Motopark uudistuksia tulossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Zandmann, 11.6.2007.

  1. Mikkoli

    Mikkoli Gearhead

    PÄÄvalivalin asuinpaikkakunta Rovaniemi! Kesäasunto lähialueella...jonka ymmärtääkseni hommannut vasta kaivos toiminnan loputtua!? 8) toki ei ainoona valittamassa. Viime vuoden kevätkisoissa juteltiin talkooporukan nokan (metsästysporukan?) kans...oli hauska kuulla faktaa Motoparkin "kulta-ajoista" tähän päivään ja valituksiin. :p Tätä on ehkä turha enää toistaa...mut,mitä luulette oliko kaivoksen toiminnasta ympäri vuorokautisena toimintana räjäytyksineen ja jatkuvine pöly haittoineen vähempi haittaa kuin nykyisestä lähinnä pyörillä ajelusta. :eek: Pölyäkin aiheuttanutta kivitukkaa on kaiketi käytetty kiitettävästi ratojen valmistuksessa ja maisemoinnissa...et täs kiitos valittajilta hyvästä työstä! :mad:...oliko saunan takana tilaa...?
     
  2. turbo

    turbo 3rd gear

    Sisäpiiristä kuultua...

    Virhe tapahtui siinä, kun kunta kaavoitti mökkitontteja. Se unohti niistä maininnan, että tontit sijaitsevat melualueella. Arvaatte varmaan, että kunnan isät ovat harmissaan mokasta.
     
  3. luppes

    luppes 1st gear

    Ja nythän alue on Pieksänmaan kaupungin alueella ja ensi vuoden alusta
    Alastaron moottorirata on Loimaan kaupungissa.
     
  4. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kyllä tää on Pieksämäen kaupunki ;)


    Tosiaan olikohan se niin että 2/3 pääkaupunkiseudusta on aluetta, jolla toi 55dB raja rikkoutuu lähestulkoon ympärivuorokautisesti. Samaten Virtasalmella Motoparkin ohi kulkevan tien liikenne aiheuttaa reilustib 55dB:a suuremmat meluhaitat näille lähiasukkaille eli milläs ihmeellä sen taas erottaa onko kyse tieliikenteestä vai moottoriurheilusta.
     
  5. Slow66

    Slow66 1st gear

    Kuulostaa ihan samantyyppiseltä jutulta kuin kerran kuulemani erään asuntoja vuokraavan kaverin kertomus. Oli kuulemma kerrostalossa katutasossa ravintola, ja ylempänä asuva vuokralainen valitti melusta. Olivat käyneet ihan mittareiden kanssa toteamassa että ei sitä melua kuulunut, mutta silti vuokralainen valitti siitä. Vuokraisäntä totesi että ilmeisesti pelkkä tieto siitä että melua saattaisi tulla riitti tälle vuokralaiselle.
     
  6. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tää menee hiukan offtopiciksi, mutta olin aikoinaan dj:nä eräässä ravintolassa joka oli toiminut samalla paikalla siinä vaiheessa jo 8 vuotta. Eräänä iltana siihen mun soittopaikan tiskille tuli vanhempi mieshenkilö pyjamassa ja vaati mua lopettamaan soittamisen tai hän kutsuu poliisit. Totesin siihen että ei auta mikään, tää on mun työtä. Kohta siihen sitten tuli poliisitkin sen miehen mukana ja nehän oli ällikällä kun olivat luulleet tulleensa rauhoittelemaan teinien kotibileitä ja tyyppi oli raahannut ne ravintolaan... Kävi sitten ilmi että tyyppi oli ostanut naapuritalosta asunnon ja muuttanut siihen pari päivää aiemmin ja kovasti tuntui ravintola häiritsevän vaikka musiikki ei kuulunut kuin äärimmäisen vaimeana edes ravintolakiinteistön ulkopuolelle, naapuritalon pihasta nyt puhumattakaan :D
     
  7. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ja tämä menee myös OTksi.

    Itsellä oli aikanaan tuollainen ravinteli...yläkerrassa joku opiskelija joka aika ajoin kävi olusillakin valitti melusta ja palasi kämpilleen...
    Noh siitä tulistui eräs asiakas joka meni koputtamaan opiskelijan oveen ja kun opiskelija jotain koitti lässyttää tää otti kurkusta kiinni ja nosti jannun ulos kämpästä ja sanos että on se perkele että nuori jannu valittaa moisesta ->Me halutaan kuunella hyvää rokkia ja AC/DC soi niin lujaa kun me halutaan.
    Ei tullut mitään valituksia sen jälkeen mutta yksi satunnainen asiakas
    vähemmän...tiedä sitten oliko niin fiksua puolin ja toisin mutta sitä saa mitä tilaa.

    Taasen tuo ikivalittaja Alastarollahan on Liedon Carruksella töissä ainakin ollut jonninsortin pomona ?
     
