Muistoja ameriikanautojen harrastamisen vuosilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja atobee, 16.9.2018.

 1. atobee

  atobee Gearhead

  Vuosi oli jotain 80-luvun loppua, Motoparkkiin menossa Juhannusta viettämään kuten kaikki muutkin "jenkkijätkät" LPR:sta, olihan Vihantasalmi menneen talven lumia kun Motoparkki avattiin.

  Kaverini Kake (nimi ehkä keksitty) joutu tehdä duunia vielä perjantain kun myö hätäsemmät siirryttiin paikalle jo torstaina nauttimaan rentouttavasta vapaasta. Kakelle lainasin -71 Dusterin, olin silloin kahden auton loukussa, harraste- käyttöautona itsellä -72 Camino.

  Kake sitten tuli perille ja kiroili, että oli joutunut murtamaan pensakorkin, unohti sen, että olin kertonut avaimen olevan kuskinmaton alla.
  Jossain vaiheessa Juhannushumua Kake kertoi irroittaneesa kaikki polttimot Dusterin takavaloista koska ne paloivat kokoajan parkissa ollessaan ilman virtoja. Siinä niitä takavaloja Turbotuvan edustalla, jossa auto pysäköitynä, auringonpaisteessa kateltiin ja yhtä kirkkaasti loistivat ilman polttimoitakin. Sain sentään toppuuteltua, ettei lampunlaseja tartte rikkoa.
  Sunnuntaina kysyin missä auto... oli sitten jäänyt Motoparkkiin, onneksi oli seuraavana viikonloppuna katuautokisat jossa Kake oli itse ajamassa joten soitto Motomajoille ja kysely voiko Dusteri olla siellä vielä viikon.
  Homma hoitu ja viikonpäästä auto saatiin kotia, tosin ajoin useamman päivän autolla ennenkuin tajusin, ettei takana pala yksikään lamppu.

  Sellainen tarinanpätkä.
   
  Holley, Pertti K, leivonharri ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Onhan näitä hyviäkin tarinoita, tahtoo vaan tulla pitkiä. Ja kun kaikki edes muistas enää.
  Kaveri sai kerran houkuteltua kuskiks Roadrunner kopioonsa, et mennään ihan stadiin cruisinkiin. Mennessä jossain Mäntsälän kohdilla kuulu oudon terävä napsaus auton alta. Sitä hetki ihmeteltiin, mut ei tajuttu, vielä. Siellä sit tapahtumapaikalla tuli ohjetta oikeelta penkiltä vähän liiankin kanssa, polkase ny vähän, näytä tolle ym. No, yhessä kohdin sit polkasin juu. Siinä tuli sit toinen aika selkee napsaus alta, ja sit vähän jo ravistikin. Alko valkenee molemmille. Jospa lähettäs hissukseen valuun kotiinpäin, matkaa kuitenkin liki 300km ja turbiini enää kahella kiinni. Taas Mäntsälän paikkeilla kolmas napsaus. Sit jo hetkutti aika hyvin. Lahteen päästiin, siihen loppu veto. Tiiliskiven kokosella kännykällä kaverin isä hereille ja hakemaan keskellä yötä. Pikkasen epäsuhtanen oli setuppi, Caminolla vedettiin kolmen metrin köydellä, kun ei muuta ollu. Ja kun vitun mopari ei edes lähe käyntiin, jos turbaani on irti... Ei jarruja ja ratissa puolkierrosta tyhjää pimeellä tiellä kovin lähellä Caminon perää.
   
  Holley, Pertti K, Camino'79 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. minski

  minski Gearhead

  Tuota kännykkää olisin aikoinaan tarvinnut aika monta kertaa välillä Korpilahti-Kerava vähän vastaavissa tilanteissa erilaisten kulkuneuvojen kanssa, mutta ei sitä silloin vielä oltu keksitty. Piti mennä lähimpiin taloihin ihmisiä herättelemään ja puhelinta kysymään.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 4. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Ei se ollu sillo ihan jokapojan puhelin, mutku kaveri oli autokauppias, niin piti olla. 22000 mummoo tais se Ericssonni maksaa sillon. Hyvä et oli mukana.
   
  Powerstroke ja minski tykkäävät tästä.
 5. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Aikoinaan 90-luvulla vappuna koristeltiin joulukuusi ja sidottiin farkku-Caprisen kattokaiteisiin,sitten laulamaan kylille ja huudettiin ikkunoista:"Kuusi katolla,kasi nokalla!"
   
 6. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Tääkin tapahtu melkein 80-luvulla :odwink:

  Eka jenkki oli just myyjän pihassa saatu alle. Akku ja laturi oli tööt joten akku oli ladattu just täyteen ja pysäyttää ei sopinut saati käyttää valoja/sähkölaitteita.

  Oli hellepäivä ja kokoajan jalat meinas palaa. No sitten tajusin että lämppärin säädöt tillintallin, ei tottele mitään ja täyttä kuumaa tulee jaloille teki mitä vaan. Ikkunoiden avaus ei tilannetta muuttanut ja piti jostain joku rätti nyysiä jalan suojaksi.


  Tietyömaalla työntekijät katsoivat pitkään, myös samalle päivälle oli sattunut hirveän paljon hitaita autoja. Jatkuvasti sai buickilla olla vasemmalla kaistalla.


  No selvis seuraavana päivänä, että nopeusmittari näyttää vajaa 30kmh liian vähän :)
   
 7. rb

  rb Double Gearhead

  Viime kesänä.

  Iskän kaverin kyydissä, kun haki sinut päiväkodista...
   
  Pertti K ja Karpov tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!