Museoautoikä nousee 30 vuoteen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Kerberos, 12.12.2002.

  1. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    No niin, lueskelin tuossa äsken että presidentti vahvisti 11.12. lakimuutoksen, jossa mm. tuo edellämainittu ikä nousee 30 vuoteen ensi vuoden alusta lähtien.
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Joo äkkiä se käy kun kiusaa pitää tehdä,mut helpotuksien kanssa mennään pitkääkin pidemmän kaavan mukaan.
     
  3. douglas

    douglas 1st gear

    pitääkö todella paikkansa? aioin museoida -78 rättäriäni ,,,, mutta ilmeisesti en sitten ,,,,, HYVÄ SUOMEN PÄÄTTÄJÄT.........
     
  4. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    Onko näin no voi p...e!

    joo täälläkin taitaa sitten jäädä 2-3 77mallista pirssiä ihan vaan ajoautoksi eli ajetaan loppuun...taitaa päättyä monen 70-lukulaisen pirssin päivät ennenaikaisesti.
    Ja tästäkään ei vissiin missään ole sen kummemin ollut juttua(paitsi mobilistissa missä rauhoiteltiin viiden vuoden siirtymäajalla..)
    Taitaa mobilistienkin puolesta uudemmat joutaa paaliin että kaikki vaan kanttiautoja metsästämään...
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    SA-HK:ssa on nyt ilmeisesti käynyt niin että vanhat kovan linjan paapat on päässeet taas vallankahvaan.. välillähän tuo järjestö alkoi vaikuttaa jo ihan uudistusmieliseltä ja parempaan suuntaan menevältä.
     
  6. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ONKO TÄSTÄ JOTAIN DOKUMENTTIA NETISSÄ TMS?
    mistä luit päätöksestä? astuu voimaan heti?
    pysähtyykö museoikäraja 5:ksi vuodeksi vuoteen -77?
     
  7. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Taitaa toi autojen keskimääräinen käyttöikä olla Suomessa 20+ vuotta, joten sinänsä ei oo mikään ihme toi rajan nosto.
     
  8. vet77

    vet77 Gearhead

    Eikös siihen pitänyt tulla jokin siirtymäaika, vai muistanko väärin?
     
  9. Jyrki R

    Jyrki R Gearhead

    Tästä oli tälläkin palstalla juttua jo keväällä (?). Joku oli pistänyt lakiluonnokset liitteinä. Siellähän se seisoi kirjattuna jollakin sivulla 84. Tässä ko. kohta:

    24 §
    Museoajoneuvo
    Museoajoneuvo on katsastustoimipaikan valtakunnallisen rekisteröidyn museoajoneu-vojärjestön lausunnon perusteella museoajo-neuvoksi hyväksymä ajoneuvo, jonka val-mistusvuoden päättymisestä on kulunut vä-hintään 30 vuotta ja joka on säilytetty alku-peräistä vastaavassa kunnossa tai entistetty asianmukaisesti.
    Ajoneuvohallintokeskus voi antaa tarkempia ohjeita 1 momentissa tarkoitetun lausunnon sisällöstä ja menettelystä hyväksyttäessä ajoneuvo museoajoneuvoksi.
     
  10. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Kaveri joka on konttorilla töissä, näytti heille tulleen tiedotteen, josta sen luin.
    Tietysti jo museoautoiksi rekisteröidyt ajoneuvot , säilyvät edelleen museoautoina, vaikkakin olisivat alle 30 vuotta vanhoja.
    Tämä tosiaan tulee voimaan 1.1.2003.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Kerberos 2002-12-13 12:24 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Kerberos 2002-12-13 12:25 ]</font>
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

    itselläni yksi museo mp ja mielestäni ihan perusteltua toi 30v raja. rajoittaa mm väärinkäytöksiä joita ihan selkeästi ilmennyt ja en oikein miellä 78 laitteita ns museoajoneuvoiksi vielä.
     
  12. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    Ei tuo ikärajan nosto nyt niin paha ole mutta vaatii sitten sen että pitäisi löytyä niitä etuja ja helpotuksia, kun virkamiehen mielestä ei enää ole väärinkäytösten pelkoa.
     
  13. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Ei mitään mainintaa ylimenokaudesta.
     
  14. Yogi

    Yogi Gearhead

    Kiitos vaan! Siinä meni yksi Volvo multakin 5 vuodeksi eteenpäin...oli tarkoitus museioida heti kuin voi.
     
  15. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    Mistäs niitä tuoreempia museoautoja esim 70-luvun puolivälin autoista tehdään sitten joskus 10 vuoden päästäjos ne nyt pistetään paaliin?No eipä niitä varmaan kukaan edes silloin muistakkaan...
    Nyt olisi vieläkin enemmän tarvetta harrasteajoneuvokäsitteelle.
     
  16. Mawerick

    Mawerick Gearhead

    Eli nyt tuo -77 Ascona 1.9SR Berlina Automatic, vinyylikattoineen, kattoluukkuineen, lukkoperineen kaikkineen ei kelpaakaan ensi vuonna ma-rekisteriin?

    Pitää vissiin myydä se sitten jollekulle joka jaksaa viisi vuotta odottaa... :'(
     
  17. Motorhead

    Motorhead 1st gear

    No voi KERPELE!
    Koko ajanhan tässä on rauhoiteltu,että se tulee voimaan vasta 5-vuoden päästä ja koskisi näinollen vasta,oliko se nyt `82 vai `83-mallisia autoja.Ei_missään_mitään vihjettäkään,että puuhataankin sitä jo ensivuodesta alkavaksi.

    Onkohan tässä nyt tullut joku väärinkäsitys,kun on alettu puuhaamaan tota lakia?Sillä jos SAHK on tosiaan halunnut,että se tulee tuollaisenaan voimaan,niin silloinhan SAHK:ista voidaan alkaa jo puhua todellisena uhkatekijänä suomalaiselle harrasteautoilulle.
    Joskus heikkona hetkenä olen jopa harkinnut liittymistä jäseneksi tohon pappakerhoon,mutta nyt alkaa tuntua siltä,että olisi parempi jos koko pulju lakkautettaisiin.

    Ja vaikka kyse olisikin jostain väärinkäsityksestä,niin silloinki se on kyllä täysin SAHK:in asia korjata asia oikealle tolalle.Nimittäin koko ajatus tuon ikärajan nostostahan on alunperin SAHK:ilta lähtöisin.Ei sitä mitkään virkamiehet ole alunperin keksineet.
     
  18. cartman

    cartman 1st gear

    Siis hetkinen, miten tätä nyt käytännössä sovelletaan... kun tänä vuonna olisin voinut museokatsastaa -77 vuosimallisen auton, niin ensi vuonna en enää voi? Vai onko -77 vuosimallinen seuraavan viiden vuoden ajan uusin, jonka voi museokatsastaa?
     
  19. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    vmpk:n foorumissa joku tiesi,että laki astuisi voimaan 1.tammikuuta 2008 eikä suinkaan 2003... ota näistä sit selvää.
     
  20. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hetkinen, minulla on kotona odottamassa Suomeenpaluuta -75 auto - mitenkas se sitten? Eli olisiko se museoautokatsastettavissa ennen vuodenvaihdetta mutta ei sitten taas pariin vuoteen?
     

Kerro tästä muillekin!