  8. Tinde

    Tinde 1st gear

  9. homer

    homer Double Gearhead

  10. PasiH

    PasiH 3rd gear

    Taidan tietää tämän rovaniemeläisen rouvan kesäasunnon sijainnin. Jos osuin arvauksessani oikeaan, ei se ihan radan lähialueella ole. Mikäli mökki on sama, on vaikea kuvitella että radan normaalit äänet voisivat sinne kuulua. Tietty jokin TF saattaisi sinnekkin kaikua jos oikein tarkkana kuuntelee. Alkuasukkaan mukaan kyläläiset aika käärmeissään rouvan touhuamisesta, vaan niin kuin ukko sanoi, minkäs noille h******n akoille kukaan mahtaa..
     
  11. ata

    ata Gearhead

    Itse kun asuin koko lapsuuden ja nuoruuden alle kilometrin päässä moottoriradasta (Ahvenisto Hämeenlinnassa) niin voin ainakin omana mielipiteenä sanoa, että kertaakaan en häiriintynyt moottoriradalta kuuluvasta moottorien äänistä. Päinvastoin... Mutta eipä niistä häiriintyneet muutkaan juurikaan sillä alueella ainakaan. Olihan siinä kyllä sitä harjua välissä eli asuimme harjun toisella puolella, mutta alle 1 km päässä linnuntietä kuitenkin.
     
  12. Savis

    Savis Gearhead

    Paljonko vie 1/4 maililla enemmän aikaa autolla jossa on äänenvaimennin joka tiputtaa tuohon sallittuun 55 db:n ? Esim. 10 sekuntin autolla.
    Voisiko tätä asiaa lähestyä näin?
     
  13. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Vaikkei auton pakoputkesta kuuluis tuhahdustakaan on jo mekaaniset äänet yli 55 db. Uusilla autoilal taitaa meluraja olla 74 db:tä ja se on todella matala. 10 db:tä merkkaa melun kaksinkertaistumista. Mun muistaakseni toi mitataan ohiajavasta autosta sivulta 50 metrin päässä n. 50 km nopeudella suurimmalla vaihteella ja 1/3 osa kuormalla. Toi uuden auton sallittu meteli on siis nelinkertanen tohon moottoriradan sallittuun verrattuna, eikä sitäkään edes kuule tollasen matkan päästä normaali asuinympäristössä. Esimerkiks uuden Opel Astra 1.6 bensan ohiajomelu on 72 db:tä, eli liki nelinkertainen tohon mikä pitäis olla moottoriradan ympäristössä suurin sallittu. Jos tuulee vähänkin, niin puun lehtien havina estää noi mittaukset, taustakohu on liian suurta.
     
  14. Bitti

    Bitti 3rd gear

    Kolme desibeliä on lähempänä totuutta.
     
  15. MadMike

    MadMike Gearhead

    3 dcbl= äänen voimakkuus kaksinkertaistuu..näinhän se on opetettukin.
    Ketä nyt on nukkunut tunnilla vai lintsannut ?
     
  16. Jza

    Jza Double Gearhead

    Johan taas viisastellaan. Joo, kun äänen TEHO kasvaa kaksinkertaiseksi, niin äänenPAINE nousee 3 db. db asteikko vaan sattuu olemaan logaritminen, niin on tutkittu että ihmiskorva aistii äänenpaineen kaksinkertaistuneena, kun sen paine nousee 10 db. Vaikkakin todellisuudessa äänenpaine nousee kuutisen desibeliä...

    Ja niin kuin kaikki koulussa hereillä olleet tietävät, niin asiahan ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. 20 hertsin taajuudella olevaa 140 db:n ääntä tuskin kuulee, mutta samalla paineella korvaan tuutattu 3-5 kilohertsin ujellus pistää jalat alle vähän karskimmaltakin jätkältä.

    http://www.aanipaa.tamk.fi/voima_1.htm
    http://koti.netplaza.fi/~mikaa/rami/tie ... korva.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_power_level
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_pressure_level
    http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel
     
  17. bootsi

    bootsi Gearhead

  18. DS 333

    DS 333 1st gear

    k

    Kyllä tuo näytti Spring Nationals ainakin V8 tapahtumakalenterissa olevan ohjelmassa toukokussa taas...
     
  19. gm dealer

    gm dealer Gearhead

    Nuo Rovaniemäläiset taitaa olla oikein riesa Pieksänmäen seudulle kun tuossa viime viikonlopun savonsanomissa oli juttu että rovaniemeläinen herrasmies oli tehnyt valituksen ideapark hankkeestakin.(jutussa luki että henkilöllä on yhteyksiä pieksänmäelle.Rovaniemeläiset taitaa valittaa kaikesta pieksänmäen seudulla)?
     
  20. kuula

    kuula Gearhead

    Pitäs tehä paluu entiseen, pelti kii, aivot narikkaan ja terve, tultiin kahville...
     

Kerro tästä muillekin!