Motopark uudistuksia tulossa

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Zandmann, 11.6.2007.

 1. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Hyvin hiljaista on vielä ollu "vastarannalla" eli ei tosta isompia valituksia oo näkyny ainakaan julkisuudessa.

  Ja silleen ovat löytäneetkin tolle mielenkiintoisen paikan kun alustavassa selvityksessä mainitsevat jotta:
  Tillolan kohdealue on riittävän laaja (noin 175 ha) ja sijainniltaan sekä pääkaupunkiseutuun että muuhun maahan nähden hyvä. Alue sijaitsee melun kannalta riittävän etäällä asutuksesta. Huolimatta siitä, että alue sijaitsee Salpausselän harjumuodostuman yhteydessä, se ei ole vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjavesialueella.

  Harvinaista näin etelässä eli toihan sijaitsis siis Kouvolasta vajaat 20 km Lahteen päin eli Kouvolasta 20 km, Lahdesta 40 km, Helsingistä hiukka päälle 120 km jne.
  Ja mitä siitä on tullu ajeltua ohi ja silmäiltyä sitä seutua niin kyllä se on niin "tyhjällä kohdalla" että miten tonne onkin voinut jäädä sellanen niinkin iso joutava alue :wink:
   
 2. homer

  homer Gearhead

  Tulihan noilla seuduilla intin aikaan peuhattua ja aika korpea siellä tosiaan oli. Ei tarttenut edes kovin kauas siitä valtatieltä poiketa.
  Vielä kun tekisivät kuutostien valmiiksi sieltä Kouvolan päästä olis tieyhteyskin ihan kohtalainen ainakin pääkaupunkiseudulta.
   
 3. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  No nykysellään toi Kouvola-Helsinki väli vie henkilöautolla aikaa sellaset 1 t 15 min, ihan rajoitusten mukaan kurvailtuna eli aika lyhyt rykäisyhän sieltäkin olis tonne radalle :wink:
   
 4. homer

  homer Gearhead

  Juu, pääsosinhan se on ihan hyvä mutta ne viimeiset kilsat ennen Kouvolaa jossa muutamat onnettomat ovat saaneet sakkoja siinä 60 rajoituksen alueella. Onko se nyt sitten Kelttiä vai vai Koriaa?
   
 5. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Toi 60 aluehan on Keltin kohdalle tultaessa vajaat 10 km ennen Kouvolaa eli jos ajettas Helsingistä tonne Iitin radalle niin sinne asti ei tartte edes mennä kun tie Lahteen päin eli radan suuntaan kääntyy Helsingin tieltä jo juuri sitä kohtaa ennen elikkäs siitä Korian kohdilta.
   
 6. MR 340

  MR 340 1st gear

  Fb:ssä on kuuma aihe tämä ratahanke mutta kylmätotuus on että ei ees 125milj€ saa motoparkista ton tason systeemiä, ja valtio ei laita tollasia 25milj summia kyläkisoihin Totuus on vaan että Kouvolassa on kaikki palvelut.
   
 7. OL550

  OL550 1st gear

  Niin onkos siihen kouvolan ratasuunnitelmaan suunnitteilla kiihdytys suoraa tarpeeksi pitkine jarrumatkoineen? Kaikkialla puhutaaan vaan Kartingista ja motocrossista ja ralli crossista jne.. FHRA hoi, onko mitään suunnitteilla? Ei tää enään niin salainen ratahanke ole etteikö siitä vois julkisesti puhua :D
   
 8. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Tossa reilun parin vuoden takainen keskustelu asiasta ja ainakin silloin FHRA näytti olevan mukana kuvioissa:
  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=135843

  Mut vaikka ilmeisesti tosta halutaan olla vähän hys hys niin ettei noin keskeneräisistä jutuista juurikaan vielä huudella niin onhan toi asia kuitenkin harrastajien mielessä joten olishan se kiva saada uutta tietoa jotta vieläkö FHRA:ssa ollaan samoilla linjoilla ton asian suhteen eli onks FHRA yhä pysynyt kelkassa mukana.
   
 9. OL550

  OL550 1st gear

  Muutamilla uutis sivuilla täällä netissä oli juttua tuosta ratahankkeesta joten kyllä se ihan julkinen on..

  http://www.autotoday.fi/page.php?page_i ... 71&rss=all

  Se että missään ei puhuta kiihdyttelystä, niin tarkoittaako se että sinne ei ole suunnitteilla rataa äkkilähtö porukoille, vai eikö kiihdyttelyä vaan noteerata millään tapaa? Samaa kysyisin jotta onko FHRA vielä mukana kuviossa?
   
 10. luppes

  luppes 1st gear

  Joo kyllä täällä Fyyrassa ollaan tietoisia hankkeesta. Alkuperäisessä suunnitelmassa ei ole varausta kiihdytyssuoralle, mutta tietääkseni
  joku ehdotelma kiihdytyssuoran tekemiseksi on, eli olisi ihan omanaan eikä yhteyksissä esim. mutkarataan.
  Se että miten FHRA on mukana radan tulemiseksi on avoin, epäilen
  että ne rahasummat joista puhutaan ovat niin isoja (jokunen miljoona) että FHRA:lla ei ole mahdollisuuksia lähteä mukaan, ulkopuolinen rahoitus
  mm. valtiolta on mahdollinen mutta menee varmaankin ensin mutka ym ratojen rakentamiseen.

