Motonetin soodapuhalluslaite

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Ali Koo, 3.4.2012.

  1. Gutless

    Gutless Gearhead

    onko tommosessa soodapytyssä oikeesti jotain ihmeellistä verrattuna hiekkapuhalluslaitteisiin, varustettuna hyvällä kosteudenpoistolla (kylmäkone)?

    Enkä nyt tarkoita motonetin mehupilliä vaan esim kompressorikeskuksen kamppeita (Puhti) tai Velj.Sarvela pönttöä. Suutin on vaihdettavissa, jos se siitä on kiinni. Kosteudenpoistonkin saa järkättyä. Hiekkaventtiili täysin erilainen?

    Ihmisen tekemiä nuokin ovat :rotfl:
     
  2. Perde

    Perde 1st gear

    No noissa hienoaineiden puhallukseen tarkotetuissa vehkeissä on yleensä tietysti laadukkaat osat, jotka kestää kulumaa, kaikki kuluvat osat ym. on yleensä karkastuista erikoismetalleista tehtyjä, keraamisia tai muuten vaan lujaa tekoa. Suurin ero lienee kuitenkin tuossa ainemäärän säädössä, nuo vehkeet käyttää yleensä tuollaista paine-eroventtiiliä (ainakin meidän vehkeissä sellanen on, ja parissa muissakin laitteissa mitä tullu vastaan) jolla tuo puhalteen määrä saadaan säädettyä tarkasti. Se on melko monimutkanen härpäke. Myös puhalluspaineet lähtee jostain yhdestä barista ylöspäin, jos on jotain oikeasti herkkiä materiaaleja puhallettavana.

    Mutta enpä minä yritä noita niiden korkeita hintoja puolustella, kalliitahan ne on, mutta on ne tiesti erikoishommaan tehtyjäkin ja muutenkin laadukkaita vehkeitä.
     
  3. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Ei noita ole vielä kovin montaa myyty, ainakaan Kuopion myymälässä. Aavistuksen halvempi sais olla, ottasin sillon ite yhen testaukseen, kun tarttis yhdestä rebelistä moottoritila putsailla.
     
  4. jake74

    jake74 1st gear

    oulussa oli päivässä mennyt 7kpl. ite oisin lähtenyt hakee mutta onneksi katoin netistä onko hylyssä.
     
  5. toony69

    toony69 1st gear

    niinpä, sama täällä, ja saattaa olla et tolla vekottimella ja normi mäntäkompuralla ei pulveri maaleja poisteta...
     
  6. Damned

    Damned Gearhead

    Samat jätkät varmaan hakkaa 5 kg lekalla listanauloja?

    Kuka tuota nyt mihinkään talon puhdistamiseen ostaa? Kaasareita tms. pikkunippeleitä ja vaikeita kolosia tuolla lienee parempi puhdistella, ja isoihin pintoihin on omat laitteet.
     
  7. meteor

    meteor Gearhead

    Jonkin aikaa pyörittelin moista muovihärpäkettä ja totesin että onhan yksinkertainen laite ja hinta suolainen.
    Tilipäivän kunniaksi ostin, eikä ole ensimmäinen kerta kun kaikkea "tarpeellista"tulee ostettua.
    Sinänsä nopea vehje kun soodan saa kippoon ja letkun kiinni, eikun puhdistamaan.
    Testasin moottoripyörän hapettuneisiin alumiiniosiin ja mopon napoihin joihin ei mikään pesuaine tehoa, mielestäni oiva laite juuri näihin ahtaisiin ja vaikeasti puhdistettaviin osiin.
    Mitään laajoja pintoja ei tällä ole tarkoituskaan puhdistaa ja testasin auton lokarin maalipintaan ja siihen ei oikein puhdistusvoima riittänyt.
    Prätkän kaasari puhdistui helposti ja ehkä paine oli liian kova kun pidempään painoi liipasinta ei soodaa tullut mutta lipsuttamalla sai soodaa tulemaan sopivasti.

    Pieniin pintoihin ihan toimiva laite :D
     
  8. Gutless

    Gutless Gearhead

    jaksaako tommosella muoviputelilla puhdistaa esim auton kannen hapettumista tai venakopan?
     
