Motopark uudistuksia tulossa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Zandmann, 11.6.2007.

  1. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    tossahan olis passeli juttu asiasta kiinnostuneille.
    eli joka puolelle rataa pienet tontit, harrastajat/asiasta kiinnostuneet sitten sinne aina melupäivinä päristelee mönkkäreillä yms. ----> ei pysty mittaamaan radan melua koska radan suunnasta tuleva muu melu ylittää sen :wink:
     
  2. turbo

    turbo 3rd gear

    Pro Hällinmäki

    Koska pidämme Pro Hällinmäki ry:n perustamiskokouksen?

    Toi oli hyvä idea, että käydään kesälomalla ja viikonloppuisin tekemässä talven takkapuut siellä radan nurkalla. Eihän sitä työssäkäyvällä ihmisellä oikein olekaan muuta mahdollisuutta, kuin loma-aikaan tehdä tuollaisia hommia.

    Sehän riittää, kun saa pienen määräalan vuokralle. Kai joku paikallisasukas sen verran ymmärtää bisneksen päälle, että myy muutaman rungon, joita sitten voipi pilkkoa rauhassa haluamansa pituisiksi pätkiksi. (Pahus kun unohtui kirves kotiin ja pitää vielä halkaistakin nämä pöllit tällä sahalla.) Motomajoilta sitten mökki vuokralle, niin sitäkin kautta saa tuettua paikallisia elinkeinonharjoittajia.

    Kohta sinne saadaan aikaiseksi tällaiset halonhakkuukisat... kaverit tuli vähän talkoisiin auttamaan :D Nitroa peliin, niin eiköhän ne tukit katkea aina nopeasti...
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tänään oli Pieksämäen Lehdessä uutinen, että Motopark on ajatunut vaikeuksiin velkojensa kanssa ja saanut helmikuussa lähes 550.000 euron velkomustuomiot. Huomattavia saatavia on mm. Osuuspankilla ja Eastway Sound & Lightning Oy:llä.

    Yriitäjä John Tuuli Motoparkista toteaa, että "velkoja kertyy kun liiketoimintaa ei pysty harjoittamaan" ja jatkaa että "liikevaihto on tippunut kiristyneiden lupaehtojen vuoksi kolmasosaan normaalista tasosta." - jokainen voi itse arvioida miten suuret katteet tuollaisessa liiketoiminnassa on ja laskea siitä miten suuri tragedia on, jos tulot ovat vain kolmannes normaalista...

    Lisäksi Tuulen mukaan koko ensi kesä on Imatran ajoja ja kiihdytyskilpailuja lukuunottamatta buukkaamatta, koska toimintaa on mahdotonta jatkaa mikäli lupaehtoja ei saada löysemmiksi ennen kesää.

    "Kukaan ei ole vielä hakenut meitä konkurssiin ja meillä kova halu on vielä jatkaa toimintaa ja pitää firma pystyssä. Mutta nykyisillä lupaehdoilla se ei ole mahdollista" Tuuli kertoo ja totaa: "Kymmenen vuotta on mennyt valittajien kanssa taistellessa ja näyttää siltä, että nyt yrittäjän niskan päälle on päästy."

    Onhan se hienoa, että jos taantuma tai lama ei saa potentiaalisia yrityksiä nitistettyä niin ympäristöarvoilla ratsastavat viherpiipertäjät hoitavat homman. Kaikki matkailutulo, joka Pieksämäen seudulle tulee talousalueen ulkopuolelta olisi tarpeen ja Motopark toimiessaan normaalisti sitä tänne toisi. Seuraavaksi varmaan ovat sitten Big Wheelsin kimpussa...
     
  4. mxu

    mxu 3rd gear

    Kyllä ottaa kupoliin tuo motoparkin tilanne... :mad: Siis miten tämä voi olla mahdollista että ensiksi rakennetaan rata "hevon kuuseen" että ei olisi meluhaittoja ja sitten joku keksii rakentaa kesämökkinsä siíhen viereen ja saa koko radan kohta historiaan :mad:
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mielenkiintoista, että lupaehtoja voidaan kiristää jonkun yhden hengen yksittäisen ja rekisteröimättömän "yhdistyksen" suunsoiton perusteella. Mitään varsinaista faktaahan ne ei käsittääkseni mistään melusaasteesta ole aikaan saaneet?

