Motopark uudistuksia tulossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Zandmann, 11.6.2007.

  1. Tea

    Tea 1st gear

    Osu silmään tuollanen, en tiedä onko aikasemmin ollu täällä:
    http://www.ymparisto.fi/download.asp?co ... 393&lan=fi

    Jossa viime kevään FHRA:n kisoista on valitettu että ääniä radalta kuulunut jo lauantaina klo 9.00 ja sunnuntaina 9:40. Ja että radalla on ajettu vielä 19:00 lupamääräysten vastaisesti.

    Vastineessaan tää ratayhtiön toiminnanharjoittaja on arvellut ääniä katsojien aiheuttamaksi.

    Eiköhän nuo liene kuitenkin lämmityskäytöistä jne kuuluvia ääniä. En muista oliko tuossa kyseisessä kisassa mitään eriäviä aikatauluja hiljaisuuden suhteen.
     
  2. SC 285

    SC 285 1st gear

    Tota tekstiä tuolta linkistä kun luki niin jotenkin tuli sellainen meidän isi on vahvempi kun teidän isi fiilis. Eikö ihmisillä ole muuta tekemistä kun kytätä koska kuuluu mitäkin mistäkin. Paljonko toikin ruljanssi valituksineen ja päätöksineen ja taas valituksineen jne... yhteiskunnalle maksaa...
     
  3. kime2

    kime2 Gearhead

    Noista tutkimisista pitäis laskuttaa myös valittajaa,mikäli valitus osottautuu aiheettomaksi!
    Ja jos aiheelliseksi niin sit samaan tapaan kuin koulussa tehtiin kantelupukeille :lol:
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Radalla ei lupamääräysten vastaisesti ole ajettu. Kyllä ajaminen on loppunut täysin sen mukaan, kuin aikataulut on määrännyt.

    Äänet ovat todennäköisesti tulleet varikolta, sillä kilpailukutsun mukaan poikkeavia varikkohiljaisuusmääräyksiä ei tuossa kisassa ole ollut. Kilpailukutsun mukaan koneita sai siis käyttää ennen ja jälkeen ajoajan loppumisen, mutta radan lupaehdoista en tiedä tarkalleen, mitä siellä sanotaan varikko äänistä.
     
  5. kaasua

    kaasua 1st gear

    paljonkohan tommoset alastaron kaltaiset radat maksaisi...??
    jos fyyra jäsenten avustuksella hankkis tommosen suoran???
     
  6. luppes

    luppes 1st gear

    Alastaron radan osto pakkohuutokaupassa oli 2,5 milj markkaa, hinta
    nykyään ehkä lähes samma euroissa. Uuden radan tekeminen jos saa ympäristöluvan maksaisi arviolta n. 2-3 miljoonaa euroa jos on oma maa-alue niin varmaankin millikin voi riittää.

    - Luppe -
     
  7. vesaraiski

    vesaraiski 1st gear

    alastaron ratayhtiössähän myytiin vain rakennukset ja liiketoimi, maa-alueet eivät kuuluneet kauppaan vaan ne on vuokrattu....

    Ihan vaan hinta vertailuks....

    Sit on vielä keksittävä se yhtälö millä radan sais tuottamaan ja mitä sinne keksis aktiviteettejä ympäri vuoden......

    Ja taas ollaan samassa ongelmassa kun nyt että mm. Alastarolla loppuu kapasiteetti monessa asiassa kesken kun sinne tuodaan em-kisa, ja ratayhtiöllä ei ole mitään järkeä panostaa jätti summia vain tätä yhtä viikonloppua varten....

    Eli käyttö pitäisi olla tehokasta, jotta rata pysyy pystyssä....
     
  8. kaasua

    kaasua 1st gear

    SUOMI= moottoriurheilumaa!!!
    eiköhän rahan kiilto silmissä oleva yrittäjä keksi jotain....!!! :wink:
     
  9. Zege

    Zege 3rd gear

  10. triniemi

    triniemi Gearhead

    Ei kauheen hyvältä kuulosta. 55db mitattuna mistä?
     
  11. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Voisikohan tuollaista strippiä käyttää talvisin 402 metrin pikaluistelussa.. jäät radan päälle, makkarat myyntiin ja tornista selostusta.. :rotfl: :rotfl:

    siinä se tuottopuoli vaan taitaa vähän ontua. Mutta jotain talviurheilua tuolla tontilla olis oltava jos aikoo talvisin tienata.. keväisin purettava hiihtoputki tms?


    heh.. Lumikelkka Dragster... 8)
     
  12. homer

    homer Double Gearhead

    Alueen asukkailta on kesän aikana tullut enimmäisäänitasojen ylityksistä lukuisia ilmoituksia. Ilmoitukset ovat perustuneet asukkaiden omiin mittauksiin.


    Mahtaa olla luotettavat mittalaitteet?
     
  13. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Joo, ovat varmaan Nokian kännyn dB-mittarilla mitanneet. Tietävätköhän edes, että melumittaukset tehdään aina A-painotuksella (jos mittarissa on valinta C-/A-painotuksille) tai että mittaukset pitää varmaankin tehdä kalibroiduilla laitteilla.
     
  14. turbo

    turbo 3rd gear

    Ja ympäriistöluvan mukaan mitataan sekä ekvivalenttitasoa (A-taajuuspainotus) että enimmäistasoa (A-taajuuspainotus, F-aikapainotus). Virtasalmella on ilmeisesti enimmäistaso ylittynyt väärinä päivinä.

