Motoparkista seuraava Keimola?

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Anonymous, 2.1.2002.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Näinköhän vuosia jatkunut kiista loma-asukkaiden oikeuksista rauhalliseen lomaan päättyy radan toiminnan lakkauttamiseen?

  Lue Länsi-Savon artikkeli
  Länsi-Savon sivut

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Webmaster 2002-01-03 20:38 ]</font>
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Muillekin tiedoksi että tuo linkki sisältää kyseisen päivän uutisia, Motopark-uutinen löytyy keskiviikon kohdalta.

  Sääli jos jälleen tuhotaan yksi harrastuspaikka, tosin melko matalaa profiiliahan motopark onkin vetänyt viime vuodet verrattuna alkuvuosiin, kun FHRA sekaantui alastaron radan omistuskuvioihin siirtyivät kisat sinne lähes kokonaan.

  Paikallisilla on varmaan tietoakin mutta mun käsitys on että radan käyttö = melu ei ole jokapäiväistä ja se keskittyy nimenomaan juhannuskisoihin, muut kun drag-kilpurit lienevät sen verran hiljaisia että ei meteli kanna kilometrien päähän?

  Luullakseni kyseessä on samat muutama "vaikutusvaltainen" lähiseudun mökkiläinen jotka ovat alusta asti olleet vastaan, näiden etu on noinkin isolla :smile:paikkakunnalla tottakai tärkeämpää kuin ne muutamat työpaikat jotka rata tuo?
   
 3. Heikki

  Heikki Gearhead

  Motoparkin käyttö taitaa nykyään olla aktiivisempaa kuin koskaan.

  Tosin pääpaino on rata-autokisoissa eikä drag race -kisoja ei taida olla kuin juhannuksena ja sitten UCC:n kadunmiesten tapahtumat pari kertaa kesässä.

  Nämä lähiseudun rauhallisuuden vaalijat tosin taitavat kuunnella ääniä stetoskoopilla, joten kaikki meteli mitä kuuluu menee drag racen piikkiin.

  Olimme kerran radalla myöhään illalla (about klo 23 tms.) testaamassa ajanottolaitteita ja radalla ajettiin vain tavallisilla käyttöautoilla noin 30km/h. Ei siis juuri syntynyt meteliä. Sitten viereisellä tiellä meni muutama Harrikka ja hetken päästä poliisista soitettiin ja kysyttiin että kukas siellä nyt ajaa kun meteliä kuuluu ja naapurit valittaa...

  Mutta palatakseni radan käyttöasteeseen, niin ainakin UCC:lla on täysi työ saada vapaata viikonloppua omille tapahtumilleen kun lähes kaikki on aina varattu isommille happeningeille ja arki-illat on täynnä harjoitusajajia...

  http://www.motopark.fi

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Heikki 2002-01-03 10:29 ]</font>
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Motoparkin rataesittelysivujen kartasta on jätetty drag race -rata kokonaan pois!!

  Pääpaino siis ihan muualla nykyään. Sääli sinänsä, että juuri drag race -porukan talkoilla tuo rata aikoinaan rakennettiin.
   
 5. fisu

  fisu Gearhead

  sehän on muutenkin vanhentunut koko sivusto,
  eiköhän tänä vuonna jatku kisat ja muut karkelot entiseen malliin :smile:
   
 6. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tuota Heikki just tarkoitin, eikös ratakilpureilla ole jotkut melurajat, ainakin joissain luokissa on. Suurin meluaja on taatusti juhannuskisat ja kiihdyttäjien testipäivät.
  Tuosta kirjoituksestasi kävi ilmi just se mitä epäilin, lähistöllä mökkeilee joku kyylä joka on korvat höröllä kuuntelemassa pienintäkin risausta jotta pääsee valittamaan. Ilmeisesti kyseinen henkilö on "joku" koska juttu kerran paisuu noinkin isoksi.
  Olisi mielenkiintoista tietää onko k.o. henkilö hankkinut mökin radan valmistumisen jälkeen, silloinhan ei pitäisi voida syyttää kuin itseään jos menee noin "meluisaan" paikkaan mökkinsä laittamaan.
  Joka tapauksessa on mielenkiintoista nähdä miten Virtasalmen kunta suhtautuu asiaan, onko muutama mökkeilijä tärkeämpi kuin rata?
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Yksi äänekäs vastustaja lienee professori Anto Leikola, jonka asuintalo sijaitsee Virtasalmella, joskin melko kaukana radasta...
   
 8. Riku123

  Riku123 1st gear

  Tämä ääniongelma ei ole yksin Motoparkin ongelma... Samaa ongelmaa taitaa olla melkein jokaisella moottoriradalla Suomen maassa! Esim. Bembölen mikroautorata Espoossa, -80 luvun puolivälin tienoilla rata oli lopetusuhan alainen. Aiheutti kuulemma liikaa melua läheiselle hautausmaalle. Asiaa tutkittiin desbelimittarin kanssa ja todettiin että enemmän melua aiheutuu hautausmaan hiekkateitä kävellessä... Tämän takia nuorille ei ollut harjoitusaikoja kuin pari tuntia kerrallaan kolmena päivänä viikossa. Sittemmin on ilmeisesti parannusta tapahtunut, ainakin rata on nykyisin uudelleen päällystetty, mutta nyt rata on taas lopetusuhkan alainen. Tällä radalla ovat nuorena ajaneet mm. Mika Häkkinen ja JJ Lehto, harmi on jos rata suljetaan.

