motonet,biltema,etc. momentti avain

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja hara64, 19.10.2008.

 1. Qjet

  Qjet 1st gear

  Sama koskee muitakin naksahtavia momenttiavaimia, varmaan useimpia. Nimim. " Tiedän,paljonko maksoi markka-aikaan CSB 4-boltin runkolaakeripukkien pulttisarja." Muistan vieläkin. Sattumuksen jälkeen ostin oman momenttiavaimen ja tukevan viilapenkin.
   
 2. Jome

  Jome 3rd gear

  Bilteman parempi malli(59€) sai TM-testissä arvosanan 8,8. Ton hintaseks se on ihan ok.
   
 3. ViLU

  ViLU Gearhead

 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Nostellaas vanhaa aihetta kun nyt ois vihdoin tarkotus ostaa itelle "kunnollinen" momenttiavain, tähän asti lainailtu muualta mutta nyt on päästy prioriteettilistalla siihen pisteeseen että nyt vois hennoa ostaa itsellekin sen momenttiavaimen. :)

  Elikkäs tuota biltsun malliahan mä oon kattellu että varmaan omassa hintaluokassaan aika jees, mutta kun puhutaan 1/2" vääntiöstä ja momenttialue sais olla just joku öbaut 50-200nm niin onko kuinka paljon muita järkevän hintasia tarjolla?

  Noita halpiksiahan löytyy motonet/biltema/honkkarilinjalta niin paljon kun viitsii selata, mutta onko käytännön kokemuksia että joku ois selvästi parempi/huonompi? o_O

  Kun nopsaan vilkasin ni IKHlta olikohan weran?? Avain ois sit jo sen 300e ni onko mitään järkeä maksaa nimestä tässä tapauksessa? Kun pääasiassa momenttiavainta tarvitsee mosien alakertojen ja kannenpulttien kiristelyssä o_O

  Eli ajatustenvaihtoa aiheen tiimoilta kiitos! :D
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

 6. mpower

  mpower Gearhead

  Muokattu: 11.2.2018
  Substitute tykkää tästä.
 7. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Mulla on pilikkalainen avain 40-210Nm, puoltuumasella karalla. On toiminut hyvin, pärjäs jossain testeissäkin. Läpityönnettävä kara, eli toimii molempiin suuntiin.

  Sit ostin wyrttiläisen varttituumasella karalla 4-20Nm. Toimii vaan myötäpäivään.

  Vimosin ostos Bahco 3/8" karalla 20-110Nm, toimii molempiin suuntiin.

  Kaikissa oli kalibrointitodistukset mukana.

  Kahdesta viimeisestä ei vielä paljoa käyttökokemusta ole.
   
 8. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Juu biltsu vissiin on ihan hintansa väärti mutta aina on mielenkiintoista kuulla muistakin mielipiteitä :)

  Kamasan omassa webshopissa näky olevan vastaava 40-200nm ~120e ja tooloutletilla näky olevan kanssa muutama varteenotettava avain siinä sada ja kahdensadan euron hintaluokassa. Mm. BGS merkkisiä, onko moisista kokemusta? Ulkoisesti näytti täysin samalta kuin ikh:n digimalli, liekkö samoja kamppeita? o_O

  Ja näky myös bahcolle tulleen made in usa malleja eli käsittääkseni ovat entistä snap-onia? Kun bahcohan osti snapponin ;)
   
 9. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Joo Bahcossa luki et mate in usa, mutta tais lukee vielä että käyttää myös tuontiosia...

  Kamasa vissiin sama kun pilikkalainen.

  Halvemman pään avaimilla näkyy olevan sama valmistaja eri merkeillä.

  Kyl mäkin hilsettä rapsuttelin kun piti valita.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 10. mpower

  mpower Gearhead

  Laitoin vielä mainosvideon!Facom ihan laatumerkki!Vai onko sittenkään,sillä vanhan käsityksen mukaan ranskalaiset eivät osaa sähköjä tehdä!:D

   
 11. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Kyllä itse ainakin haluan ihan rehellisen avaimen vaikka tietysti ois mukava päästä tommosta "välimalliakin" kokeilemaan :)

  Mutta vähän toi made in usa bahco alko kiinnostamaan mutta taitaa kääntyä biltsun malliin ainakin nyt näistä momenteista puhuttaessa, sit jos ja kun tulen siihen tulokseen että tarviin pikkumomenteillekin oman ni kassotaan sit josko panostaisi stahlwilleen tms. Kun kummiskin prosentuaaliset erot suurempia/riskialttiimpia kun miettii jotain nokkapukkien momentteja ym. Joissa ~5-8mm pultteja ja momentit 10-25nm :D
   
 12. mpower

  mpower Gearhead

  Hmm,heittäydyin omasta mielestäni vitsikkääksi,periaatteessa moottorin kasaa aika lähelle momentteihin "perstuntumalta"
  jos tottunut ruuveja vääntelemään.Veikkaisin kuitenkin,mää vetäisin kiertokangen pultit liian tiukalle,niissä yleensä hienokierre joka hämää!Persettäni ei ole kalibroitu,ehkä jonkun missin sen antaisin tehdä!Siis "Strap on" eikä "Snap on"!Molemmat laatumerkkejä,kumman sitten valitsisi!:rotfl:
   
  Nikuzai ja xarper tykkäävät tästä.
 13. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Hihi
   
  mpower tykkää tästä.
 14. mpower

  mpower Gearhead

  Hihi[/QUOTEH
  Höh,ei sitten yhtään naurattanut,vallan kauhian pettynyt olen!:)
  Anteeksi Vuppe,ei ollut tarkoitus viisastella tai ketään loukata!Mää saatan tämmössii juttui kännipäissäni heittää!Mutta silti Facomin ostaisin jos vielä moottorihommia tekisin!:cool:
   

Kerro tästä muillekin!