    Lupamääräys 1:
    Ratakilpailuja ja harjoituksia, joiden seurauksena enimmäisäänitaso voi lähimpien asuintalojen alueilla ylittää 55 dBAF, saa järjestää enintään 8 päivänä kuukaudessa, ei kuitenkaan heinäkuussa. Tällaista toimintaa saa harjoittaa vain yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. <snip>

    Lupamääräys 2:
    Toiminnan aiheuttama päivittäinen keskiäänitaso LAeq, klo 7 - 22 ei saa ylittää 55 dBA lähimmässä asutuksessa. Toiminnan aiheuttama päivittäinen keskiäänitaso LAeq, klo 7 - 22 ei saa ylittää lähimmän vakituisen asutuksen alueella 53 dBA tai lähimmän loma-asutuksen alueella 45 dBA enemmän kuin 4 päivänä kuukaudessa. (YSL 43 §, Vnp 993/92)

    lähde: http://www.ymparisto.fi/download.asp?co ... 469&lan=fi
    -------------------------------------------------------------------------------

    Eteläisessä Suomessa eräässä tapauksessa kunnan ympäristöpuolen tättähäärä oli radan varressa desibelimittarinsa kanssa ja sai kai orgasmin, kun alkoi hokea: nyt, nyt, nyt tulee... meni yli... Paikalla olleet lehdistön edustajat saivat tästä tietenkin jutun juurta, mutta viralliset (asiaan erikoistuneen yrityksen) äänialtistusmittaukset lähimmissä asutuksissa osoittivat melun olleen lupaehtojen puitteissa ja todetiin taustamelun (linnut, ohiajava liikenne, trampoliini) vaikeuttavan radalta kantautuvan äänen mittaamista.

    Opetus: Ainahan voi yrittää mitata, mutta pitäisi myös osata mitata ennen kuin kommentoi ja tulkitsee tuloksiaan ääneen. Vaikka osaisit mittalaitteen käyttöohjeen ulkoa, niin se ei tarkoita sitä, että osaisit mitata.

    -------------------------------------------------------------------------------
    Mölymittauksesta voi lukea esim täältä
     
  15. supo

    supo Double Gearhead

    Toivottavasti tuonne Virtasalmelle joku kaivosfirma rupeaisi tekemään koekairauksia niin olisi tällä Pro Hällinmäki porukalla jotain muuta tekemistä kuin pientä yrittäjää kiusata koko ajan!!!!
     
  16. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Asun yleisurheilukentän läheisyydessä.Kentältä kantautuu kesät talvet mm: kiroilua, suoranaista karjuntaa sekä selostajien aivan järjetöntä örinää, menee lähelle black metallia.
    Melusaaste on melkohäiritsevää varsinkin kesäisin.
    Mutta nyt se tärkeinero, olen paikallinenasukas ja kyse on yleisurheilusta.
    Valittaa ei voi vaikka haluaisikin.
    Virtasalmella harrastetaan moottoriurheilu ja valittajat pääsääntöisesti(kuulemani mukaan)ovat kesämökkiläisiä Eteläsuomesta.(korjaa jos väärässä).
    Valitukset menee täysillä läpi.

    Moottoriurheilu on tuomittavampaa kuin väkuivaltainen kaukalossa piekseminen ja suoranainen huuto potkupalloa tai jotain keppiäheittäessä.



    P.S en ole urheilu enkä liikunta vastainen joten asia on vain retorinen vertailu siitä mikä on hyväksyttävää melua ja mikä ei.
     
  17. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tosiaan 55dB on asuinympäristölle määritetty yläraja, mutta palautetaanpa mieliin seuraavat:

    Lehtien havina tuulessa 10-30 dB
    Tietokoneen humina 30-50 dB
    Keskustelu 50-70 dB
    Ohikulkeva liikenne 70-85 dB
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niinpä. Jos tossa aiemmassa esimerkissä (nyt tulee...) joku pölisee ääneen mittauksen aikana omiaan, niin niillä tuloksilla voi pyyhkiä ahteriaan :D
     
  19. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    55 db on asuinalueen melun KESKIRAJAN yläarvo, joka tiehallinnon arvion mukaan ylittyy noi 20% paikoista. Jos tollasta 55 db melua mittaa, niin siinä voi erinäsen taustakohun, linnunlaulun tms. ansioista olla tiettyjä vaikeuksia. Jos naapuri huudattaa pihalla corollan stereoita, niin seuraako siitä vähempi ajopäiviä moottoriradalle? Joskus aikoinaan Malmin lentokentän vastustajat veosivat mm. noihin meluhaittoihin, ja yrittivät sitä todistella mittauksilla. Eivät vaan saaneet sitä mitattua, kun lahden tien liikenteen meteli "häiritsi" mittauksia olemalla kovempi kuin lentokentän melu. Vaikka ne eritaajuiset äänet kuuluukin sen taustakohinan yli, ne ei silti välttämättä ole sitä voimakkaampia.
     
  20. stangrider

    stangrider Gearhead

    "Luotettavalla mittarilla" eli Nokian kännykällä mitattuna oman tietokoneen tuulettimen hurina on jo tuon 55db :mad:

    Joo, valittajat on muualta.

    Lähellä asuvat kesämökkiläiset ovat jopa tapahtumapäivinä radalla töissä,
    ei häiritse melu heitä 8).
     

Kerro tästä muillekin!