Murtuneet venttiilinohjurit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Malossi, 21.4.2021.

 1. JarmoY

  JarmoY 2nd gear

  Vinoon mirattu seeti väännättää venttiiliä kun se iskee seetiin kiinni, voisi hyvin murtaa tiukan ohjurin kun jenkkiventtiilinvarret on sentin paksuisia eikä jousta yhtään + samalla venttiilin pää jättää jälkiä keinuvipuun.
   
 2. junkyard dog

  junkyard dog Gearhead

  Ainakin Chevyissä korkeampinostoisella nokalla (ja varsinkin isomman keinuvipusuhteen keinuilla) retainerit voi ottaa venttiilivarrenkumiin/ohjurin päähän kiinni. Viri nokalla kannattaa tarkistaa tuo ja mahdollinen coilbind myös. Tuo sinun tapauksen venttiilien päiden jäljet voisi viitata siihen suuntaan myös.
   
 3. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Joo täytyy nyt kun alkaa kasailemaan, niin kunnolla koittaa tarkastella kaikki nuo "vaaran" paikat. Tässä on lähiaikoina jonkinverran koitettu tutustua kansiin, venttiileihin ja niiden toimintaan.
  Nokkana tuossa on
  Comp Cams XE256H-10 21-221-4 , käsittääkseni tuo on vielä suht mieto?
   
 4. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Tuossa kun ruvetaan keinuja asentelemaan ja niille preload säätämään niin heräsi kysymys että onkohan nostajat kerenneet tässä puolen vuoden aikana tyhjentymään? Säätö kun olisi vissiin hyvä tehdä öljyisille nostajille?
  Ehtiikö välystä ilmaantumaan tuossa konetta pyöriteltäessä kun jokaisen nostajan kohdalle kuitenkin tuota painetta ilmaantuu?
   
 5. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Sulla siis säädettävät keinut ilmeisesti, preloadit voi säätää olipa nostajat tyhjät tai täydet.

  Vapaana olevat nostajat ei tyhjene pitemmänkään seisonnan aikana, eri asia nipussa olevassa koneessa kun osassa nostajia on paine päällä.
   
  Malossi tykkää tästä.
 6. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Vähän jäi epävarma fiilis tuosta että kuinka tarkkaan preload on säädettävä...
  Tuossa eka pyöriteltiin konetta räikällä helvetin ahtaasta väliköstä ja otettiin pikkuhiljaa löysiä pois. Eli niin että tönärit pyöri enää juuri ja juuri. Sitten löysien jälkeen säädettiin jokaista keinun ruuvia puolikas kierros tiukemmalle :odroll:
   
 7. JarmoY

  JarmoY 2nd gear

  Jos kierteen nousu on 1milli niin puoli kierrosta on puoli milliä. Puoli milliä ei ehkä riitä mutta riippuu kierteestä paljonko meni.
   
 8. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Älä huoli, vaikuttaa että on menny ihan oikein, eikä preloadin määrä ole kovinkaan tarkka kunhan nostaja vaan toimii.
   

Kerro tästä muillekin!