  Taitaa olla niin että muutama moottoriurheilusta pitämätön pystyy sabotoimaan monien (kymmenien ellei satojen) ihmisten harrastusta...
   
 9. Heikki

  Heikki Gearhead

  Tottahan sama ongelma vaivaa kaikkia "meluisia" harrastuksia ja harrastuspaikat ovat aina paikallisten hampaissa, oli sitten kyseessä mikroautorata, lentokenttä tai vaikka ampumarata.

  Koomista tässä Motoparkin asiassa on se, että käsitääkseni rata rakennettiin syrjäiselle Virtasalmelle, vanhan kalkkikaivoksen päälle, myös siksi että siitä olisi mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja. Alue kun oli jo "pilattu" vuosikymmenten kaivostoiminnalla ja lähiasukkaatkin tottuneet kaivoksen meteliin.

  Ellei oteta huomioon muutamaa maanviljelijää, joiden viljapellot tallattiin 80-luvun juhannusfestareiden luvattomien telttailijoiden alle, niin suurin valittajaryhmä taitaa olla loma-asukkaat, jotka tulevat seudulle viettämään rauhallista maaseutulomaa... osa lienee omistanut mökkinsä jo kaivostoiminnan aikana, osa sen jälkeen ennen Motoparkia ja osa ostanut vasta radan jälkeen...

  Sikäli kun Motoparkissa järjestettyjen tapahtumien tiimoilta on muistoja, niin valituksia on tullut drag race -kisojen lisäksi myös Virtasalmi-Juva tiellä liikkuneiden harrikoiden ja jenkkiautojen melusta, äänekkäästä saunomisesta Motomajoilla, kuulutuksista ja taustamusiikista ja kerran valitettiin jopa UCC:n ajanottotiimin tavaroiden kantamisesta torniin tapahtumaa edeltävänä iltana ...
   
 10. Jusmo

  Jusmo Gearhead

  Joo... Sukulaisiani asuu 400metriä kaukana Virtasalmi- Juva tiestä. Olen viettänyt siellä kymmeniä juhannuksia. Voin sanoa että ainoa meluhaitta on ollut kun kuulee kasin äänen niin tekee mieli juosta katsomaan minkälainen komea laite siellä menee :smile: Muistikuvani mukaan kaikki talot muutamaa lukuunottamatta ovat vähintään 200metrin päässä tiestä. Ehkä niihin on sitten sattunut (kesä)asukkaiksi "isokenkäisiä" tai joka-asiasta-valittajia. Päättäjien kannattaisi miettiä myös kuinka paljon huoltamot ja lähikaupat saavat rahaa polttoaineesta ja safkoista....
   
 11. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Just tätä tarkoitin! Jo on kumma jos kunta ei ota kantaa asiaan! Tai ehkä Virtasalmi ei ole niitä köyhiä muuttotappiokuntia??? Myös tuo kaivostoimintaan vertaaminen oli hyvä poitti, paikka on todella paljon kehittynyt siitä mitä se oli avauskisoissa, pätkä asfalttia hiekkakuopassa.
   
 12. Heikki

  Heikki Gearhead

  Virtasalmen huoltsikka ja lähikauppa tuskin kovin isoa kakkua saavat radan käyttäjien tai harvinaisen yleisön rahoista, sillä valtaosalla vieraista on omat eväät mukanaan ja ne yleensä on hankittu kotikulmilta tai matkan varrelta Mikkelin, Pieksämäen tai Varkauden marketeista. Ja jos joku jotain paikan päällä ostaa, niin taitaapa ostaa rataravintolasta tai Motomajoilta.

  Radan rakennusvaiheessa ja alkuvuosina (ennen lamaa) taidettiin kunnalle ja paikallisille asukkaille antaa liian ruusuinen kuva radan vaikutuksesta alueen talouteen ja työllisyyteen... todellisuus on sitten karumpi. Tosin onhan radan myötä kuntaan muuttanut muutama uusi asukas, kuten Ruuskasen Keke :smile:
   