    Eikös kuntalaisillekin luulisi olevan plussaa, että siellä on edes jotain mikä vetää porukkaa. Vai haluaako jengi asua yksinään maalla ikkunat mettään päin. :odroll:

    Tädin tontti vaan pakkolunastukseen ja päälle tie motoparkista uimarannalle.
     
  6. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Onhan siinä toki taustatukena kansan syviä rivejä edustava kansanedustaja Oras Tynkkynen :odroll: ...

    Pieksämäen kaupunki ei paljoa pysty asiaan vaikuttamaan, lupaehdot oli Etelä-Savon ympäristökeskuksen käsissä ja nyt mikä lie ELY vai AVi vai mikä hemmetin byrokratiaviidakko se onkaan. Pieksämäen kaupungille sen sijaan voi nostaa hattua siitä, että harrasteautomatkailu on nostettu yhdeksi seudun matkailumarkkinoinnin teemaksi tänä vuonna ja slogania "Pieksämäelle pääsee myös autolla" on käytetty julkisia kulkineita toitottavien ympäristöystävien harmiksi =) Harmi ettei Motopark nykytilanteensa vuoksi ole tässä markkinoinnissa mukana.
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Jaså. Se on kiva että noi ulkopaikkakuntalaiset tietää paremmin miten asiat pitäisi olla. Tynkkyselle ja noille muillekin piipertäjille voisi tietysti vihjaista, että tossa hommassa eniten saastuttaa prosentuaalisesti kaluston kuskaaminen ja kyllä me se rata aina löydetään. Kilpuri käy kyllä biobensallakin, mutta toi bussi ei, eikä sitä matkan varrelta mistään saisikaan.

    Jos ei kerran ajeta tuolla, niin ajellaan sitten tuolla lapin perukoilla. Siinähän se maailma pelastuu.
     
  8. kime2

    kime2 Gearhead

    Olipa siinä miehekäs mies,kun joutui oikein netistä katsomaan mikä tämä oikein on :eek:
    Luulin ensin tätä lvi-puolen huuleksi,näin vähän sitä näemmä tietää politiikastakin :oops:

    Mut luulisi noinkin paljon maailmaa nähneen miehen tajuavan kuinka tärkeitä nuo autokilpailut ovat alueen yrittäjille/työpaikkojen tarjoajille...

    Eikös ne jotkut ole laskeneet et silloin kun on jossain autokilpailut niin porukka ajaa omilla autoillaan huomattavasti vähemmän kun katsovat kilpailuja useamman tunnin ja nuo kilpa-autothan ei juurikaan saastuta.

    Kauheeta vouhottamista muutenkin näistä ympäristöasioista,sillä kun ei ole täällä "länsi-venäjällä" mitään merkitystä,kun tuolla idässä pikkasen saattaa nuo tehtaat lykätä kaikenlaista ilmoille :odroll:
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    No onhan se vähän sitäkin :rotfl:
     
  10. patukaplas

    patukaplas 1st gear

    Voi perkele sentään !!!

    Jos olette lukeneet aiemmat tekstini liittyen Motoparkin perustamiseen ja sen jatkuviin ongelmiin valittajien kanssa, ollaan päästy pelättyyn päätepisteeseen !

    Olen useassa kohtaa kehoittanut paikkallisia perus-asukkaita pitämään puolensa valittajia vastaan mutta näemmä kukaan ei uskalla nostaa kissaa pöydälle !!
    Nyt siis olemme tilanteessa että Tuuli ei enää pystyy pitämään firmaa pystyssä nykyisillä luvilla. Jos tästä eteenpäin kun portille tulee valtavat lukot estämään alueelle pääsy, alkaa paikalliset voivottelemaan miksi kaikki kaatui lopulta, on se auttamatta liian myöhäistä.

    Silloin kun olin osakkaana mukana Motoparin alussa, jouduimme tekemään kalliit mittaukset omasta pussista vain kumotaksemme valittajan väitteen. Aina olimme oikeassa mutta mikään ei pysäytä näitä syöpäläisiä tuhoamasta toisen elinkeinoa ja seutukunnan matkailuvalttia.
    Silloin 80-90 luvun taitteessa oli mahdollisuus vielä järjestää tapahtumia kohtuullisin rajoituksin ja niillä sentään pystyi elämään vaikka melumittauksia pitikin jatkuvasti tehdä.