  FHRA:han ollaan oltu yhteyksissä useammastakin ratahankkeesta ja tietenkin mielenkiintoa ja halua olla mukana niissä on olemassa, mutta kaikki on usein kiinni rahasta, toki varmaankin ollaan valmiit jotain sijoittamaan kun siihen on mahdollisuuksia, myös olemassa olevien suorituspaikkojen kehittämisessä pyritään olemaan mukana.


  Itseänä kiinnostaa eniten johonkin päin Uuttamaata olemassa oleva suunnitelma, ja teidän että meillä on hyvä puolestapuhuja, tulevien eduskuntavaalien kansanedustaja ehdokas.

  Että tällaista miettii Luppe.
   
 11. -31

  -31 3rd gear

  Jo aikaa sitten oli Vauhdin Maailmassa juttua tuosta ratahankkeesta. Oli piirretyy kiihdytysrata asiallisine jarrutusmatkoineen kaikkineen. Rata oli täysin erillään ympyräympyrä radasta, siis tuon piirrustuksen mukaan voisi ajaa DR ja rataporukat yhtäaikaa.
  Juttu vaikutti liian hyvälle ollakseen jotain muuta ku toiveuni, toivotaan silti radan toteutumista.
   
 12. Heikki

  Heikki Gearhead

  Yllätys! ..no ei sentään. Kuten arvata saattoi, on Etelä-Savon maakuntakaavan vahvistuspäätöksestä valitettu. Lauri Huuhka, Marja-Leena Nenonen ja 59 kanssavalittajaa vaativat KHO:lle jättämissään valituksissa moottoriurheilun sallivan kaavamerkinnän poistamista kokonaan maakuntakaavasta. KHO:n päätös kaavavalituksista tulee noin vuoden päästä syksyllä 2011.

  [​IMG]
   
 13. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Laitetaas tänne päivitystä Kouvolan/Iitin ratahankkeen edistymisestä kun sille ei oo omaa topikkia eli uusin uutisointi asiasta oli tänään Kouvolan Sanomissa jotta Opetusministeriö tukee 1,5 miljoonalla eurolla Iitin moottoriratahanketta.

  Tommoinen päätös tuolla ministeriössä on nyt nuijittu pöytään joten eiköhän asia siitä taas etene :)
  Ainakin pää eli jonkunlaiset rahahanat on nyt hankkeen konkreettiselle toteuttamiiselle saatu auki ja tuolta Opetusministeriöltä selkeä kannanotto asian puolesta.
   
 14. sepi-ukko

  sepi-ukko 3rd gear

  Tästä ratahankkeesta aiheellista pohdiskelua uudessa VM 12/2010 lehdessä.
  "Iitin ratahanke kaatuu ilman valtion vahvaa tukea"

  Tottahan tuo on ja surullista. . .
   
 15. ProSB 170

  ProSB 170 1st gear

 16. äksy

  äksy 1st gear

  Ei liity motoparkiin tai kouvolaan mutta toivotaan ettei turuntauti leviä- http://www.iceroadracing.com/fi/index.p ... vu=uutiset Jotenkin tuntuu järjen vastaiselta tuo. Muistaakseni joskus jäärataa touhutessa tuli puhetta poliisin kanssa että, yleishyödylliset kuntoilu ja liikuntapaikat on oltava, niitä ei voi estää, kun kunnat on velvoitettuja ne tekemään ja ylläpitämään tms. Mutta 700 jäsenen kerho ei saa ylläpitää ja harrastaa noinkaan "hienolla" paikalla, luontoarvot kärsii! :odroll: Jos lie valittajat ajatellut, että kiusa se on "pienikin" kiusa. :mad:
   
 17. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  On tuntunut ja näkynyt jo pitkään että Suomessa ei moottoriurheilua suosita. Toki niitä formuloita katsotaan telkkarista ja naristaan siitä kun menivät nekin maksullisille kanaville. Täällä Kuopiossa Puijonlaaksossa oli parivuotta sitten joku mopo-puisto tulossa tuohon jousiammunta alueen viereen, ison tien läheisyyteen josta autoista tulee melua jne. heti kun tuota hanketta oltiin ehdotettu niin jo tuli lappua postiluukusta sisään taloyhtiöltä että nimeä listaan tälläistä ei voida sallia!!!!
   
 18. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Joo, noinhan se on aika yleisesti että kyllä niillä suomalaisilla maailmanmestareilla ja muilla menestyjillä sitten retostellaan kaikenlaisissa kahvikeskusteluissa mutta missään ne ei kuitenkaan sais täällä kehittyä ja harjoitella :odroll:
   
 19. joteam1

  joteam1 3rd gear

  Siis tuon alueen eteläpuolella on tuo ohikulkutie (jonne ei ole kävellen asiaa). Länsipuolella rautatie. Itäpuolella vankila ja pohjoisessa/lännessä teollisuusalue.
  Mitä h**vetin asiaa sinne on kenelläkään kävelemään?? Paitsi tietty jos on kavereita "täysihoidossa" tuossa itärajalla :-?
   
 20. juusoa

  juusoa 1st gear

Kerro tästä muillekin!