Museoauto taxina,laillista mutta silti...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tunaman, 19.12.2016.

  1. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Silloin tällöin tätäkin ketjua seuranneena, tulee ajatus että tässähän on nyt kyse kahden Suomen kateellisimman väen: Taxit/pussihousut urputuksesta... Aikuiset? "Miehet" kitisee ku pahaiset pikkupojat mamman helmoissa.... Keneltä se nyt aikuisten oikeasti on pois kun tämä herra ajaa taxia museovehkeellä??? EI keneltäkään.

    Ja tuosta kateellisuudesta, joka vie kalatkin vedestä, johtuen on aivan turha nähdä unta mistään harrasteajoneuv0luokasta. On se kumma että prätkäpuolella homma toimii auto ei.
     
  2. xp

    xp Gearhead

    Ei kai se kovin monelta ole VIELÄ pois.
     
    pas2 tykkää tästä.
  3. TimoN

    TimoN 3rd gear

    :D Ihanko oikein vakavissasi meinaat, että tämä kritiikki johtuu siitä, että autoharrastajat (siis ne pussihousut) olisivat kateellisia jollekin ukkelille, jolla on vanha Mersu (ja nyttemmin toinenkin vanha Mersu) ja joka on keksinyt tehdä siitä bisneksen, joka varmaan aika harvan kuvitelmissa ja tuskin todellisuudessa sitäkään vähää on mikään kultakaivos?

    Muutenki kummastuttaa toi, että sinänsä varsin asiallista argumentointia puolesta ja vastaan pitää tulla nimittämään kitisemiseksi tyylillä, joka on kyllä paljon enemmän kitisemisen tunnusmerkkeihin sopivaa kuin suurin osa tästä aiemmasta keskustelusta...

    Nimenomaan tuo tässä monella on mielessä ja sen myötä se, että mitähän kaikkea muuta saavutettua etua keksitään poistaa siinä samassa, kun tohon touhuun ennen pitkää kuitenkin lainsäätäjä tavalla tai toisella puuttuu, kun sitä havaittua porsaanreikää riittävän kauan riittävän monessa paikassa tuodaan esille. Niin kuin nyt näyttää vintagetaksimiehen tavoite olevan.
     
    tinareki ja eilhik tykkäävät tästä.
  4. Pertura

    Pertura Gearhead

    Johan tossa jokunen vuosi sitten on vastaava keissi käsitelty, kun Maxitaxit vai mitkä lienee ajeli taksiajoa kuorkiksi rekatuilla pakuilla, kuorma-autot kun ei myöskään tarvinneet taksilupaa. Kovin kauaahan ei tuo homma jatkunut, kun jo lainsäätäjä kielsi moisen toiminnan. Veikkaanpa siis että lyhyeksi jää tää museoautolla taksitoiminta, toivotaan että ei vaikuta liikoja noihin hääkeikkoja yms. ajeleviin mahdollinen tuleva lakimuutos.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mulla on epäilys että.
    Prätkä puolella ollaan motoristeja, niiku punkkarit, toinen motoristi jelppa toista motoristia, niinku punkkari tappeelee toisen punkkarin rinnalla

    Mut autoilijat on niin hajallaan, osalla on jenkki lopuilla väärä vuosimalli, osa harrastaa ricer;eita ja osa niistäkin väärää merkkiä

    Hyvä esimerkki, 1 koppasella celica;lla ei varmasti pysähdytä auttamaan 70 lukusella silvialla liikkuvaa, vaikka molemmat on melkein sama asia
    Mutta joku 70 lukunen trumppi on seis tien varressa työkalut levällään, niin siinä saattaa pysähtyä motoguzzi, harrikka, honda, ural, yamaha jne jne
     
    mopar72 tykkää tästä.
  6. karra

    karra Double Gearhead

    Oot Timo oikeassa. Mutta hauskaa se on nähdä että joitakin vituttaa se kun se oli mersumies joka homman uskalsi aloittaa...

     
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kuten nähtiin, kuorkkeja ei ole kielletty.
     
  8. multsi

    multsi 2nd gear

    Tänään tuli bongattua komea ja siistikuntoinen Datsun-Nissan Cedric kaarikuvulla. Kupu oli tosin peitetty jollain rätillä, että ainakaan sillä hetkellä ei ollut kai ns. ammattiajossa, mutta liekö tästä tulossa tosiaan uusi trendi.
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tai sit ihmiset tahtoo liikkua erikoisemmalla, kuin sillä muovipurnukalla joita ei toisistaan erota

    Jos samalla hinnalla on cedric tai viikon vanha fullyloaded mersu, niin kyllä se cedric;in takapenkki kuluu


    Kaverin kanssa kateltiin virossa volga taksia, mutta kuskia ei löytyny, ois varmaan ollut erikoisimpia kyytejä 500kr kouraan ja aja ympyrää kylällä
    Viikon vanhaa mursua ja bimmeriä oli kyllä rivissä kuskit paikalla, mutta ei ne kiinnosta
     
  10. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Kuten olettaa saattoi, niin viranomainen on puuttunut tähän touhuun:
    http://www.iltalehti.fi/autot/201702202200073487_au.shtml

    Voin olla väärässä, mutta jotenkin tuosta jutusta tulee sellainen fiilis, että toimittaja Rönkkö on aika selkeästi valinnut tuossa kiistassa puolensa. (Itse kyllä veikkaan, että mitä enemmän hän tästä asiasta näitä juttuja kirjoittaa, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä ja pontevuudella viranomaiset pistävät stoppia tuolle taksihommalle. Että tuskin hän sen puoleen varsinaisesti tekee palvelusta museotaksiväelle.)