  9. meteor

    meteor Gearhead

    ^
    Mielestäni ei kovinkaan suuri homma, rasva ja öljyjämät jos niitä sattuu olemaan kannattaa poistaa jollakin liuottimella.
    Testasin karstaisen männän puhdistuksen ja ihan hyvin lähti ja oli renkaatkin paikoillaan.
    moottoripyörässä puhalsin pulttien ja mutterien kantoja jotka olivat hapettuneita /tummuneita jotka eivät lähteneet millään liuottimella puhtaaksi, tällä muovilelulla sai alkuperäisen sinkityksen takaisin :D

    Se mitä epäilin oli ton 5kg pänikän riittävyys joka tuli "tarjouksen" mukaan, yllättävän pitkään tuolla ei nyt ihan täydellä säiliöllisellä puhaltaa varsinkin sekalaista pikkuosaa ja sälää.
     
  10. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Laittakaapa kuva ko. vehkeestä, kiinnostais vilasta.
     
  11. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Nähty toiminnassa livenä vierestä ---> hukkaostos.
     
  12. jenkula

    jenkula Gearhead

    Testattu on,onneton teho eli ihan leikkimistä tolla tekeminen.
     
  13. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Harmi juttu... olin jo vähän ostamassa. Kiitos koeponnistajille.
     
  14. f34

    f34 Double Gearhead

    Kaasari, bensapumppu, virranjakaja ja laturin päätylevy kuin uusia puhalluksen jälkeen. Lähti maalit ja liat hyvin. Siihen hommaan hyvä.
    Prätkän tankki nopeampi tehdä neekerintukalla. Menis tuokin soodalla, jos olisi kärsivällisyyttä.

    Sopii pienehköihin juttuihin, joihin ei oikein muuten pääse käsiksi.
     
  15. ama

    ama 3rd gear

  16. solar4

    solar4 2nd gear

    Täysin mututunteelta heitettynä, mulla on kaverilta vastaava lainassa ja ohkaista hiekkaa olen sen kanssa puhaltanut. Vaikka on iso välisäiliö + linjassa 2 vedenerotinta (mitkä tosin näyttää samanlaiselta kuin tuossa, eli mallia biltema), on purkki aika tiheeseen tukossa kosteuden johdosta jo hiekallakin. Ellei tuossa ole jotain maagista tehty letkustolle voi olla soodat aika usein paakussa tuolla missä soodasyöttö yhdistyy puhalluspuolelle.

    Niin ja tuolla purkilla olen käyttänyt kompuraa minkä tuotto on jossain 200-300L välissä, se puutuu mikäli tohottelee pitkään ja suutin on iso (eli siis kulunut :))

    Omien kokemusten perusteella ostaisin kyllä vastaavan, mutta en sillä ajatuksella että vekotin olisi vain soodakäyttöön. Lasikuulankin kanssa tuollaisella tulee ihan kivaa jälkeä mitä puhalluskaapista pois vaihdetuilla olen pöhöttänyt. Ja kompuralta vaaditaan tosiaan paljon.
     
  17. Ali Koo

    Ali Koo 1st gear

    Minkälaisista kohteista/pinnoista jenkulalla ja ari2004:llä on kokemuksia? Maalinpoistoa vai jotain muuta?

    Kuvat puhalletuista kohteista, onnistuneista ja epäonnistuneista, kiinnostaisi.
     
  18. jenkula

    jenkula Gearhead

    Ei oo kuvaa.Maalille ei pystyny mitään kun lokasuojasta yritin.Aluvanteesta otti vähän hapettumaa pois mutta soodaa menee ihan älyttömästi(buick farmarin alkuperäset alut).Jos vanteet meinaat tolla puhaltaa niin soodaa saa olla kannu tolkulla(motonetin pikku kannuja).

    Mulla olis ollu tarkotus putsata veneen pohja tummentumisesta vesirajan kohdalta,kokeilen tätä kuitenkin toukokuussa siihen.
     
  19. Komentaja

    Komentaja 1st gear

    kokeilin tota "motonet" soodaa tavallisella puhalluspistoolilla (ei tarvi 69€ kannua) toimii silläkin... Pikkuhommiin varmasti kätevä mutta en lähtis kyllä vanteita puhaltaan. Mistähän tota soodaa sais vähän isommissa erissä kun vitosen läniköissä ? Hintakin oli suolanen motonetissä 15€/ 5länikkä...
    Siinä mielessä pätevä ettei "syö" perusainetta vaan putsaa paskat pois...
     
  20. Perde

    Perde 1st gear

    Kannattaa kysellä paikallisilta soodapuhaltajilta. Me myydään esimerkiks täällä Pohjois-Karjalassa 25kg säkeissä halukkaille. Hintaa euron kilo +alv.

    Jos siellä Hämeenlinnan suunnalla majailet nii kysy vaikka Virtasen Tapsalta Blastaway Oy:stä.

    http://www.blastaway.fi/
     

Kerro tästä muillekin!