    Nyt on Tuuli ajettu totaalisesti nurkkaan ja Jonne on käsittääkseni enää yksin taistelemassa tuulimyllyä vastaan.
    Ymmärrän Tuulen fiilikset ja toivotan jaksamista jonkin muun harrastuksen parissa, tää Motopark on näemmä nähty !
     
  11. rb

    rb Double Gearhead

    Ei helvetti.

    Tuo on todella huono juttu. Eiö nyt ole mitään keinoa taistella noita valittajia vastaan?
     
  12. supo

    supo Double Gearhead

    Valitettavasti nämä Vihreät ovat niin oppineita että ne kusettaa Keskustan porukan maaseudulla kuusnolla ja jos tuo Sinnemäki saa olla työministerinä vielä vähän aikaa niin maaaseudulla viljellään vain humuheinää eikä edes pihakissaa saa olla!!!!On muuten hienoa että meillä oikein TYÖMINISTERI on lopettamassa LAILLISEN KOKONAISEN AMMATTIKUNNAN eli TURKISTARHAUKSEN!!!Seuraavaksi varmasti koko MAANVILJELYN ja KARJANKASVATUKSEN!!!HYVÄ SUOMI!!!!
     
  13. homer

    homer Double Gearhead

    Kohta kai ruvetaan tekemään ydinvoimapäätöksiä ja eikös se muinoin ollut niin vihreät eivät istu hallituksessa joka päättää ydinvoiman lisärakentamisesta? Mielestäni kerran ainakin nostivat kytkintä (tosin tuo vertaus vähän ontuu tässä tapauksessa).
    Vaan taitaa tämän päivän vihreätkin olla sen verran selkärangattomia että ministerisalkku ja ministeriauton takapenkki voittaa aatteellisuuden?
     
  14. MJL_

    MJL_ 3rd gear

    Motoparkin tontistahan tulis hyvä paikka ydinvoimalalle! :rotfl:
     
  15. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Sopisiko "heilauttivat kättä maakaasubussille" tai "pistivät monoa* toisen eteen" :rotfl:

    *ei sisällä eläinperäistä nahkaa
     
  16. RENO

    RENO 2nd gear

    Myös riikinnevan kaatopaikan toiminta varkaudessa on lopppumassa.
    Ois tuo motoparkin tontti uudelle kaatopaikalle hyvä paikka, valmiit pohjat ym. Ja sokerina pohjalla vois viher piiperöt tutustua lokkeihin ja muihin pien jyrsiöiden elämän menoon :rotfl:
     
  17. MJL_

    MJL_ 3rd gear

    ..ja kaatopaikan kupeeseen iloisesti savuava jätteenpolttolaitos!!
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Noi olis muuten oikeasti varmaan molemmat ihan varteenotettavia vaihtoehtoja (voimala ja kaatis) ja ei tuu meteliä juuri kummastakaan, niin lienee kesämökkiläisetkin tyytyväisiä.

    Tuskin sinne kuuseen mitään jumboa tai Ikeaakaan kukaan lähtee rakentamaan :rotfl:
     
  19. patukaplas

    patukaplas 1st gear

    Niin ja valittaja-kesämökkiläiset sulautuisi hyvin siihen joukkoon kun samanlaista jätettä ovat, monta paskakärpästä menisi yhdellä lyönnillä !!!
    Nyt nimittäin pistää niin vihaksi etten säästele sanojani !

    Se joka vetää näistä herneet nenään, tervetuloa puskista tapaamaan, odotan innolla tapaamista

    t: Jari Kaplas
     
  20. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Ei noita voimalaitoksia ihan hiljaiseksi saa.
    Ehkä vähän hiljaisempi, kuin kisapäivä ajoradalla, mutta sen vastapainoksi se olis sitten jatkuvaa 24/7 . :rotfl:
    Taukoa olis huoltoseisokkien aikana, jolloin sitten tulee vähän huoltotöistä johtuvaa kovempaa melua :rotfl: :rotfl:

    Mut sehän olis noille valittajille ihan oikein... :poff:
     

Kerro tästä muillekin!