    Vintagetaxiyrittäjä taas omalta osaltaan pitää melko kovaa meteliä, jonka sävy voisi jossain määrin rakentavampikin olla... Tai itse ainakin ajattelisin, että jos haluaa keskustella virkamiehen kanssa lain tulkinnasta sekä hänen tekemästään päätöksestä ja pyrkiä siihen jotenkin vaikuttamaan, niin tehokkain tapa ei ehkä ole se, jossa maallikko kirjoittaa ainakin puoliavoimesti vittuilevan henkilökohtaisen kirjeen ja sen jälkeen julkaisee sen kommenttiensa ohella facebookissa. (Tosin enhän minä tiedä, vaikka tämä yrittäjä itse asiassa olisi juristi eikä maallikko, mutta jostain syystä se tuntuu epätodennäköiseltä.)
    https://www.facebook.com/VintageTaxi.fi/

    Ihan mielenkiinnolla seuraan tilanteen etenemistä, vaikka omaan elämääni tämän etenemisellä tuskin on tuon taivaallistakaan vaikutusta.
     
  11. jenkula

    jenkula Gearhead

    Saa ajella ilman kupua ja mitttaria,eli niin sanottua sopimusajoa.Sopimuajoahan tekee monet muutkit,soittavat kavereilleen et tuutko viemään/hakeen,se on sopimusajoa se.
     
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kuten nähtiin, takseja ja museoautoja ei kielletty kuten kauhuskenaariot anto ymmärtää.
     
  13. multsi

    multsi 2nd gear

    Mun mielestä laintulkinta kuuluu tässä hallinto-oikeudelle eikä trafin virkamiehelle. Musta se on jollain tapaa huvittavaa se tarmo, millä ainakin helsingissä yhtä saabia jahdataan ja käydään kuulemma uhkailemassa tolpilla, kun samaan aikaan ympärillä pyörii kymmeniä neekereitä ubereillaan ja vuoden päästä koko ala muuttuu muutenkin täysin.
     
    rb ja pantera tykkäävät tästä.
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    No ne on taksikuskeja eikä tajua vapaasta kilpailusta mitään
     
  15. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jos tolpalla on jono Volvoja ja Mersuja, ja välissä -65 Belair juusto katolla, käyn huikkaamassa kuskille, mikä on puhelinnumero, ja menen nurkan taakse soittelemaan, aivan taatusti!!
     
  16. multsi

    multsi 2nd gear

    Ei tartte huikata. Senkus kävelee kyytiin ja sanoo "mä otan sut".
     
  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tiedä sitten, onko paikkuntakohtaisia eroja, muttei Turussa onnistu, ja väite perustuu n. 4000 taksimatkaan 18 vuoden aikana.
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei saa valita, jonon eka otetaan. Sehän asettis ne huonompaan asemaan ketkä ajaa taksia jollain köyhillä paskaläjillä vrt. E mersuilla, v90 volvoilla ja 5 series bmwllä ajaviin.
     
  19. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Hassua tuo Trafin toiminta. Tällaiseen asiaan kyllä päätöksiä syntyy pikana, mutta vuosikymmeniä viturallaan olleisiin asioihin ei tunnu muutoksia tulevan.

    Itse todella harvoin taksikyytiä tartten, mutta kyllä sitä mieluummin pystylampun takapenkille istahtaisin kuin muovinhajuiseen uuteen wokkipannuun.
     
    eilhik ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  20. jenkula

    jenkula Gearhead

    Asiakas valitsee tarpeeseensa sopivimman kulkupelin.Tolpalla ollessa saa kävellä mihin k
    Juurikin näin.Asiakas valitsee tarpeilleen sopivimman kulkupelin,jonojärjestys sitä ei ratkaise.Solidaarisuudesta johtue keulilla olevaa tarjotaan ekana,mutta oikeesti valita saa.Ei tommonen saappi-taksi mikään kultakaivos ole.Ihmiset liikkuu aika samoihin aikoihin ja kerralla ei montaa saa kuskattua,prime-time on tommosella pe-la yöt klo.22-05.Ja kun ei tolpalle saa mennä(nykyään) niin ei tarvii kyllä kenenkään kadehtia tuloja.Tosin mitenkä nyt kun mittaria ei saa käyttää?Käteinen hyvä eikä näy tilitiedoissa..
     
    Mikkis tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!