Motoparkista seuraava Keimola?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Anonymous, 2.1.2002.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Niin, mut lentokenttä onkin tarpeellinen ja tärkeä ja yhteiskunnallisesti merkittävä, isokenkäisten pitää päästä helposti ja läheltä keskustaa Brysseliin tai aurinkorannalle. :sad:
    Eri juttu on tuollainen moottorihuliganismia edistävä ja nuorison arvoja rappeuttava, liikennekuria heikentävä ja pahasti saastuttava aivan turhanpäiväinen toiminta. :smile:
     
  2. Dice

    Dice 1st gear

    Viikonloppuna olimme Motoparkissa ajamassa kaksipyöräisillä ja säännöt ovat aika tiukat. Klo 12 aloitetaan ja klo 18 pitää olla rata tyhjä. Noiden aikarajojen ulkopuolella radalla ei aja yksikään moottorikäyttöinen laite jos toisin ei ole sovittu. Jonne vihjaisi että ensi talvi olisi aika ratkaiseva tuon radan kohtaloa ajatellen. Poikkeusluvallahan se tälläkin hetkellä pyörii.

    En oikein tajua mikä pakko on ostaa mökki jostain moottoriradan läheltä jos melu haittaa. Tulee mieleen Malmin lentokenttä, kuka sinne pakotti muuttamaan? Eikös tämä sentään ole melko vapaa maa jossa voi asua siellä missä huvittaa? Viherpiiperot ovat vekkuleita...

    Jostain syystä en myöskään jaksa uskoa että tuo melu radalta kantautuisi kovinkaan pitkälle, kilometritolkulla. En vain jaksa moista sulattaa...

    Joka tapauksessa, kivaa oli ja uudestaan mennään tuossa elokuussa. Ja radallehan pääsivät näissä puuhissa vain kaksipyöräiset. Pällistelemään saa toki tulla.

    Dice
     
  3. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Itse olen ollut mukana yhden kerhon ponnistuksissa ja se on helppoa, kun tietynlainen markkinointihenki valtaa porukan. Kerhojen tai lajien onnistuneeseen markkinointiin vaaditaan noin puolen tusinaa ihmistä, silloin markkinointia tekee kerho eikä joku tyyppi.
     
  4. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Kyllä, mutta ei itse asiassa puoluetta. Pitää vaan toimia kuten viherkuhertelijat. Joka paikassa pitää tuoda esiin hyviä, oikeita asioita. Verkostutaan, esimerkkinä tämä sivusto. SHAL henkiin, pitäkää huoli, että teidän kerhosta tulee edustus Forssan Pick-Nickiin. Liitytään Autoliittoon. Äänestetään kaikissa vaaleissa oikeita henkilöitä, kerrotte kansanedustajallenne, mitä haluatte. Markkinoidaan harrastusta valtuustolle, lehdille ja muulle medialle. Kesällä lehdillä on kova pula ns. kesätoimittaja-aiheista, kutsukaa sieltä joku käymään tilaisuudessa ja pidätte huolta hänestä asiallisesti (eli pahimmat örveltäjät pois ja kauniit ja fiksut ihmiset esille). Talvella kutsutte toimittajan käymään tallilla tekemään juttua pitkäjänteisistä harrastajista, jotka puurtavat talven jotta kesällä voi hieman nautiskella (huom protestanttisen etikan maassa nautinto on helpompi hyväksyä, kun sen takana on työtä ja tuskaa). Osallistutaan paikkakunnan politiikkaan, siellä ne vastustajatkin ovat. Pitäkää taidenäyttely, jossa on autoja. Jos Leikola kiusaa, niin kaivakaa tietoja esim onko hän eläintenleikkelijä vai ei, eli ketkä vastustavat ja millä argumenteilla ja millä argumentteja voi vastustaa. Esim. millä moraalisella oikeudella joku stadissa syntynyt tyyppi tulee rahojensa kanssa mälläämään Virtasalmelle ja vaatimaan paikan muuttamista hänelle sopivaksi.

    Ja mitä vielä, lista on loputon, tuossa oli minuutissa kirjoitettu litania.
     