 13. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Asia taitaa olla kuten Heikki sanoo. Ei hyvää toimivaa moottorirataa silti kannata ajaa alas. Yksi ongelma on ettei moottoriratabisnes Suomessa ole mikään kultakaivos. Muuten saaste- ja melumääräykset voitaisiin täyttää ja jopa ylittää jo ennenkuin laki määrää. Kuten paperitehtaat tekevät ja kehuvat sitten suureen ääneen julkisuudessa. Siinä olisi markkinointimiehille työsarkaa. Miksi Virtasalmella tulee olla moottorirata, vaikka jollekin se saattaa aiheuttaa haittaa? Tosiasia on, että hotrod-kansa osaa näytää Virtasalmen kartalta vaikka silmät kiinni. Ilman Motoparkia ei onnistuisi. Lisää tosiseikkoja: Motopark ei ehkä tuo työpaikkoja, mutta jos Virtasalmella olisi tarjota työpaikkoja, voisi Motoparkia käyttää houkuttimena vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. Nykyajan ihmisellä on valittavanaan lukematon määrä vapaa-ajan äxöniä. Autokilpailu tai -näyttely ei enää ole paikallinen merkkitapahtuma. Tämän on myös FHRA Kouvola saanut huomata.Kuka tykkää koirista menee koiranäyttelyyn, toiset menee bussilla Helsinkiin katsomaan huonekaluja ja kolmansia ei saa telkkarin ja netin äärestä mihinkään ellei ulkona ole +30c varjossa. Moottoriurheiluhan on kärsinyt laskevista kävijämääristä. Olen varma että Jyskälän rallin suuruus on vain yhdistelmä onnistunutta markkinointia ja menneiden aikojen huumaa. Suomen suurimpana se toki kerää kaikki rallifanit, mutta ne loput 100 000 on niitä samoja, joiden suurin huvi on jonottaa euroja uuden vuoden yönä (vrt. miljoona kärpästä ei voi olla väärässä, syö p..kaa). Itse olen sitä mieltä, että kaikki yleisöä kosiskelevat luokkauudistukset ovat turhia. Jos kiinnostaa niin paikalle mennään tai haluttaisiin mennä. Itselläkin kisat ovat valitettavasti rajoittuneet juhannuskisoihin, jolloin kaikki on kaunista, kaikilla on rahaa, eikä millään ole mitään väliä. Otetaas taas! Jos matkaan joutuu lähtemään yksin tai kaksin niin viikonloppu katsomostakin käsin kouraisee valitettavasti pahoin budjettia. Ehkä tässä olisi drag racea lähellä oleville kerhoille työsarkaa, kimppakyydit jne. Kommentoikaa, otan kaiken kritiikin vastaan.
   
 14. ajk81

  ajk81 1st gear

  Suomessa on turhan vähän ratoja ja jos olisi aikeet tehdä uusi kuten somerharjulle on suunnitteilla ja osa luvista on jo saatu niin eiköhän joku tai jotkut pidä heti meteliä että saastuttaa tai meluhaittoja se tuo tullessaan. Ei täältä itärajan pinnasta oikeen kehtaa lähteä toisella puolelle suomea kattomaan pariksi päiväksi kisoja, ei ainakaan oma mielenkiinto riitä lähteä. Siksi varmaan ei yleisöä saada lisää kun on pirunmoiset matkat edestakaisin! Ja kaikenlisäksi suomen kesässä sataa silloin varmasti jos meinaat lähteä mihinkään ja etenkin kakspyöräisellä on aika veemäistä ajaa kolmattasataa kilomeetriä kaatosateessa. Somerharjun tuleva rata olisi tarpeeksi lähellä että voisi hyvin käydä siellä katsomassa kisoja ja tulla vielä yöksi kotiin, samaa ei voi sanoa muista suomen radoista.
   
 15. Dice

  Dice 1st gear

  Tuossa mopotouhuissa mukana olleena Ahvenistolla vaikuttaa olevan sama ongelma. Desibelimittari on kovassa käytössä. Harmillista mutta niin se vain on...

  Muutamat "viherpiipertäjät" vihaavat kaikkea moottorilla käyvää niin paljon että tuhoavat sitten harrasteet niiltä joita aihe kiinnostaa.

  Life... it like sucks...
   
 16. fisu

  fisu Gearhead

  no onneksi vantaalle on tulossa asfalttirata
  vauhtipuiston yhteyteen, I-vaihe 2003 muistaakseni ja II-vaihe 2005, eipähän tarvitse lähteä jurvaan asti ajamaan endurancea :smile:
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voi voi mitenkähän nuo päättäjät ja valittajat saataisiin käsittämään että moottoriurheilu on hyvä harrastus. Parempi harrastus ainakin kun juopottelu tai huumeitten käyttö, joka tuntuukin olevan nykynuorison top 1 harrastus.
   
 18. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Niinpä, aina jäkätetään saastumisesta, melusta yms. jutuista eikä koskaan tuoda esille hyviä puolia. Kait sitä pitäisi harrastaa vaan postimerkkejä tai klassista musiikkia. :sad:
  Johtuneeko siitä että Vihreät on vahvoilla vai mistä tämä jatkuva moottoriurheilun ja autoilun kampittaminen. Pitäiskö perustaa vaikka Kromi-puolue ajamaan moottoripäiden asiaa?
   
 19. datsunpower

  datsunpower 1st gear


  :smile: :smile: :lol:
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  On kyllä naurettavaa, jos muutama mökkiläinen
  saa lopetettua radan.
  Mitenkähän paljon on kukkakimputtanut sellaisia
  vakiasukkaita, joiden viereen on rakennettu
  lentokenttä. On pikkusen eri meteli kun yläpuolella lentää yötäpäivää koneita.
  Eipä taida valitus auttaa lopettamaan lentokentän toimintaa..
   

Kerro tästä muillekin!