Morjestaminen tien päällä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Hd-hippi, 4.1.2004.

  1. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Tänään 110-tiellä Espoossa Karhusuon ja Nupurin välillä tuli pitkä Dodge Van vastaan ja moikkasin, ei noussu nähdäkseni käsi vastaan... Mulla alla Comanche ja perässä traileri ja Wrangleri kyydissä...
     
  2. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Silloin ennen kun oltiin vaanareita (asuntovaunuilijoita) ja vedettiin vaunua oikeen urakalla niin Vaunuporukka morjesti ihan 90% mutta asuntoautoporukka nosti käpälää noin 40% (ihme sulkeutunutta sakkia). Karavaanarien omilla alueilla oli säälittävää seurata millaista käytöstä "huippuvaanarit" esittivät uusia kohtaan. Pilkka juttua kuuli ja näki jatkuvasti ja sitten taas nää yli-innokkaat auttajat pyöri vaivaksi asti ympärillä kyttäämässä.
    Oho meni hieman OFF topiikiksi.

    siis näitä LA-puhelimia siis vielä käytetään muailmalla!?!
    tämähä hienoo kuula
    lapsuudessani näitä oli joka autossa

    Toi LA on viimeisen päälle kones kun ajellaan porukalla miitteihin jne. Ei tartte olla missään feisbuukissa että saa edellä tai takana oleviin yhteyttä VÄLITTÖMÄSTI. Ykskin Haapsalun reissu Tallinnan läpi seitsemän auton letkassa meni kuin vettä valaen. Kun letkan vetäjä huikkas että seuraavasta sinne tai tänne niin viimeinen auto sulki kaistan takaa ettei paikalliset päässeet väliin.
    2015 mentiin Viron FULLSIZE kerhon miittiin ja sovittiin että letkan eka ja viimeinen on paikallisia. No joo Kass löi kaasun pohjaan Voorttista ja toisten liikennevalojen jälkeen reilun 1o auton letka sekaisin pitkin Tallinnaa. Oli helppo kasata porukka kun huuteli missä ollaan ja mihin muiden pitää tulla.

    No saakeli taas lipes sivuraiteille juttu
     
    Fileeraus ja bottipoika tykkäävät tästä.
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jaa nojoo, olenkin tainnut jotenkin alitajuisesti vältellä noiden järjestäytyneiden karvanaamareiden alueita, ehkä siksi on saanut olla rauhassa. Tosin ei minua haittaa jos joku jutulle tulee, kunhan ei ala neuvomaan (tähän sellainen soosoo-hymiö)
     
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Samaa muuten huomannut henkilöautoista.

    Kun ajelin kuusysillä oli mustangit, challet, yms. morjestelemassa mulle, heinähäkki kuskit morjesti epäröinnin jälkeen. Sitten kun ajelen tolla taksidelttalla, heinähäkkeilijät morjestelee mutta challet yms. ei.

    Onko tossakin vähän niin kun kahden kerroksen väkeä?
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On. Tuntuu että siellä toisessakin ääripäässä voi olla ns joku joka nyt vaan osti rahoissaan jonkun kivan mustangin/challengerin kun nuorena oli sellanen ollut julisteena plaplapla. Sitten puuttuu se veljeys amerikkalaisia autoja kohtaan.


    Tosin kohteliasta on morjestaa takaisin vaikka morjestas kuka kadulla ja tienpäällä riippumatta mistään. Autossa toki hankala jos siihen ei ole varautunut.
     
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Yleensä vaan kyttäävät H moilasena suu auki että kuka toikin oli?
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Ajelin Dusterilla kaupungilla ja tuli C5 vette vastaan, nostin lapaa ja vetestä nousi myös käsi heti. Eli myös corvettemiehet osaa morjestaa
     
  8. SBM

    SBM 2nd gear

    Emmää ainakaan tuntemattomille kättä nosta, täysin järjetön ajatus. Miksi edes pitäisi? Ja kovasti ihmetystä aiheuttaa se että miksi ihmiset selvästikin pahoittavat mielensä jos ei tuntematon nosta kättä?. Mitä tapahtuisikaan jos tuttu jättäisi tervehtimättä...
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Mitä haittaa on moikata tuntemattomille, ei se ole keltään pois, eikä maksa sulle mitään?!
     
    cdv70, Rotten, belair54 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Kas hassua, kun me ihmiset olemme erilaisia. Minun mielestäni on täysin järjellistä moikata vastaantulevaa jenkkiä tai muuta harrasteautoa.
    Tavisautoilla ajavia tuttuja henkilöitä jää usein moikkaamatta, kun ei vaan huomaa siinä juurikin nähneen sen tuntemansa henkilön.
     
    tinareki, cdv70, Peeaa ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Yhteisöllisyys on muutenkin katoavaa kansanperinnettä.
     
