. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Ylivaihde? aikasemminkin tullu vastaan ja jääny ymmärtämättä silloinkin, eli mitä tarkalleen tarkoittaa ylivaihde (neljättävaihdetta) mutta miks sitä sanotaan ylivaihteeksi eikö ole "normaalia" nelivaihteista automaattia sillä onhan niitä nykyään jo viiskin uudemmissa.. niin ja ne välitykset miten ne saa selville, kardaania pyörittämällä??
     
  5. koni

    koni 1st gear

    Ei-ylivaihdeautomaatissa suurin vaihde on 'suora', eli kardaani pyörii samaa kierrosnopeutta kuin moottorikin. Ylivaihdeautomaatissa taasen ylivaihteella (normaalisti suurin vaihde) kardaani pyörii nopeammin kuin moottori. Tästä nimitys.
    Ainakin Cadillacin Hydramatic on nelivaihteinen ei ylivaihdeautomaatti. Lasket montako kierrosta kardaani pyörii sinäaikana kun rengas pyörii yhden kierroksen = vällitys.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: koni 2002-04-24 07:06 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!