  5. pete78

    pete78 Gearhead

    Oishan tuo kyllä ikävää jos motoparkissa toiminta loppuis, se kun on aika keskeisellä paikalla meille savolaisille jos vertaa vaikka alastaroon. Mutta kyllä siihen sulkemiseen vaikuttais varmaan muutkin asiat kuin joidenkin lähiympäristön asukkaiden "jäkätys". Olin kattomassa Summer national's skaboja about 2 viikkoo sitten ja niinkun kaikki tietää niin nehän meni vähän vituralleen, katsojille (mulle ainakin)oli silmäniloa kyllä ihan riittävästi mutta varikolta kuului ja näkyi kyllä aika paljon kiroilua ja synkkiä ilmeitä kun laitteet hajos, voi kuvitella miten kiva on lähtee ruotsista asti kisoihin ja sit ei homma toimi, noitu siellä kyllä suomalaisetkin. Voihan siinä käydä niinkin että joku päivä ei enää porukka lähde ajaa motoparkkiin Drag racea. Juhannuspippalotkin on peruttu(tietääkseni), taitas jäädä sit Sport 2000 ymym, vastuulle rahoitus ylläpitoon, miten pitkään se sitten riittää, saa nähdä. Toivottavasti motopark jää eloon!
     
  6. KTM

    KTM Gearhead

    Radat on ympäriinsä vainon kohde. Esimerkiksi Oulussa Iinatin kaupungigosassa on joskus 70-80-lukujen vaihteessa toimintansa lopettaneelle kaatopaikalle rakennettu moottoriurheilukeskus. Alkujaan siellä vedettin jokkista, mutta myöhemmin on tullut mikroautorata, speedwaytä ja jokkisradalle kestopäälystettä joihinkin kohtiin. Kaikki tämä on tehty talkoilla ja nyt ovat uudet asutusalueet lähestymässä tätä jeerassa olevaa rataa. Tottakai täällä on käynnissä käsittämätön kamppanja radan lopettamiseksi! Ensin pusketaan asumaan muka läheisyyteen ja sitten huudetaan karmeasti. Yllättäen lähikunnat ovat suhtautuneet nuivasti radan siirtämisestä. Jollakin on pohjavesi lähellä ja muilla jotakin muuta. Tämä on aivan yhtä uskomatonta ympäri Suomea.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ajanottolaitteethan on samat Motoparkissa ja Alastarolla eli toi toukokuun skaban epäonni ei johtunut suoranaisesti Motoparkista... mitkähän on Fyyran speksit ajanottokamoille, kun eivät pyytäneet paikallisen kerhon ajanottovehkeitä lainaan omien hajottua? Olivatko liian huonot, unohtuko niiden olemassaolo vai eikö haluttu?
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kuulinpas sellaisen version että Motoparkin sähköjärjestelmä antoi 190V nollajohtoon ja savu nousi sen takia. Tuntuu uskomattomalta jos näin on, paikkahan on hengenvaarallinen.
     
  9. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ei liene tuokaan mahdottomuus, vaikka emme ole moisiin ongelmiin oman laitteistomme kanssa törmänneet (UCC:n ajanottokamat käyttävät samoja piuhoja Fyyran kanssa). Ajanottolaitteiston vaatima johdotus oli ainakin takavuosina FHRA:n vastuualuettta ja he sen taisivat sinne asentaakin... miten lie ylläpidon kanssa nykyään?

    Hengenvaarallisuutta 'parkissa on edustanut lähinnä laho drag race -ajanottotorni joka nitisee ja natisee...

    Clubimme laitteet eivät ymmärtääkseni täytä näitä virallisia SM-tason kisoissa vaadittavia speksejä, koska laitteilla mitataan vain reaktio, 60ft, 1/4 maili ja loppunopeus. Myös laitteiden omatekoisuus lienee este.
     
  10. triniemi

    triniemi Gearhead

    Kyllähän noi mun mielestä riittäis ihan täysin kaikille sportsman ryhmille, top fuel auto voi olla kiinnostuneempi puolen välin nopeuksista yms.
     

Kerro tästä muillekin!