Motopark uudistuksia tulossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Zandmann, 11.6.2007.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ei oo hirveesti tullut seurattua, kun meni joskus hermo siihen niiden asenteeseen mutta ilmeisesti heilläkin on autoilu ja jopa hauskanpito sille sallitulla alueella mieleen, ja "mielipiteet" on sitten semmoisia että Priuksen kuskitkin tykkää ja kattoo...

    Toi pätkä oli kyllä ihan jees. Vois kait sitä hullumpiakin harrastuksia olla, kuin treenata ajamista sille tarkoitetulla alueella. Ja suomen kelit ja tiet huomioon ottaen, tarttis olla mun mielestä joku ääritilannekoulutus mielummin pakollista korttia hakiessa. Säästäisi enempi henkiä, kuin kolmen kympin rajoitukset...
     
  2. Jukka Kivineva

    Jukka Kivineva 1st gear

    Munki mielestä tosi asiallinen pätkä Motoparkin kannalta. Ja yleensäkin ajopaikkojen ym. kannalta, tilanteissa joissa on rakennettu ja edetty laillisesti ja sitten uus laki ja sen tulkinta alkaa tuottaa ongelmia.
     
  3. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    olise hauska puskuri ohjelma...
    pieksämäen lehdessäkin oli että rakennettu aikoinaan väärään paikkaan heh heh
    mä haluan kans mökillä rauhaa, ostanpa sen kaivoksen vierestä... :eek:
    maksaako sitten nuo valittelijat sen moottoriradan siirtämisen sinne kainuun korpeen, helppoohan se on kuin liikennematon rullaus...
    halvemmaksi tulee siirtäää noi valittajien mökit sinne, kuin tehä uus rata

    voe elämän kevät

    jos mökki tai asunto on moottoriradan, lentokentän, kaatopaikan tms. läheisyydessä, varmaan täytyy varautua tiettyihin haittoihin
    itse kärsisin mielummin melusta päiväsaikaan, kuin shaissen hajusta 24h
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Jaa-a, arvailla voi miten tuollainen juttu menee läpi, mutta Savon Sanomien mukaan "kaikkiaan korvausvaatimukset nousevat satoihin tuhansiin euroihin."

    Sen kun suhteuttaa siihen että ratayhtiön liikevaihto on kai ollut viime vuosina rajoitusten vuoksi vain joitain kymmeniätuhansia euroja, niin voi kyllä todeta että moottoriurheilu on kallis harrastus - radan pyörittämisestä puhumattakaan.
     
  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Jokuhan tuolla tulee maksamaan oikeudenkäyntikulut vai mitenkäs se oikein menee? Uskomaton soppa kyllä...
     
  7. supo

    supo Double Gearhead

    Vittu minä sanon,ei ahneudella rajaa kun rahasta kyse!!!!Samalla paikalla toiminut kaivostoimintaa kymmeniä vuosia ja nyt rupesi tuo melu häiritsemään ja joku keksi että sillä voi ansaita säkkitolkulla rahaa!!!!!
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Mielestäni on käsittämätöntä, että syyttäjä on päättänyt viedä asian oikeuden käsittelyyn. Tässä tilanteessa olisi hyvin voinut tehdä syyttämättä jättämispäätöksen, koska eihän kukaan vahingonkorvauksen vaatijoista varmasti pysty näyttämään toteen vaatimustensa mukaisia tappioita.
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niin. Ainoat toimijat, joille on ihan rahallista tappiota syntynyt tämän väännön seurauksena, ovat itse ratayrittäjä ja muut paikalliset yrittäjät, joiden elanto riippuu suoraan tai välillisesti turistien määrästä.

    Muut vois pitää suunsa tukossa vaatimusten suhteen, kun ovat itte vähintään vaatimansa edestä vahinkoa jo aiheuttaneet.
     
  10. C-barge

    C-barge Gearhead

    Niin, noitahan on eturistiriitoja jos jonkunnäkösiä. Toi lupa-asia on yks juttu, se meni eri oikeusprosesseja, ja sitte tollaset muut joita varmasti tulee riittämään jatkossakin, on omansa. Eihän toi ole mikään syytteen alanen juttu kai, vaan riita-asia. Noista paikallisista kädenväännöistä tiedä, et ketä joku syyttäjä käy na..amakirjassa tapaamassa jne. Mut noiden tarkotushan on saada radan toiminta loppumaan, ja loputon kiusanteko ja väsyttäminen, sen meidän järjestelmät mahdollistaa. Sen täytyy olla äärimmäisen kuluttavaa, kun ei toi yrittäminen muutenkaan niin helppoa ole. Olis suotavaa, että tollasesta sanktioitais ankarasti mikäli eivät johda tuomioon, mut lienee aivan liikaa toivottu.
     
  11. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Eli nuo nyt käräjillä olevat melurajojen ylitykset ovat siis valittajien itsensä mittaamia, kuten tämänpäiväisestä Savon Sanomista saamme lukea:

    http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo ... %A4/566979

    "Mevitar Oy:n yrittäjä kiisti edelleen rikkoneensa lupaehtoja. Hän vetosi ulkopuolisten tekemään säännölliseen meluseurantaan ja piti yksityishenkilöiden omia mittauksia epäluotettavina.

    Syyttäjä vaati yrittäjälle päiväsakkoja ympäristönsuojelulain rikkomisesta. Etelä-Savon käräjäoikeus antaa päätöksensä jutussa 15.6."
     
  12. Äffä

    Äffä 1st gear

  13. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  14. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Seuraava oikeusaste....

    Eiköhän valittajat käy koko oikeustien loppuun asti :mad:
     
  15. Qjet

    Qjet 1st gear

    Onko kellään tiedossa, mihin laskelmiin perustui Länsi Savo-lehden nettisivuilla kerrottu 300 000 euron korvausvaade ?
     
  16. Jukka Kivineva

    Jukka Kivineva 1st gear

    Arvaus:

    Yli 20 vaatimusta 7500€ kpl on väh. 150 000€.
    Jos 10 vaatii 20 000€ kpl ja loput 7500€ kpl niin sittenhän
    ollaan jo siinä 300 000€ kieppeillä tai yli...

    Toistan, oma arvaus, mutta veikkaan toimittajan
    laskeskelleen samalla tavalla.
     
  17. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ympäristöministeriö vahvisti Etelä-Savon maakuntakaavan. Kaupan suuryksikkömerkinnät saivat huutia, koska ne edistäisivät yksityisautoilua (kumma juttu, en ole pahemmin joukkoliikennettäkään täällä korvessa nähnyt).

    Mutta meidän kannalta positiivista oli, että ympäristöministeriö hylkäsi kaikki Motoparkiin kohdistuneet valitukset ja moottoriurheilukeskus on nyt merkitty maakuntakaavaan maakunnallisesti merkittävänä moottoriurheilukohteena melualueineen kaikkineen.

    http://www.ymparisto.fi/download.asp?co ... 331&lan=fi
    Sivulta 20 alkaa Motoparkia koskeva päätös. Hylätty valitus alkaa sivulta 9.
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

  19. mxu

    mxu 3rd gear

    JEEE!!!! Oikeus voitti!!! :D :D :D 8) 8)
     
  20. homer

    homer Double Gearhead

    Vaihteeksi siis hyviä uutisia. Vaan eikö nuo valittajat jossain muodossa harrastettaan jatkane?
     

Kerro tästä muillekin!