    cdv70 ja xarper tykkäävät tästä.
  12. cdv70

    cdv70 Double Gearhead

    Viikko takaperin olin menossa 70 luvun harrastekikkareella viikottaisille Turpakäräjille amerikan automiesten kanssa. Vastaan tuli 80 lukuinen S sarjalainen Mersu. Hyvä ettei kuski tippunut sivulasista kun peukutti. Koitin siinä heilutella myös, mutta saatoin myöhästyä. Vähän yllätti Mese miehen vilpitön iloinen reaktio.
     
    big t tykkää tästä.
  13. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Välillä meinaa hävettää tien päällä, kun vastaantulevat jenkkien kuskit moikkailee, eikä itte tajua vasta kun kohdalla..:oops:
    No, tolla -04 Subulla ajellessa ei osaa vaan asennoitua siihen että "oikeiden" harrastepelien kuskit pitäis oikeen minään..:confused: Koitan kyllä aina viittilöidä takasinkin ja peukuttaa siistejä biilejä..
     
  14. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Ajelin Ridasjärven maisemissa ja pari brittiurheiluvaunua ajoi vastaan. Puikoissa molemmissa sellaiset perusbrittiharrastajat;vanhempia herroja lihapiirakan mallinen tweedlakki päässään ja kaulaliinat myös.
    Molemmissa samaan aikaan käsi reilusti pystyyn tervehdykseksi meikäläisen ohjastamalle avoPontiacille - hienoa!
     
  15. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tulee kyllä Chevyjen ratissa moikattua kaikkia vanhoilla autoilla vastaantulevia merkkiin ja valmistusmaahan katsomatta, siis sellaisia jotka itse tunnistan selvästi harrasteautoiksi. Sen olen huomannut että Novalla ajaessa kanssaharrastajilla käsi nousee helpommin kuin laatikkomallin Capricella ajaessa. Silloin tervehdys jää uupumaan yleensä juurikin niiltä, jotka ovat harrastuksessaan ahdasmielisiä ja rajoittuneita, omasta mielestään kenties "ainoalla oikealla tavalla vanhoja autoja harrastavia". Sen sijaan taas Vanit ja 80/90-luvun pickupit on niitä joiden ratin takana Capricetkin yleensä huomataan.

    Ensimmäinen tervehdyskokemus tuli heti tuoreeltaan keväällä 2011 kun hain amerikasta juuri saapuneen Novan Hämeenlinnasta ja lähdin sieltä kaatelemaan Kemiin. Alkumatkasta tuli Edsel vastaan josta nousi käsiä pystyyn kaikista ikkunoista. Täytyy sanoa että on jäänyt se eka kerta kyllä mukavana mieleen :)
     
  16. 1320

    1320 Gearhead

    Itse koitan kanssa moikata aina kun joku vanhempi harrastepeli tulee vastaan, oli se sit minkä maalainen tahansa. Tosin käyttöautolla (Chevy S10) ei kaikki moikkaa takaisin, tosin siihen kyllä syyllistyn joskus itsekin kun ei vaan tajua moikata ajoissa...

    Uudemmat (Eli siis '80 luvun ja uudemmat) Pickupit sun muut on vähän hankalia, kun tosiaan niin moni "tavallinen" ajaa niillä. Niillekin tulee silloin tällöin moikkailtua, ja noita laatikkomallin Capriceja tulee moikattua oikeastaan aina... Hienoja pelejä.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites onko suomessa tervehdys figuureja kellään?

    Eli tyyliin elvis peilissä, mutta esim. kerhon laserleikattu logo tai muuta vastaavaa


    Joskushan jossain oli kuva michelin ukko tyylisistä koristeista jotka asennettiin puskurille istumaan, nyky autoissa vaan ei onnistu klipsillä puristaa puskuriin OD ruutulippulogoa
     
  18. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Tohmajärvellä morjestettiin korotetusta Jeepistä, myöhästyin vähän vastauksessa! Aamulla jytisteli vastaan matala Javelin, sisään en nähnä mutta vähän irrottelin sormia ratista moikatakseni - hämmennyin niin kun ei moisia paljon nykyään vastaan ajele.
     
  19. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Enpä muista, onko tullut tähän ketjuun vastailtua aiemmin...?

    Hieno tapa mielestäni moikata tuntemattomiakin harrastetovereita tien päällä.
    Antaa kivan yhteisöllisyyden tunteen ja arvostuksen näitä kamppeita kohtaan.
    Useimmiten ajattelen enemmän vastaantulevaa autoa ja lippaan veto on ikäänkuin krediitti ja onnittelu kuskille, että oletpa komean kulkimen itsellesi laittanut.

    Pidetään yhtä tienpäällä - vastaantuleva tuntematon saattaa olla uusi tuttu!
     
    Herje ja Rotten tykkäävät tästä.
  20. Selli

    Selli Gearhead

    Kyllä,Lapa on minulla pystyssä kyllä merkkiin/malliin katsomatta. Hyvin porukka morjenstelee omasta mielestäni!
     

Kerro tästä muillekin!